uitjes nederland cadeau doen

Van deze 5 toffe uitjes in Nederland wordt elke reiziger blij (ook leuk als cadeau!)

Wie zegt dat je ver weg moet, voordat je iets heel tofs kunt beleven? Ons hoor je dat in ieder geval niet beweren. Ook in Nederland zijn namelijk genoeg vette belevenissen en uitjes te vinden, waar je als reiziger ook gegarandeerd blij van wordt. De een is zo tof omdat het zo avontuurlijk is, terwijl de ander al je zintuigen prikkelt of simpelweg je uithoudingsvermogen op de proef stelt. Zin in een goede adrenaline kick en een avontuur in Nederland? Dit zijn 5 toffe uitjes die je gewoon in ons eigen land kunt beleven:

hindernisbaan almere uitje nederland

1. Ga naar de grootste Hindernisbaan van Nederland

Heb jij vrienden die maar wat graag stoer doen en denken dat ze alles aankunnen? Ga met hen naar een van de hindernisbanen die Nederland rijk is, bijvoorbeeld naar de grootste Hindernisbaan van Nederland in Almere genaamd “Sweep Away” bij VVC Adventure. Deze hindernisbaan doet ergens denken aan de tv-show Whipe Out en het grootste deel bestaat uit gigantische opblaasbouwwerken waar je zo snel mogelijk doorheen moet rennen, klimmen of kruipen. Er zijn 9 varianten waar je doorheen kunt en voor 39,50 kun je zo’n parcour boeken, hier ben je uiteindelijk zo’n 3 uur mee bezig. Tof cadeau idee toch?

City Challenge Amsterdam

2. Amsterdam City Challenge

Het is een soort Escape Room achtig spel, maar dan moet je met vrienden niet uit een kamer ontsnappen maar middenin Amsterdam allerlei puzzels oplossen en tegen elkaar strijden om kans te maken op de overwinning. Het spel begint nadat je op een centrale plek in Amsterdam een van de City Challenge Amsterdam iPad(s) hebt opgehaald. Je krijgt als eerst een uitleg over alle spel elementen en dan moet je op zoek naar de challenges. Er zijn uitdagingen waar je veel punten mee kan verdienen, maar ook kleinere die je onderweg kan doen. Feit is dat je ze zo snel mogelijk moet doen en er zo veel mogelijk moet op lossen om te kunnen winnen. Klinkt tof toch?

ballonvaart nederland uitje

3. Ballonvaart

Eigenlijk maakt het niet uit waar je het doet, want een ballonvaart is gewoon altijd tof en eigenlijk kun je ze overal in Nederland maken. Vlieg boven de velden van Friesland, bekijk Noord-Brabant van boven of vlieg over centraal Nederland en ga op zoek naar Utrecht. Je kan een ballonvaart vaak boeken vanaf 145,- euro en je bent dan ongeveer 4 uur onderweg.

giethoorn varen

4. Fluisterarrangement in Giethoorn

Je hebt uitjes die perfect zijn om te doen met vrienden en andere zijn vooral leuk om met je vriend of vriendin te doen. Vandaar ook deze tip: varen door Giethoorn! Het klinkt misschien een beetje toeristisch, maar met een bootje varen door Giethoorn is gewoon iets dat je ooit moet hebben gedaan. Net zoals dat je Volendam ooit met eigen ogen moet hebben gezien. Speel dus een keer toerist in eigen land en boek een fluisterarrangement in Giethoorn inclusief picknick voor onderweg, je beseft je tijdens zo’n boottochtje ook meteen weer hoe mooi Nederland eigenlijk is.

engste-escape-room-nederland-meisjeskamer-bunschoten

5. Escape Rooms

Ondanks de traumatische ervaring bij De Meisjeskamer en juist door de positieve Escape Room ervaring bij Questomatica, zijn wij fan van Escape Rooms. Vaak kun je ze al met twee personen spelen, maar met vier, vijf of zes personen kan het ook een top ervaring zijn. Dit is trouwens ook perfect om te doen tijdens regenachtige dagen!

Meer tips?

Lees ook: