Portovenere

Door deze foto’s wil je echt een keer naar Portovenere!

Veel mensen zijn bekend met de Cinque Terre, de vijf wereldberoemde vissersdorpjes langs de kust in Italië. Het prachtige Portovenere wordt ook wel het zesde dorp van Cinque Terre genoemd. Het ligt in het verlengde van de andere vijf dorpen maar is, in tegenstelling tot de andere dorpjes, gemakkelijker te bereiken met de auto. Portovenere doet qua schoonheid absoluut niet onder voor de andere dorpjes en is ook nog eens een stuk minder toeristisch.

→ Overnachten doe je in een knusse houten pod op Campeggio Gianna Golfo dei Poeti

Spendeer minstens een dag in Portovenere

Prachtige gekleurde huisjes, pittoreske straatjes met de schattigste winkeltjes, heerlijke eettentjes met hét Italiaans eten dat je wilt en hele mooie uitzichtpunten. Je zult je absoluut niet vervelen als je ronddwaalt in Portovenere en al helemaal niet als je je fotocamera mee hebt genomen! Portovenere is niet heel groot en daarom heel toegankelijk om een middagje te spenderen. Vanuit het historische centrum wandel je zo naar de San Pietro kerk, een eeuwenoude kerk waarvandaan je op meerdere plekken een prachtig uitzicht hebt over de baai. Na een bezoekje aan de kerk, kun je nog hoger wandelen naar de restanten van het kasteel Castello Doria waar de uitzichten ook fenomenaal zijn. Ben je een echte hiker? Dan is het kasteel een perfect startpunt voor een mooie hike naar de Cinque Terre. Dit wil je allemaal nog meer doen in Portovenere:

1. San Pietro-kerk

De San Pietro-kerk is een iconisch gotisch bouwwerk dat buiten het stadje uittorent. Vanaf de kerk heb je een prachtig uitzicht op de zee. Ook de kerk zelf is prachtig. De buitenkant is super fotogeniek en ook van binnen kijk je je ogen uit.

Leuk weetje: voordat de kerk dienst deed als kerk, was het een fort ter bescherming tegen aanvallen vanaf de zee.

2. Doria Castle

Doria Castle is een imposant kasteel boven op een rotsachtige heuvel, uitkijkend over de kustlijn van de Italiaanse Rivièra. Het kasteel werd oorspronkelijk gebouwd in de 12e eeuw door de familie Doria en deed dienst als een soort middeleeuws verdedigingsbolwerk.

Wil je dus een vleugje geschiedenis opsnuiven en tegelijkertijd genieten van een adembenemend uitzicht? Dan is een bezoek aan het Doria Castle een absolute must.

Vanaf Doria Castle kun je ook een toffe hike maken naar Cinque Terre! Daarover lees je meer op de site van visit portovenere.

3. Stranden

Tussen Portovenere en La Spezia vind je een aantal mooie stranden. Heb je dus na al dat slenteren door de straatjes zin om even te relaxen, ga dan zeker daar heen!

4. Arcipelago Spezzino

De Arcipelago Spezzino ligt voor de kust van Portovenere en bestaat uit drie eilanden. Palmaria is het grootste eiland en is prachtig voor wie graag wandelt. Langs de kustlijn zijn een aantal routes uitgezet. Palmaria en Tinetto hebben ook een aantal grotten die te bezoeken zijn.

Wil je alle drie de eilanden bezoeken? Je kunt in het centrum van Portovenere een boottour boeken.

5. Knusse winkeltjes en restaurants

De boulevard van Portovenere is prachtig, met aan de ene kant gekleurde huisjes en aan de andere kant de haven met bootjes. Net achter de boulevard vind je kronkelende straatjes vol leuke winkeltjes. Perfect voor een souvenirtje, maar ook voor Italiaanse hapjes en ijs!

Hier wil je logeren in Portovenere

Wil je een leuke (en betaalbare) accommodatie in de buurt? Wij verbleven in een houten ‘pod’ op de gemoedelijke camping Campeggio Gianna Golfo dei Poeti. Ideaal als je de gezelligheid van een camping wilt maar toch comfortabel wilt slapen in een fijn huisje. Vanuit die camping is het ongeveer een uurtje rijden naar Portovenere. In de omgeving van de camping is er ook genoeg te doen, dus het is zeker een aanrader.

Een aantal andere mooie accommodaties zijn:

Portovenere in foto’s

Portovenere uitzicht italie italie Portovenere Portovenere strand strand Portovenere Portovenere Portovenere camping Portovenere in italie Portovenere italy Portovenere italy pasta Portovenere haven italie Portovenere uitzicht Portovenere zee Portovenere italie straatjes Portovenere kerk kaarsjes italie Portovenere tips Portovenere huisjes Portovenere gekleurde huisjes

Zou jij een bezoekje aan Portovenere willen brengen?

→ Bekijk hier al onze artikelen over Italië