Route Kroatie Mljet

Een route door Kroatië: 800 kilometer, 6 bestemmingen, 2 weken

Je vindt er meer dan 1000 eilanden, genoeg fotogenieke steden, je kan er zwemmen tussen watervallen en je vindt dit allemaal ook nog eens op maar 2 uur vliegen vanaf Nederland: We hebben het natuurlijk over Kroatië! De beste manier om dit land te ontdekken? Kies voor een roadtrip, zo haal je het meeste uit je reis. Hieronder vind je een ideale route voor 2 weken Kroatie. Je legt in totaal zo’n 800 kilometer af, bezoekt 6 bestemmingen en dat in 2 weken tijd.

2 weken de tijd? Dit is een ideale route om het mooiste van Kroatië te zien

Route Kroatie Dubrovnik

Dubrovnik in Kroatie rondreis route

1. Start je route door Kroatië in Dubrovnik (3 dagen)

Een ideale plaats om je route door Kroatië te beginnen is Dubrovnik. Deze historische stad is aardig toeristisch, maar laat je hierdoor zeker niet tegenhouden. Beklim de historische stadsmuur in de ochtend of avond (geopend van 08:00 tot 19:30) – dan heb je bijna de hele stad voor jezelf – dwaal door één van de vele kleine zijstraatjes en waan jezelf in de voetstappen van Khaleesi uit de serie Game of Thrones.

Wat te doen in Dubrovnik? Ontdek onze 11 must do’s!

Route door Kroatie langs Mljet

Rondreis 2 weken Kroatie via Mljet

2. Mljet: het groene eiland (4 dagen)

Na de drukte van Dubrovnik is er niets fijner dan bijkomen in het Nationale Park van Mljet. Vanaf de haven in Dubrovnik (Gruž) vaar je in een kleine 2 uur naar dit groene eiland, waarvan maar liefst 90% is bebost. Goed om te weten is dat de kaartjes voor de ferry alleen op de ochtend van vertrek kunnen worden gekocht. Op Mljet spendeer je de dagen op een mountainbike door het dennenbos, verken je de onderwaterwereld met een snorkel, of kayak je in het helderblauwe water.

Mljet: Alles dat je wil weten over het groenste eiland van Kroatië!

Kroatie Trogir route 2 weken

3. Next stop op de route: Trogir (2 dagen)

Na Mljet is het tijd voor een bezoek aan Trogir. Grieken, Romeinen en Venetianen: ze wilden allemaal dit kleine havenstadje bezitten. Door de invloed van al deze culturen is Trogir een grote UNESCO ‘speelplaats’, met overal waar je kijkt perfecte fotospots.

Ga je naar Kroatie? Bezoek Trogir in de buurt van Split!

Route Kroatie Krka watervallen

Krka in Kroatie

4. Zwemmen in de watervallen van Krka Nationaal Park (1 dag)

Een bezoek aan het Krka Nationaal Park mag ook zeker niet ontbreken op je route door Kroatië. Krka staat vooral bekend om zijn spectaculaire watervallen, waarbij sommige zelfs meer dan 100 meter breed zijn. En, om het nog leuker te maken, na een wandeling door dit mooie gebied mag je in Krka ook zwemmen bij de watervallen!

Route door Kroatie langs Plitvice

Route door kroatie langs Plitvice

5. De kleuren van Plitvice (2 dagen)

Van helder blauw tot smaragd groen: Plitvice heeft vele kleuren. In het nationale park Plitvice kan je gerust twee dagen besteden, er zijn maar liefst 16 verschillende meren met daartussen 90 watervallen. Kies voor goede wandelschoenen want die ga je zeker nodig hebben op een van de vele houten vlonderpaden.

De Plitvice Meren bezoeken in Kroatië? Zo plan je je bezoek!

Route kroatie Restaurant Split

6. De laatste bestemming: Split (1 dag)

En dan alweer de laatste stop van je reis: Split! Deze tweede stad van Kroatië staat vooral bekend om het oude Romeinse centrum. Het paleis van Diocletianus, de karakteristieke toegangspoorten en de oude klokkentoren: in Split ga je echt weer even terug in de tijd. Ook is het vanaf de oude stad maar een klein stukje lopen naar de fijne zandstranden van Split.

Bijzondere activiteiten om te doen in en rondom Split
Eilandhoppen in Kroatië: deze vijf eilanden rondom Split moet je bezoeken!

Wat kost deze route door Kroatië?

Een rondreis door Kroatie kan je redelijk ‘on a budget’ doorbrengen. Voor twee weken Kroatië betaalden wij 650 euro per persoon inclusief vluchten, huurauto, verblijf in Airbnb’s, maaltijden en entreegelden. Hieronder een indicatie van de kosten als je ook zo’n route afgelegd:

  • Vliegticket Amsterdam – Dubrovnik: vanaf 73 euro met easyJet, afhankelijk van je reistijd
  • Ferry Dubrovnik – Mljet: retourticket ongeveer 20 euro
  • Toegang Plitvice: afhankelijk van het seizoen, vanaf 7 euro in het laagseizoen tot 33 euro in het hoogseizoen
  • Toegang Krka: afhankelijk van het seizoen, variërend van 4 euro in het laagseizoen tot 25 euro in het hoogseizoen
  • Stadsmuren Dubrovnik: voor volwassenen 20 euro, met studentenkaart betaal je maar 6 euro (dus vergeet die zeker niet op je reis!)
  • Autohuur: een Volkswagen Polo rij je vanaf 40 euro per dag, exclusief brandstof
  • Vliegticket Split – Amsterdam: vanaf 80 euro met easyJet, afhankelijk van je reistijd
→ Bekijk hier al onze artikelen over Kroatie