Cathedral Quarter Belfast

Wat te doen in Belfast? 10 tips voor de meest bruisende stad in Noord-Ierland!

Belfast is de grootste stad van Noord-Ierland. Een bruisende stad waar je gave musea vindt, heel veel pubs, lekker eten, een leuk shopgedeelte en een bijzondere historie. Onlangs schreven we al over 11 redenen om Noord-Ierland aan je bucketlist toe te voegen, maar in dit artikel zoomen we een keer specifiek in op Belfast. Wat is er allemaal te doen in deze stad en wat mag je echt niet missen als je hier een weekendje naartoe gaat? We geven je 10 tips voor de meest bruisende stad in Noord-Ierland:

10x Wat te doen in Belfast?

1. Prik een vorkje weg op de St George Food market

Als je op zoek bent naar een lekkere lunch, is St George Food Market de plek om naartoe te gaan. Je kijkt je ogen uit als je al het lekkers bij de verschillende kraampjes ziet, waardoor kiezen nog een moeilijke opgave gaat worden. Wij aten er een Mexicaanse tortilla, proefde er scones en dronken er een gezonde smoothie. De St George Market is een overdekte markt in een statig gebouw, dat je vindt bij 12-20 East Bridge St. Het gebouw is gebouwd tussen 1890 en 1896. Je kunt de markt bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag. Wanneer je er bent zul je al gauw merken dat dit voor veel mensen uit Belfast een favoriete plek is om in het weekend even naartoe te gaan.

Titanic museum noord ierland

2. Voel je als Leo en Kate in het Titanic Museum in Belfast

Het Titanic Museum is wat ons betreft het leukste museum in Belfast. Je leert er meer over de geschiedenis van dit gigantische schip dat ooit in Belfast is gebouwd, maar het is ook een typisch doe-museum. Heel veel is interactief in het museum en er is zelfs een kleine attractie ingebouwd dat iets weg heeft van de Efteling. Ook mag je bij binnenkomst direct op de foto (in Leo & Kate pose uiteraard) en doordat het museum zo interactief is, heb je soms echt het gevoel alsof je zelf op de Titanic bent geweest. Je kan bij kamertjes van het schip naar binnen kijken, je ziet spullen van passagiers, maar je hoort ook stemmen van mensen die het zinken overleefd hebben en op het eind zie je ook hoe het schip onderwater werd onderzocht.

Shoppen Belfast

3. Shop till you drop in het centrum van Belfast

In Belfast vind je welbekende winkels zoals New Look, Pull & Bear of H&M. Maar er is ook een grote mall te vinden waar je je geld meer dan goed kwijt kunt, deze heet Victoria Square. Ga trouwens even met de trappen, lift of roltrappen naar boven als je in het Victoria Square bent. Bovenop het winkelcentrum is een gigantische koepel te vinden vanwaar je een gaaf uitzicht hebt over de stad.

4. Ga op zoek naar de smalste pub van de stad

De smalste pub van Belfast vind je naast het winkelcentrum Victoria Square dat gekenmerkt wordt door haar grote koepel op het dak. De smalste pub van Belfast heet Bittles Bar en is te vinden bij Musgrave Channel Rd. Drink er een biertje en geniet van het historische karakter van deze bar.

Wat te doen in Belfast? Black cab tour

5. Leer meer over de historie van Belfast tijdens een Black Cab Tour

Een van de beste manieren om meer te leren over Belfast en de geschiedenis van Noord-Ierland, is wanneer je een Black Cab Tour neemt. Een goedlachse Ierse taxi chauffeur genaamd Billy Scot nam ons mee naar delen van Belfast waar je anders niet snel komt en vertelde ons verhalen die je anders nooit te weten zou komen. Zo rij je langs allerlei murals in de buitenwijken van Belfast, stop je bij verschillende beschilderde muren en worden verhalen verteld over de ruzies en opstanden in Belfast.

Cathedral Quarter Belfast

6. Zing of dans mee tijdens een optreden in het Cathedral Quarter

Belfast is een muzikale stad en in het weekend zijn in verschillende pubs, restaurants of op straat optredens te vinden. Ga eerst een hapje eten bij Hadskins in 33 Donegall Street (zo lekker!) en loop vervolgens de wijk van Cathedral Quarter in op zoek naar een gaaf optreden. Zelfs leuke koffietentjes als Established worden ‘s avonds soms omgetoverd tot concertzaal.

7. Bewonder het gigantische Belfast City Hall en andere bouwwerken

Lopend door Belfast kom je waanzinnige bouwwerken tegen. Hierboven zag je al een foto van het Titanic Museum dat er waanzinnig uit ziet. Maar ook de Belfast City Hall is het fotograferen waard en in de stad kom je ook bijzondere kerken en kathedralen tegen. Met name de Belfast Cathedral is bijzonder om te zien door de grote gigantische punt die op het dak staat.

Fijne hotels belfast malmaison

8. Breng de nacht door in het Malmaison Hotel

Een van de mooiste hotels in Belfast is het Malmaison Hotel. Je vindt er fijne kamers, het hotel is centraal gelegen en daarmee is het de perfecte plek om je citytrip in Belfast te beginnen. Lees hier meer over onze ervaring het Malmaison Hotel.

The Dark Hedges Ierland

9. Verlaat Belfast en ontdek meer van Noord-Ierland

Tja, als je in Noord-Ierland bent is het bijna zonde om alleen in Belfast te blijven. Hoe leuk deze stad ook is, in de rest van Noord-Ierland is nog zoveel meer te ontdekken. Denk aan de leuke Carrick-a-Rede brug, het mooie The Dark Hedges waar een deel van Game of Thrones is opgenomen of de Giant Causeway. Hier ontdek je meer van Noord-Ierland.

10. Sluit je dagen af met een pub crawl

In Belfast vind je pubs. Heel. Veel. Pubs. Wanneer het donker wordt zie je ook al gauw dat die vol stromen met enthousiaste Ieren. Helemaal als het weekend is. Ga naar een hippe hotspot of juist naar bruine kroeg waar al jaren biertjes worden gedaan. Probeer een speciaal biertje of kies iets wat je al langer kent. Leuke pubs om naartoe te gaan in het Cathedral Quarter zijn Berts Bar, Dirty Onion of The Spaniard.

Dingen die wij niet hebben gedaan, maar die ook gaaf zijn in Belfast

Uiteraard zijn er ook wat dingen die we gemist hebben. Mochten we ooit terug gaan, zouden we het volgende bezoeken:

  • Op een mooie dag naar de Botanic Gardens
  • Ergens genieten van een Afternoon Tea
  • Met de fiets Belfast ontdekken
  • Naar Linen Hall Library, de oudste bibliotheek van Belfast
  • Guided tour in gevangenis van Belfast, Crumlin Road Gaol
→ Bekijk hier al onze Ierland artikelen