Boot huren ibiza

Een boot huren op Ibiza: Zo regel je dat!

Zin in een relaxte vakantie op het water, vanuit Ibiza? Huur dan eens boot en verken de Middellandse Zee en de wateren van de Balearen bij Ibiza. Of combineer je fijne strandvakantie op dit prachtige eiland met een paar dagen op een zeilboot. Met of zonder schipper, er zijn heel veel opties op Ibiza om een boot te huren. Maar hoe regel je dat precies? De beste tips voor een boot huren op Ibiza.

Mooiste stranden ibiza Boot huren ibiza

Waar moet je op letten als je een boot wil huren op Ibiza

Of je nou een weekendje een boot wilt huren met je vrienden, een romantisch tripje op het water wilt ervaren met je vriend of vriendin of met de hele familie een zeilboot wilt huren; op Ibiza is het allemaal mogelijk. Je kunt op dit eiland een zeil-of motorboot huren, met of zonder schipper, afhankelijk van de grootte van de boot die je wilt huren.

De havens van Ibiza: vertrekplek voor bootjes

Maar hoe regel je dat nou, een boot huren op Ibiza? Wanneer je een boot zonder vaarbewijs wilt huren, kun je het beste in de haven van Sant Antoni een bootje huren. Deze haven ligt in het zuidwesten van het eiland en je bereikt vanuit deze plek gemakkelijk de andere havens aan de kust van Ibiza. Aan de noordoostkust van Ibiza vind je de haven Marina Santa Eulàlia, waar je ook goed een boot kunt huren.

→ Tip: Je kan online alvast een boot reserveren / boeken via sites als Natual of Click & Boat

Boot huren met of zonder vaarbewijs?

Afhankelijk van de grootte van de boot die je huurt, is het mogelijk om zonder vaarbewijs een bootje te besturen. Je moet daarvoor wel 18 jaar of ouder zijn en krijgt dan uitleg van de verhuurder hoe de boten werken. Deze boten hebben niet meer dan 15 pk, de motorboten zijn niet langer dan vijf meter en de zeilboten zijn niet langer dan zes meter. Heb je zelf een vaarbewijs en wil je graag een grotere boot huren op Ibiza? Dat kan als je ICC for coastal waters hebt, ook wel vaarbewijs 2.

Wil je liever een boot met schipper huren? Dat kan op Ibiza dus ook heel goed. Kies voor een luxe mini-jacht waarop je kunt overnachten of een mooie zeilboot waarop je met meerdere personen lekker kunt relaxen. Ga op deze manier ontspannen op vakantie en neem een fijne duik in de zee tijdens de boottocht. Of geniet van het uitzicht om je heen meer op verschillende plekjes op Ibiza aan met je bootje. De ultieme vrijheid om lekker onderweg te zijn op het water.

Hoeveel kost het om een boot te huren op Ibiza?

Wil je een boot zonder vaarbewijs huren? Dat kan in het laagseizoen vanaf €70 per dag bij Nautal, in het hoogseizoen is dat vanaf €90 mogelijk. Liever een halve dag op de boot? Dat kan in het laagseizoen vanaf €60 en in het hoogseizoen is dat ook vanaf €90. Zin om een weekje met de boot rond te varen? Denk dan aan zo’n €350 per week in het laagseizoen en vanaf €550 voor een hele week in het hoogseizoen. Je huurt dan een boot van een particuliere eigenaar, dus check ook altijd even bij deze eigenaar wat de exacte regels zijn.

Wanneer je een boot met schipper huurt, zijn de prijzen een stuk hoger. Denk aan €300- €900 per dag voor een motorboot en voor een weekend ben je zo’n €900- €1800 kwijt voor een motor- of zeilboot. De prijzen hangen alsnog af van de momenten waarop je de boot huurt en welk seizoen het is.

→ Tip: Check ook altijd even of de brandstofkosten, verzekering en huurprijs goed zijn vastgelegd voor je gaat.

Welk seizoen is geschikt het huren van een boot op Ibiza?

Het perfecte seizoen om een boot te huren is op Ibiza tussen mei en oktober. Dan is het heerlijk zonnig, is de zee over het algemeen helder en kalm en zijn er veel watersportactiviteiten te doen aan de kust. Wil je liever in het hoogseizoen, tussen juni en september, een bootje huren? Houd er dan rekening mee dat je verder van tevoren moet reserveren.

Welke plekken wil je zeker zien tijdens je boottocht bij Ibiza?

Op Ibiza vind je veel mooie stranden en sfeervolle baaien om fijn te relaxen tijdens je boottocht. Ga bijvoorbeeld naar een van deze stranden: Aigua Blanques, Cala Bassa, Cala Xarraca, Sa Caleta of Cala Vadella. Meer op verschillende plekken aan op Ibiza, bijvoorbeeld bij Ibiza Town, Marina Botafoch, Marina Magna en Eivissa. Of bekijk de zonsondergang vanaf Café del Mar. Ook leuk: vaar naar een van de andere Balearische eilanden: Mallorca of Formentera.

Meer lezen over Ibiza?

Check ook deze blogs: