Wat te doen op Madeira jeeptour to do

Wat te doen op Madeira? Dit zijn 5 to do’s om absoluut niet te missen

Madeira stond al heel lang op m’n lijstje, dus ooit moest het ervan komen. En eindelijk was het dan zo ver! De tweede naam van dit eiland in de Atlantische Oceaan is het Bloemeneiland en de foto’s zeggen genoeg. Kleurrijk, groen en schattige dorpjes verstopt in de mooiste valleien. Dat is hoe ik Madeira zag, daar vanaf dat roze wolkje toen ik hoorde dat ik erheen ging. Doordat het het Bloemeneiland wordt genoemd denken veel mensen jammer genoeg dat je hier alleen maar wandeltochten kunt maken. Rustig stapvoets, wat vogels spotten, bloemen bekijken. Dat is dan je vakantie Madeira. Ik ervaarde het tegenovergestelde – Madeira is juist voor iedereen onwijs leuk en je hoeft écht niet iedere dag je wandelschoenen aan te trekken. Benieuwd wat te doen op Madeira tijdens je vakantie? Hieronder vind je 5 must do’s!

Wat te doen op Madeira? Dit zijn 5 to do’s om niet te missen!

Wist je dat TUI hele voordelige vakanties naar Madeira heeft?
Hier vind je de beste vliegtickets naar Madeira (vanaf 140 euro)

Wat te doen op Madeira mee met Jeeptour Wat te doen op Madeira jeeptour to do bergen madeira to do

1. Jeeptour

Hier keek ik het meest naar uit tijdens ons reis over Madeira: de jeeptour! Met een jeep kom je namelijk op plekken die je anders nooit had kunnen zien en die je zonder de gids ook nooit had gevonden. Maar ook rij je tijdens zo’n tour over wegen die je anders nooit had gekozen. Lekker de ruige natuur in, de hoogte in, terwijl je een full-body massage krijgt door de ruwe ondergrond. Win-win, toch? Met een jeeptour kun je in Madeira onwijs mooie uitzichtpunten bezoeken, zoals Pico de Arieiro en Pico Ruivo, dit is het hoogste punten van het eiland. Vanuit hier vertrekken overigens ook echt supermooie wandelroutes, wisselend van een paar uurtjes tot aan zwaardere dagtochten.

Madeira to do Dolfijnen spotten Wat te doen op madeira Dolfijnen spotten

2. Dolfijnen spotten rond Madeira

Zowel vanaf de Azoren als vanaf Madeira kun je met een boot de zee op om wilde dolfijnen te spotten. Samen met een ervaren team stap je in een powerboat en is het tijd om de ogen goed open te houden. Vanaf de kustlijn zit een team paraat om de boot de goede kant op te sturen. En jeetje, op een gegeven moment waren we omgeven door tientallen dolfijnen! Volgens mij heb ik er nog nooit zoveel bij elkaar gezien en dat in het wild. Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken over het welzijn van de dieren: ze worden niet opgejaagd en iedere boot wordt vanaf de kust streng in de gaten gehouden. Boten mogen bijvoorbeeld maximaal 5 minuten bij een groep dolfijnen blijven hangen. Daarna zijn ze verplicht om weg te varen om stress te voorkomen bij de diertjes. De garantie dat je hier dolfijnen tegenkomt is vrijwel 100%, de kans op walvissen is echter wel de helft. Maar je weet natuurlijk maar nooit!

Lees hier meer over eilandhoppen op de Azoren

Wat te doen op Madeira to do Funchal wat te doen op madeira Funchal Funchal to do madeira

3. Funchal ontdekken

You gotta love Funchal! Dit schattige dorpje ademt historie en gezelligheid. Je ziet hier bovendien ook echt de Portugese invloeden: kronkelende straatjes met kleine tegeltjes en overal leuke terrasjes waar je pastel de nata kunt eten, een lokale delicatesse. Niemand die hier niet geniet! Groot is het niet, maar het is heerlijk om gewoon rustig rond te struinen. Voor de lunch kun je natuurlijk genieten op zo’n terras, maar nog veel lekkerder is om bij een lokale bakker wat broodjes te halen, om vervolgens in een stadspark een picknick te houden. Oh, en vergeet geen gedag te zeggen tegen Cristiano Ronaldo! Madeira is zijn geboorteplek en op het eiland is dan ook een standbeeld, museum én hotel aan hem gewijd.

Dit is het Cristiano Ronaldo hotel

to do madeira Wijnproeven wat te doen op madeira Wijnproeven

4. Wijn proeven

Madeira heeft haar eigen lokale wijn. En dat is er niet zomaar één! Als je dacht dat de zoete wijn die je in de Nederlandse kroeg krijgt zoet was, bereid je dan vast voor op Madeira’s wijn. Dit is namelijk net limonade met alcohol. Het hele proces van wijnproductie verloopt heel anders, waardoor er dus ook veel meer suiker in de wijn behouden blijft. Zeker de moeite waard om even langs te wippen bij een wijnproductie en uiteraard een wijnproeverij te doen! Je vindt er een in hartje Funchal, bij Blandy’s.

Check hier voordelige vakanties naar Madeira

To do madiera wat te doen kust Fajadospadres wat te doen op madeira to do Wat te doen op Madeira Tour langs de kust

5. Tour langs de kust van Madeira

Het bijzondere aan Madeira vind ik de veelzijdigheid. De noordkust is een wereld van verschil met het zuiden en het oosten is een compleet andere wereld dan het westen. Een tochtje door een tunnel lijkt je wel te teleporteren. Een roadtrip langs de kust is daarom écht iets wat je niet mag missen! Pas dan zie je hoe veelzijdig Madeira eigenlijk is en wat voor effect de hoge bergen hebben op het klimaat en de weersomstandigheden. Een auto heb je toch nodig op Madeira, dus dan moet je er ook alles uit halen. Bij Porto Moniz vind je bijvoorbeeld natuurlijke zwembaden en bij Fajã dos Padres kun je lunchen bij een restaurantje dat alleen met een skilift bereikbaar is. Wauw!

Zin gekregen om naar Madeira te gaan? Boek hier je vliegtickets

Wil je naar Portugal?

Gespot voor jou:

FlyTap vliegtickets naar Portugal Vliegtickets naar Portugal vergelijken Leuke hotels in Madeira Meer info: Visit Madeira

→ Bekijk hier al onze Portugal artikelen