fotografiereis ijsland

Ga mee op fotografie reis naar IJsland & op zoek naar de poolvos

Er zijn van die dingen, die echt op je bucketlist thuis horen! Zo ook het onderstaande IJsland tripje dat we hebben gespot. Dit is echt de ultieme reisdroom voor wie van fotografie, ruige bestemmingen en wilde dieren houdt. We hebben het over een spectaculaire fotografie reis naar IJsland: The Arctic Fox in Winter Iceland. Je ontdekt tijdens deze trip IJsland off the beaten track, krijgt uitgebreid de tijd om poolvossen te spotten én je leert de mooiste foto’s maken. Klinkt te gek toch? Wil je meer weten over deze trip? Lees dan heel gauw verder of check hier hoe je je op kan geven.

Fotografie reis naar IJsland

→ Ga mee: Op fotografie reis naar IJsland

fotografiereis ijsland fotografie reis ijsland poolvos ijsland poolvos in ijsland poolvos fotografie reis naar ijsland poolvossen

Hoe is dat, een fotografie expeditie in IJsland?

Laten we je digitaal even mee op pad nemen naar IJsland: Onze boot vaart door een ongelooflijk groots en desolaat winter landschap. De kliffen in de verte zijn bedekt met sneeuw en ijs en worden steeds groter naarmate we dichterbij komen. Het stipje op de kust transformeert tot onze uitvalsbasis voor de week en we moeten snel handelen wanneer we al onze bagage in het kleine zodiac bootje gooien die ons aan de kant brengt. Er is tenslotte geen haven en goed ingepakt tegen de kou leggen we de laatste meters af om eindelijk het prachtige noordelijke puntje van Hornstrandir te betreden. We komen aan in een winters paradijs met niets of niemand om ons heen. De zoektocht kan beginnen naar de mysterieuze poolvos.

Off the beaten track in IJsland

IJsland wordt steeds populairder, maar om nou te zeggen dat je na een ronde om de ringroad of welbekende Golden Circle het hele land hebt verkend, is hetzelfde als zeggen dat je heel Europa hebt gezien na een stedentripje door Barcelona. Al is er dan ook weer geen plek te bedenken waarbij de hoofdweg door het land al zo waanzinnig mooi is. De diversiteit in natuur en weersomstandigheden zijn bijna niet te evenaren. Behalve natuurijk in de winterperiode, want beeld je dit alles eens in, maar dan mét het noorderlicht boven je hoofd.

Naar het noorden van de Westfjorden in IJsland

Tijdens onze zevendaagse fotografie expeditie begeven we ons naar het noorden van de Westfjorden in IJsland. De Westfjorden zijn al afgelegen en het schiereiland Hornstrandir doet er nog een schepje bovenop. Enkel te bereiken per boot is de reis al een avontuur op zichzelf. Je vliegt comfortabel vanaf Reykjavik naar Ísafjörður en alleen al de reis met het kleine vliegtuigje telt als panoramavlucht: de fjorden, bevroren riviertjes en drijvend ijs in de zee. Je betreedt een andere wereld. Er is ontzettend veel te fotograferen in de omgeving van Ísafjörður. Denk bijvoorbeeld aan de gigantische Dynjandi waterval of de opvallende Bolungarvík vuurtoren. Maar, echt echte avontuur begint wanneer we bepakt en bezakt aan boord van het schip gaan om een aantal uren richting het echte Noorden te varen, met toch wel een beetje het gevoel alsof je een ontdekkingsreiziger bent.

ijsland fotografie reis expeditie ijsland off the beaten track tips fotografie reis ijsland reis fotografieworkshop poolvossen ijsland

Ga je ook mee op fotografie reis naar IJsland?

Gedurende een aantal dagen ervaren we hoe het is om op een plek te zijn waar niets of niemand is, enkel wijzelf, een groep gelijkgestemden en de IJslandse natuur. En natuurlijk de spectaculaire poolvos, welke we observeren en vastleggen. Met na afloop een goede zelfgemaakte sauna. En warme choco. Voor de één wellicht wat afzien, voor de ander een avontuur om nooit te vergeten.

→ Wil je dit winterse avontuur zelf ervaren, check dan de link voor meer informatie: www.chriskonig.com/arcticfox

→ Bekijk hier al onze IJsland artikelen