Portovenere

Door deze foto’s wil je echt een keer naar Portovenere!

Veel mensen zijn bekend met de Cinque Terre, de vijf wereldberoemde vissersdorpjes langs de kust in Italië. Het prachtige Portovenere wordt ook wel het zesde dorp van Cinque Terre genoemd. Het ligt in het verlengde van de andere vijf dorpen maar is, in tegenstelling tot de andere dorpjes, gemakkelijker te bereiken met de auto. Portovenere doet qua schoonheid absoluut niet onder voor de andere dorpjes en is ook nog eens een stuk minder toeristisch.

Spendeer minstens een dag in Portovenere

Prachtige gekleurde huisjes, pittoreske straatjes met de schattigste winkeltjes, heerlijke eettentjes met hét Italiaans eten dat je wilt en hele mooie uitzichtpunten. Je zult je absoluut niet vervelen als je ronddwaalt in Portovenere en al helemaal niet als je je fotocamera mee hebt genomen! Portovenere is niet heel groot en daarom heel toegankelijk om een middagje te spenderen. Vanuit het historische centrum wandel je zo naar de San Pietro kerk, een eeuwenoude kerk waarvandaan je op meerdere plekken prachtig uitzicht hebt over de baai. Na een bezoekje aan de kerk, kun je nog hoger wandelen naar de restanten van het kasteel Castello Doria waar de uitzichten ook fenomenaal zijn. Ben je een echte hiker? Dan is het kasteel een perfect startpunt voor een mooie hike naar de Cinque Terre.

Hier wil je logeren in Portovenere

Wil je een leuke (en betaalbare) accommodatie in de buurt? Wij verbleven in een houten ‘pod’ op de gemoedelijke camping Campeggio Gianna Golfo dei Poeti. Ideaal als je de gezelligheid van een camping wilt maar toch comfortabel wilt slapen in een fijn huisje. Vanuit die camping is het ongeveer een uurtje rijden naar Portovenere. In de omgeving van de camping is er ook genoeg te doen, dus het is zeker een aanrader.

Portovenere uitzicht italie italie Portovenere Portovenere strand strand Portovenere Portovenere Portovenere camping Portovenere in italie Portovenere italy Portovenere italy pasta Portovenere haven italie Portovenere uitzicht Portovenere zee Portovenere italie straatjes Portovenere kerk kaarsjes italie Portovenere tips Portovenere huisjes Portovenere gekleurde huisjes

→ Bekijk hier al onze artikelen over Italië