Port de Soller, Mallorca

Inside tips: 4x wat te doen op Mallorca

Gek genoeg des te verder ik weg ga, des te makkelijker ik het in mijn eentje vind. Zo vond ik Mallorca in mijn eentje toch wel een drempel. Ook al voelde het als thuis komen, ik heb namelijk 10 jaar geleden 9 maanden op Mallorca gewerkt en gewoond. Dit eiland heeft toch wel een speciale herinnering en daarom deel ik je ook graag een paar inside tips over wat te doen op Mallorca.

Lyanne op Mallorca

Hier wil je logeren op Mallorca

Maar goed, Mallorca dus. Het grootste eiland van de Balearen. Tien jaar geleden ging ik voor mijn stage naar Mallorca toe, waar ik het zo naar mijn zin had dat ik langer ben blijven plakken. Die periode heb ik Portals Nous gewoond en gewerkt. Portals Nous ligt ten zuiden van Palma, een klein half uur met de bus. Deze keer verbleef ik in net boven Palma. Ik ging ook buiten mijn comfortzone om in een mooi hotel te overnachten deze keer. Normaal zou ik kiezen voor een gezellig hostel, maar had behoefte aan rust.

→ Hostel in Palma: Y Hostel – Albergue Juvenil

Mei is een top maand om naar Mallorca te gaan

Het weer is hier in mei al heerlijk, persoonlijk te fris om op het strand te liggen maar bij een zwembad is het goed te doen. Zo’n 23 graden en over het algemeen heerlijk zonnig.

Wat te doen op Mallorca

Omdat ik op Mallorca heb gewoond, deel ik graag een aantal inside tips met je. Zo ga je net iets meer van de gebaande paden als wanneer je rondom je vakantieverblijf blijft.

1. Palma

Palma is de hoofdstad van Mallorca. Iedereen kent de kerk wel van de foto’s. De stad valt qua grootte ook redelijk mee en je kan het prima in één dag bezichtigen. Loop een rondje door het centrum, de winkelstraat, de zijstraatjes. De leukste plekjes kom je zo tegen.

Wat te doen op Mallorca, Palma Palma, wat te doen op Mallorca Mallorca, Palma

2. Zon, zee en strand


Mijn tip is pak de bus naar een dorpje onder of boven Palma en wandel lekker langs de kust. Zo kom je de mooiste en kleinste baaien tegen, maar ook de langere witte zandstranden. Kies vervolgens een mooi plekje uit en GENIET!

Cocktail op Mallorca Strand van Mallorca

3. Dorp-hoppen


Mallorca kent vele kleine dorpjes. En als ik ergens van hou zijn het van die typische Spaanse dorpjes. De warme zand kleurige huisjes, de plekken met fantastisch mooi uitzicht, de lokale mensen etc. Je kan dit zowel met de bus als met de auto doen! Ik ben in naar Deiá, Valldemossa en Sollèr geweest. Pollença moet ook heel mooi zijn. Als je van een uitdaging houdt kun je de klim naar het klooster wagen en daar een nachtje slapen.

Huur een auto via SunnyCars

Valldemossa, wat te doen op Mallorca Wat te doen op Mallorca, Deia

4. Historische trein

In het hoogseizoen (juni t/m september) kan je met een historische trein van Palma naar Sollèr en daarna met de tram naar Port de Sollèr. Deze trein gaat door de Sierra de Alfàbia berg heen, diverse tunnels door maar ook over mooie bruggen. Met als mooiste brug een stop om te genieten van het uitzicht. Sollèr zelf heeft een mooie kerk staan. Vervolgens kun je naar Port de Sollèr met een historische tram. Dit is een mooi haven dorpje met een mooi strand en vergeleken met Palma rustig!

Soller Mallorca Port de Soller, Mallorca


→ Bekijk hier alle artikelen over Spanje