tips Garachico Tenerife

Garachico: 8 niet te missen tips voor dit dorpje op Tenerife

Garachico is een van de oudste dorpjes op Tenerife. Ooit was Garachico een havenstad waar veel handel gedreven werd, maar door een vulkaanuitbarsting van de El Teide werd een groot deel van het dorp weggevaagd. In de jaren na de uitbarsting is het dorp weer opgebouwd en wordt het dorp nu getypeerd door veel groen en sfeervolle architectuur. Garachico heeft veel te bieden en op zonnige dagen is de vulkaan El Teide vanaf Garachico ook waanzinnig goed te zien! Ga tijdens jouw vakantie op Tenerife zeker een dagje naar Garachico toe en ontdek hieronder welke must do’s je vervolgens niet mag missen!

Garachico | Tenerife

→ Hotel tip: Hotel El Patio of Hotel San Roque
→ Handig: Boek je huurauto via SunnyCars of EasyTerra

Garachico Tenerife Garachico Tenerife

Plaza La Constitución het mooiste plein van Garachico

Plaza de La constitucion is een van de meest sfeervolle pleinen van Garachico. Ondanks de vulkaanuitbarsting zijn hier nog oude architectonische panden te zien. Het plein is omringd met felgekleurde herenhuizen en wordt getypeerd door de fontein die op het midden van het plein staat. Wanneer je dit plein bezoekt valt het direct op dat het plein omringd is door tropische planten zoals bloeiende strelitzia’s, mirte, hibiscussen en palmbomen. Mocht je een liefhebber zijn van wijn dan is dit ook zeker de plek voor jou, aan het plein is namelijk Musea de Malvasa te vinden. In dit museum kun je meer over wijn leren, maar er uiteraard ook genoeg van proeven!

Plaza La Constitución Garachico 2 wat te doen in garachico Tenerife Plaza La Constitución Garachico 1

Wijn proeven vlakbij Garachico, in Icod de los Vinos

Wanneer je Garachico bezoekt moet je ook even naar het plaatsje Icod de los Vinos gaan. Wanneer je daar op Plaza La Constitucion bent, moet je zeker even langs Bodega Museo de Malvasa lopen. Direct gelegen aan het plein zie je een huis met een oude houten deur en enkele wijnvaten voor de deur, hier is Bodega Museo de Malvasa te vinden. Het pand heeft een sfeervolle tuin waar je lokale wijn kan proeven. De wijnen die geserveerd worden komen uit de streek La Orotava. In deze streek zijn meerdere wijngaarden te vinden en is daardoor ook zeker een bezoekje waard. Als je een huurauto (je kan die op Tenerife goed boeken via SunnyCars of EasyTerra) tot je beschikking hebt kun je de streek gemakkelijk bezoeken, als dit niet het geval is kun je toch nog genieten van een wijnproeverij bij Bodega Museo de Malvasa.

Wijn Proeven Garachico 1 Wijn Proeven Garachico 2 Wijn Proeven Garachico

Dragon tree in Icod de los Vinos

Vlakbij Garachico, in het plaatsje Icod de los Vinos, is ook de oudste plant van Tenerife te vinden! Zeg ik dat goed? Een plant? Ja! Want eigenlijk is de “Dracaena draco” een plant in de vorm van een boom. Vandaar dat het uit gemak de oudste boom van Tenerife wordt genoemd. Naar schatting is de Dragon Tree 800 jaar oud, zo groeit de boom in een rustig tempo. Vanuit het dorp is de boom goed te bewonderen maar je kan ook het Dragon Tree Park bezoeken. In het Park kun je een wandeling maken en een grote diversiteit aan andere planten bewonderen die ook in het wild groeien op het eiland. Met een hoogte van 18 meter en breedte van 20 meter is de boom tussen al dat andere groen niet te missen!

Boom Garachico

Fine dinning bij Restaurant El Rebojo in Garachico

Tijdens je trip naar Garachico is het natuurlijk een perfect moment om eens culinair te genieten en dat kan als geen ander bij Restaurant El Rebojo. Op een steenworp afstand van het bekende Plaza de la Libertad is het restaurant te vinden. In het restaurant worden gerechten geserveerd die gemaakt zijn van lokale producten. Dineren bij El Rebojo is een ware ervaring, tijdens het diner worden meerdere kleine gerechten geserveerd die allemaal met evenveel aandacht als liefde gemaakt zijn. Voor liefhebbers van fine dining en lokale wijnen ben je hier zeker aan het juiste adres.

De natuurlijke zwembaden van Garachico bij Piscinas Naturales El Caleton

De kustlijn bij Garachico is Ruig! Door de vulkaanuitbarsting is het strand verandert in een kust vol vulkanisch gesteente. Ondanks dat Garachico niet echt de plek is om een strandvakantie te houden, is er toch een mogelijkheid om hier te zwemmen. Zo zijn er door de vulkaanuitbarsting verschillende natuurlijke zwembaden ontstaan bij Garachico, waardoor het op verschillende plekken mogelijk is om een frisse duik te nemen. Neem dus zeker je bikini mee als je deze kant op gaat! Bij de natuurlijke zwembaden zijn trouwens trappetjes gemaakt waardoor je gemakkelijk het water in kan.

Hotel El Patio is dé plek waar je wil logeren in Garachico

Wanneer je in Garachico bent, is er één plek waar je wilt logeren en dat is Hotel El Patio. Waarom? Omdat het hotel omringd wordt door een waanzinnig mooie bananenplantage. Je kan hier onwijs tof wandelen, de oprit naar het hotel is dankzij de meters hoge palmbomen al fantastisch en daarbij slaap je hier ook nog eens in fijne knusse kamers. Verder kan je ‘s ochtends heerlijk ontbijten (mét banaan natuurlijk!), maar je kan er ook ‘s avonds leuk een wijntje doen. Als je een unieke locatie zoekt om te overnachten op Tenerife, is dit echt een must!

→ Meteen boeken: Reserveer hier je nachtje bij Hotel El Patio

Hotel El Patio Garachico Hotel Garachico Hotel El Patio Garachico

Lokale lekkernijen proberen: Rosquetes!

Op reis is het altijd een leuke ervaring om lokale lekkernijen te proberen. Op tenerife is er een gebakje wat je zeker geproefd moet hebben en dat is Rosquetes! Rosquete is een soort donut afgetopt met suiker. De donut zelf is gevuld met een creme van gezoete aardappel waardoor elke hap giga smeuïg is. Zorg dat je niet zwaar hebt geluncht voordat je deze typische lekkernij van Tenerife proeft, het is namelijk erg machtig!

Vulkanische grotten bezoeken bij Cueva del Viento

Wanneer je in Garachico verblijft kun je vanuit daar een bezoek brengen aan Cueva del Viento. Cueva del Viento is een grottenstelsel dat is gevormd vanuit lava tijdens de vulkaanuitbarsting van de El Teide. Tijdens het bezoek word je meegenomen door een gids die een uitleg geeft over hoe het tunnelstelsel vorm heeft gekregen. Het bezoek begint met een korte wandeling door de bossen, tijdens deze wandeling zie je de eerste rotsformaties die door alle lava zijn ontstaan. Na de uitbarsting is er lava vanaf het plafond gedropen op de grond. Door deze druipers is de vloer niet egaal en is de grot iets lastiger bewandelbaar dan reguliere grottenstelsels. Voor de veiligheid krijg je daarom een helm met lampje op tijdens je bezoek aan de grot. Kortom: een waar avontuur!

Grotten lava La Cueva del Viento Grotten La Cueva Del Viento La Cueva del Viento Tenerife

Wil je ook naar Garachico op Tenerife?

Jouw tripje naar Garachico plannen? Dit heb je allemaal nodig voor je Tenerife trip:

Meer lezen over Tenerife?