Hotel El Patio Garachico

Hotel El Patio: Dé plek om uniek te overnachten op Tenerife

Een hotel met een eigen bananen plantage, dat is pas uniek! En dat is precies wat je vindt bij Hotel El Patio bij Garachico op Tenerife, een van de meest unieke plekjes om te logeren op Tenerife. Wanneer je onderweg bent naar het hotel zal je eerst door de bananen plantage rijden en het zal niet lang duren voor je de eerste gele bananen spot die al klaar zijn voor de oogst! Na je tochtje door de plantage, kom je aan bij de oprit van het hotel en daar vallen direct de meters hoge palmbomen op. Waanzinnig mooi. De auto stopt uiteindelijk op een ruime binnenplaats en dat is het moment dat je echt bent gearriveerd bij je eindbestemming: Hotel El Patio!

Hotel el Patio, de plek om te logeren bij Garachico

Aan de rand van het dorpje Garachico is Hotel El Patio te vinden. Een plaatsje dat je sowieso niet wilt overslaan als je op Tenerife bent! Het groene dorp wordt getypeerd door de typische architectuur die het noorden van Tenerife kent. De details van de huizen zoals de houten balkons en de warme kleuren geven je het gevoel alsof je je waant in Zuid Amerika. En daarnaast… zijn er ook wat toffe to do’s te vinden! Wil je meer weten over wat je kan doen in Garachico, lees dan vooral deze tips!

→ Lees ook: 8 x Wat te doen in Garachico op Tenerife
→ Meteen boeken: Hotel El Patio

Hotel GarachicoHotel Garachico Hotel Garachico Hotel El Patio Garachico Hotel Garachico

Van familiehuis tot Hotel El Patio

Wat het hotel erg bijzonder maakt, is dat het landgoed al 19 generaties lang in het bezit is van dezelfde familie. Enkele jaren geleden is het familiehuis omgebouwd tot hotel, maar alle oude details van het pand zijn nog zichtbaar. Aan de romantische binnenplaats met metershoge palmbomen zit een terras waar je ‘s avonds rustig een wijntje kan drinken. Ook grenzen de hotelkamers aan de binnenplaats. De kamers zijn typisch Spaans en in een landelijke stijl ingericht. Sommige hotelkamers hebben ook een kleine buitenplaats met ligstoelen. Ondanks dat de kamers traditioneel ingericht zijn zijn de badkamers wel voorzien van een regendouche. Verder heeft het hotel een prettig zwembad waar je heerlijk kan relaxen én voor de liefhebbers is er zelfs een tennisbaan.

Hotel El Patio GarachicoTenerifeHotel El Patio Garachico

Bananen in de yoghurt voor ontbijt!

Natuurlijk is er één ding wat niet kan ontbreken tijdens het ontbijt en dat zijn bananen uit eigen tuin! In de vroege morgen kun je een fijn plekje aan de raamzijde kiezen, terwijl je geniet van je eerste kopje koffie van de dag. De ontbijtzaal van het hotel is gelegen op het zuiden en heeft een prachtig uitzicht over de uitgestrekte bananenplantage aan de kust. Het ontbijt heeft voor ieder wat wils zo kun je kiezen uit verschillende soorten fruit maar een eitje of eigen gebakken koekjes zijn ook een optie. Maar goed… Een stukje banaan mag hier natuurlijk nooit missen!

Een wandeling door de bananenplantage naar de kust

Na het ontbijt kun je vanuit het hotel een mooie wandeling maken door de omgeving. Wanneer je de poort van het hotel achter je laat stap je direct de bananenplantage in. Na een wandeling door oneindig veel bananenplanten kom je uit bij de kust waar je even kan uitwaaien. Hierna kan de dag beginnen en is het tijd om Garachico te ontdekken.

Wil je ook naar Garachico op Tenerife?

Jouw tripje naar Garachico plannen? Dit heb je allemaal nodig voor je Tenerife trip:

Meer lezen over Tenerife?