Porto Bridge Climb excursies porto
Porto Bridge Climb

Porto Bridge Climb: de avontuurlijkste excursie in Porto

Voor een mooi uitzicht, beklim je misschien een berg of een hoge toren, maar in Porto, de op één na grootste stad van Portugal, doen ze dat net even anders. Hier kun je namelijk tijdens een avontuurlijke excursie een brug beklimmen voor een grandioos uitzicht! Deze bijzondere excursie is sinds 2016 officieel te boeken door bezoekers en wat het nog net even toffer maakt, is dat de Ponte de Arrábida de enige brug in Europa is die beklommen mag worden. Klinkt dit wel als iets voor jou? Lees gauw verder en ontdek alles over de Porto Bridge Climb!

Porto Bridge Climb excursies porto

Porto excursies tips Porto Bridge Climb

Porto Bridge Climb bij zonsondergang

De excursie waarbij je de imposante Ponte de Arrábida gaat beklimmen, heet de Porto Bridge Climb. Elke dag worden er meerdere excursies georganiseerd. Je kunt de brug beklimmen vanaf 14:30 uur tot en met zonsondergang. Tegen het gouden uur aan, is Porto spectaculair verlicht dus het is zeker aan te raden om een wat latere excursie te boeken.

Hoe duur is de Porto Bridge Climb?

De prijs voor deze excursie valt best mee. Als je met 1 tot 4 personen omhoog gaat, dan kost het 16,50 euro per persoon. Kom je met meer dan 5 mensen, dan kost het 15 euro per persoon. Je kunt deze excursie gewoon online boeken via www.portobridgeclimb.com.

Gaat er een gids mee?

Er gaat altijd een gids mee naar boven, dus het is niet mogelijk om de brug zelfstandig te beklimmen. Je krijgt een veiligheidsharnas aan, waarmee je aan de trapleuning wordt vastgemaakt en gezekerd via de trap omhoog loopt. Kinderen mogen de brug trouwens pas beklimmen vanaf 12 jaar, dus hou daar even rekening mee als je met het gezin reist. Tip voor de vrouwen: zorg dat je geen jurkje of rokje aan hebt, dat zit namelijk niet lekker als je het veiligheidsharnas aankrijgt en de wind kan alles ook nog eens flink laten opwaaien!

Porto Bridge Climb excursies in porto

Excursies Porto Porto Bridge Climb

Ponte de Arrábida, ooit de grootste betonnen boog ter wereld

De brug die je gaat beklimmen tijdens deze avontuurlijke excursie is de Ponte de Arrábida. Deze brug werd in 1963 geopend in Porto en was destijds de grootste betonnen boog ter wereld. Na verloop van tijd was de brug flink verouderd en werd hij afgesloten vanwege veiligheidsredenen. Onze gids vertelde ons dat de jeugd zich op den duur niets van de sluiting van de brug aantrok en er alsnog opklommen. Veel jongeren klauterden zelf omhoog en gleden vervolgens op hun billen weer naar beneden. Dit klinkt misschien tof, maar het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat er helaas een aantal jongeren helemaal verkeerd terecht zijn gekomen tijdens het spelen. Je bent dus niet voor niets gezekerd tijdens de klim!

Een avontuurlijke excursie, of is de Porto Bridge Climb wel relaxt?

Er zijn traptredes op de brug te vinden, die ervoor zorgen dat de klim omhoog niet al te moeilijk is. Tuurlijk het is wel gek om ineens in het frame van zo’n reusachtige brug te staan, terwijl de wind je haren doet opwaaien. Maar de traptredes, in totaal zijn het er 262, maken de klim an sich wel redelijk gemakkelijk.

Hoe lang duurt deze gehele excursie?

Wanneer je de 262 traptredes allemaal hebt genomen, sta je 65 meter boven het water en heb je een prachtig uitzicht over de stad Porto en de rivier de Douro. In totaal ben je ongeveer een uurtje zoet met de tour. Ik ging overdag met een excursie mee, maar zoals ik al zei denk ik dat het uitzicht nog mooier is als je de brug beklimt met zonsondergang. Het gouden uur laat Porto namelijk nog meer schitteren!

En wat als je hoogtevrees hebt of niet zo’n daredevil bent…

Heb je last van hoogtevrees? Als deze niet te erg is, dan kan je deze klim alsnog wel gemakkelijk doen. Het is namelijk geen adrenaline-avontuur en je zit vast dankzij je veiligheidsharnas waardoor het niet mogelijk is naar beneden te glijden. Bovendien kan je zelf je eigen tempo bepalen en het pad waarop je loopt, is lekker breed. Je komt dus nooit heel dicht bij de rand en daardoor kan je niet zien wat zich onder je bevindt.

Porto Bridge Climb Porto excursie

Als je de top bereikt tijdens de Porto Bridge Climb moet dat natuurlijk gevierd worden!

Let op, want dit is wel een beetje een spoiler… Maar als je dan eindelijk boven bent en de 262 traptredes hebt getrotseerd, dan heb je niet alleen een mooi uitzicht over Porto maar krijg je ook nog eens een chocoladeglas met daarin portwijn. Heerlijk! Wat wil een mens nog meer?

Nog wat praktische tips voor als je jouw trip naar Porto gaat plannen

Lees hier meer over wat te doen in Porto. Je kunt trouwens gewoon direct op Porto vliegen vanuit Nederland en een airline die hier geschikt voor is, is onder andere TAP Air Portugal. Je kunt natuurlijk in Porto zelf overnachten, je vindt daar allerlei leuke hotelletjes en Airbnb’s, maar het is ook tof om net buiten te stad te slapen in een hotel als Pena Park Hotel waardoor je zowel van de stad als van de Portugese natuur kunt genieten.

→ Bekijk hier al onze Portugal artikelen

 

Deze reis werd gemaakt in samenwerking met Zoover, thanks voor de leuke trip!