Toscane hoogtepunten

5 hoogtepunten die je niet wilt missen tijdens een roadtrip door Toscane

De regio Toscane in Italië is zo ontzettend mooi dat je, je er er met een gemak maanden zou kunnen vermaken. Veel reizigers kiezen echter voor een paar dagen en eerlijk is eerlijk, ook dan kun je meer dan genoeg zien van dit stukje Italië. Benieuwd naar deze regio? In dit artikel wordt jij meegenomen langs 5 hoogtepunten van Toscane.

5 hoogtepunten in Toscane die je niet wilt missen

→ Hotel tip voor Florence: The Social Hub
→ Handig: Boek je complete trip naar Toscane met TUI

De toren van Pisa

De ideale manier om een rondreis door Toscane te beginnen is in Pisa. De vliegtickets zijn heel goedkoop, zo kun je via Transavia tickets voor € 39,00 per enkele reis kopen. Op de luchthaven van Pisa zijn vervolgens genoeg mogelijkheden om een auto te huren (je kan je huurauto vooraf al goed boeken via EasyTerra, ook last minute. Het centrum van Pisa ligt rondom de rivier de Arno en ademt de Italiaanse sfeer. De gebouwen zien er typisch Italiaans uit en zijn geverfd in mooie warme kleuren. De scheve toren (zó lekker toeristisch!) is in het echt ook best leuk om te zien, al is het soms een chaos van mensen die dé ultieme plek zoeken voor hun ‘toren-selfie’. Terwijl de meeste mensen beneden aan het stuntelen zijn, is het misschien ook gaaf om te weten dat het uitzicht vanaf de scheve toren waanzinnig is. Je ziet de hele stad liggen en kijkt mooi uit op het Piazza dei Miracoli en de dom van Pisa. Naast de universiteit ligt de Orto Botanico dell’Università: Een hele mooie botanische tuin en niet iedereen weet het, maar dit is de lekkerste plek in Pisa om te relaxen.

Lucca, het liefelijke plaatsje in Toscane

Op maar 25 km afstand van Pisa ligt Lucca: Een klein maar gezellig stadje waarvan de oude stadsmuren nog helemaal intact zijn. De muren zijn gebouwd rond de 16de eeuw en je kunt erop gewoon op lopen. Iets wat je moet doen, want dan weet je in ieder geval zeker dat je het hele centrum hebt gezien! De afstand is iets meer dan 4 kilometer en ook al klinkt dat misschien als een vette wandeling, het uitzicht is het in ieder geval meer dan waard. In het oude en autovrije centrum staat de Torre Giunigi: Een toren waar bovenin eikenboom staat. De toren met dak-tuin is door de vroegere meester van de stad gebouwd om zijn huis op te leuken. Iets wat op zich best is gelukt, want die bomen bovenop zien er in ieder geval bijzonder uit. Het middelpunt van het centrum van Lucca is het Piazza Anfiteatro. Aan het plein, dat vroeger als amfitheater werd gebruikt, zijn veel restaurants en terrasjes te vinden. Als de avond valt gaan overal op het plein lichtjes aan en hangt er een hele fijne sfeer waardoor het een gezellige plek is om een drankje te doen.

→ Lees ook: Pisa is meer dan de toren van Pisa, dit wil je er ook doen

Devil's bridge toscane hoogtepunten

De Devil’s bridge

Vanuit Lucca kun je goed naar een nog ouder en kleiner bergstadje: Barga. Maar voordat je daarheen gaat, moet je onderweg nog even stoppen bij Borgo a Mozzano bij de Devil’s bridge. Deze brug bestaat uit meerdere bogen en is daardoor zo bekend geworden. Al is dat niet de enige reden waarom je hier moet stoppen, want wat is de omgeving hier tussen de bergen waanzinnig mooi! De duivelsbrug dankt haar naam aan een oude legende. De bouwer van de brug zou niet genoeg tijd hebben gehad om de brug af te maken en zou hierbij de hulp van de duivel hebben gevraagd. Als tegenprestatie zou de eerste die over de brug zou lopen doodgaan. De bouwer was de duivel gelukkig te slim af en liet als eerste een hond over de brug lopen (hoe het met de hond afliep, dat weet niemand, helaas).

→ Lees ook: Op stedentrip naar Lucca? Dit wil je er sowieso doen!

Berga toscane hoogtepunten

Bergen in Toscane italie

Het bergplaatsje Barga

Na de Devil’s bridge vervolg je je roadtrip. Je komt dan uiteindelijk uit bij het bergplaatsje Berga. Een leuk en gezellig dorpje dat zeker de moeite waard is. De stenen, de gebouwen: Alles ziet er op zijn allermooist en typisch Italiaans uit. Als je de eeuwenoude straten volgt vind je bovenin Berga de kathedraal. Geen toeristen in dit plaatsje maar wel het mooiste uitzicht dat je in Toscane kunt wensen.

Volterra toscane hoogtepunten

Volterra, bekend van Twilight en geliefd bij Italianen

Volterra is bij het grote publiek bekend als opnamelocatie voor een van de Twilight-films. De weg door de bergen richting Volterra brengt je langs de mooiste plekjes en uitzichtpunten. Als je op een gegeven moment Volterra op de top van een heuvel ziet liggen vallen de rode daken direct op, alle daken van het oude centrum hebben namelijk een rood dak. Omdat het stadje op de top van een heuvel ligt moet je (nadat je de auto hebt geparkeerd, want het centrum is autovrij) nog een stuk omhoog lopen. Naast alle Twilight fans die heel stiekem nog steeds hopen dat Edward Cullen hier rondloopt, is Volterra ook heel populair bij Italianen. Als je het echte Italië gezien wilt hebben, dan moet je hier zeker zijn. De bezienswaardigheden liggen verspreid door het oude centrum. Bezoek bijvoorbeeld de Duomo di Volterra, een enorme kerk in romaanse stijl die ligt op het mooie Piazza San Giovanni. Maar het Romeins theater van Volterra is ook zeker het bezoeken waard. Daarnaast heb je meer dan genoeg pleinen en smalle straatjes met restaurants en leuke barretjes.

→ Lees ook: Wat te doen in Volterra in Toscane, dit zijn onze favo must do’s

Ben jij al eens in Toscane geweest? Wat waren jouw hoogtepunten?

Lees ook: