Doolhof tilburg Doloris meta maze

Dit bizarre doolhof in Tilburg moet op je bucketlist: Doloris Meta Maze

Wow zag je al die deuren? Heb jij in die reusachtige handen gezeten? Wat vonden jullie van die ene super lichte ruimte? En de baarmoeder? Heb je dat niet gezien? Oeh en al die geluiden? Huh en dat pad, hoe kan je daar twee keer uit zijn gekomen!? Yep… dit klinkt misschien mega bizar als je dit nu leest. En als je het daadwerkelijk hebt meegemaakt is dat het eigenlijk ook nog steeds, maar geloof me… dit wil je beleven. Het doolhof in Tilburg, Doloris Meta Maze, is namelijk een onvergetelijke en onbeschrijfelijke ervaring. Een plek waar je je even Alice in Wonderland voelt en beland in de meest gekke ruimtes, waar je moet klauteren, klimmen en vol verwondering weer uitkomt. Sommige beschrijven het als een trip, maar dan wel een zonder drugs. Bizar. Maar geweldig.

Doolhof tilburg Doloris meta maze

Doloris meta maze Doolhof tilburg

Doloris Meta Maze, het meest bizarre doolhof waar je ooit in zult belanden

Het Meta Maze, het doolhof, dat onder Doloris Rooftopbar zit, is sinds kort open en gemaakt door kunstenaars uit Berlijn, zij heten Karmanoia. Maanden lang bouwden zijn samen met creatieve kunstenaars uit Brabant aan dit bizarre gangenstelsel in de top van een van de hoogste gebouwen in de Spoorzone van Tilly. Initiatiefnemer van dit doolhof is Joep van Gorp, die zoiets vergelijkbaars in Berlijn tegenkwam en vond dat zoiets ook in Tilburg moest komen. In totaal zijn er 40 kamers en deze zijn verspreid over 400 vierkante meter. Je kunt je dus voorstellen dat dit niet zomaar een doolhof is, maar een soort Alice in Wonderland wereld waar jij een uurtje of korter (of langer) in kunt ronddwalen.

Spanning, gegiechel, adrenaline…

De makers van het doolhof hebben besloten dat er binnen geen foto’s gemaakt mogen worden, dus we zullen met een paar woorden proberen uit te leggen hoe tof en surrealistisch deze ervaring is. Zonder te veel te verklappen natuurlijk. Want je moet dit eigenlijk gewoon ervaren om het te kunnen snappen. Of nouja snappen… Er is ook niet echt een beschrijving die omvat wat iedereen voelt die in het doolhof is geweest. De een vindt het spannend, de ander is geëmotioneerd, dan komt er iemand giechelend uit en een ander juist weer vol adrenaline. Sommige mensen doen er 20 minuten over en andere dik een uur. Het doolhof is voor iedereen anders en doordat je vaak verschillende weggetjes in kunt, heeft ook niet iedereen dezelfde ervaring.

Je start alleen, geblinddoekt, maar later kun je elkaar weer tegenkomen

Wat ook tof is, is dat je het doolhof in principe in je eentje doet. Je start alleen. Geblinddoekt. En het doolhof begint alleen als jij je gouden munt in de daarvoor bestemde box doet. Daarna volgt een onbeschrijfelijk avontuur. Eigenlijk was ik er iets te zenuwachtig voor, want het is vooral heel mooi, bijzonder en af en toe een klein beetje zenuwslopend. Tja, mijn tip is vooral: Ga! Dit moet je gewoon een keertje meegemaakt hebben en het is niet te vergelijken met een escape room of spookhuis. Wat ook grappig is, is dat je andere personen die het doolhof ook doen kunt tegenkomen. Het is niet de bedoeling dat je dan met elkaar praat, maar beide je eigen weg gaat en in je eentje het web van weggetjes beleeft.

Ook naar het doolhof in Tilburg?

Je vindt het doolhof van Tilburg onder rooftopbar Doloris, dit vind je in de Spoorzone van Tilburg op een paar minuten lopen vanaf het station. De bovenste verdieping van het gebouw bestaat uit de bar en de twee verdiepingen eronder zijn het Meta Maze.

Adres Doloris Meta Maze

Het aders van Doloris en de Meta Maze is:
Spoorlaan 21
5038 CB Tilburg

Openingstijden

Het doolhof is over het algemeen geopend van woensdag tot en met zondag. Heel af en toe ook op maandag en dinsdag. Het doolhof kun je vervolgens doen tussen 11:00u en 21:30 (het laatste tijdslot begin om half 10).

Ticket kopen voor het het doolhof in Tilburg

Je kunt online, via de site doloris.nl tickets kopen voor het doolhof. Een kaartje kost 20,- euro en je kan vervolgens online je datum kiezen en vervolgens een tijd. Online staat ook duidelijk aangegeven op welke tijd het druk of rustig is in het doolhof, dus als je graag een ervaring wilt waarbij je met zo min mogelijk mensen in de Meta Maze zit, dan kun je hier online al op letten. Er is niet echt een peil te trekken op of het nou ‘s ochtends of ‘s avonds rustig is, dus kijk gewoon even goed online en kies de datum en tijd uit die bij jou past. Wij waren uiteindelijk met 9 mensen in het doolhof en dat was eigenlijk perfect!

Tilburg Doloris rooftopbar Tilburg Doloris rooftopbar-2 Tilburg Doloris rooftopbar-3

Bijkomen bij Doloris Rooftopbar

Ben je eenmaal uit het doolhof ontsnapt? En heb je voor een point of no return gekozen? Dan kun je daarna bij Doloris Rooftopbar bijkomen van het hele gebeuren. Zo bizar en bijzonder als het doolhof is, zo relaxt en stijlvol is de rooftopbar. Je kunt heel tof buiten zitten, maar binnen is het ook mega sfeervol ingericht. Ze hebben hele lekkere hapjes op de kaart staan, maar ook de taart is een dikke aanrader en goede drankjes ontbreken natuurlijk ook niet op het menu. Liever ergens anders eten? Hier vind je meer leuke hotspots in Tilburg

Meer lezen over leuke plekken in Brabant?

Lees ook:

→ Bekijk hier al onze tips voor Nederland

 

Voor deze reis hebben wij samengewerkt met Visit Brabant, thanks voor het leuke weekend weg!