Bijzonder overnachten Belfast Malmaison hotel

Bijzonder overnachten in Belfast | Malmaison Hotel

Wanneer we onze huurauto in een parkeergarage hebben gezet in het centrum van Belfast, lopen we via een drukke straat naar de ingang van het Malmaison hotel. Waar het ene moment taxi’s en andere auto’s langs ons razen, staan we het volgend moment in een warme, donkere en hoge ruimte van een statig pand: De entree hal van het Malmaison hotel. Het hotel is sfeervol, classy en chique maar tegelijk ook uitnodigend voor elk type publiek. We spotten een gezellig ingerichte ontbijtruimte en dichtbij de ingang een knetterend haardvuur. Links van ons horen we een “Hello, can I help you” en voor we het weten zijn we ingecheckt. Omdat onze kamer nog niet klaar is, besluiten we onze koffers af te geven en direct met onze vooraf gereserveerde black cab tour mee te gaan. Tijd om Belfast te ontdekken!

Bijzonder overnachten in Belfast

→ Meteen boeken: Malmaison Hotel

Slapen in het Malmaison hotel in Belfast

Na onze tocht door Belfast en verhalen over de heftige geschiedenis komen we vol informatie en herinneringen terug in het Malmaison Hotel. Al gauw blijkt dat onze koffers al naar boven zijn gebracht en dat we de lift naar de tweede verdieping kunnen nemen. Wanneer we uitstappen komen we terecht in een zacht verlichte gang waar de muren in donkere kleuren zijn geverfd. Al gauw vinden we onze eigen hotelkamer. En eenmaal binnen wacht daar een gigantisch bed op ons, een ligbad met een partij goed geurende zeepjes en een speciale Malmaison wijn. De sfeer heeft iets mysterieus maar is tegelijk ook knus en waar het schilderij met Griekse afbeeldingen erop wat kitsch overkomt zijn andere items in de kamer juist super stijlvol.

Uit eten & Ontbijten in het hart van Belfast

Nadat we ingecheckt zijn besluiten we die avond uit eten te gaan bij Hadskis. Na het lekkerste vleesgerecht ooit is het tijd voor een biertje in een van de pubs waar Belfast zo bekend om staat. Laat op de avond komen we weer terug aan in het Malmaison Hotel wat ten opzichte van de pubs en vele restaurantjes super gunstig gelegen is. Je kan zo gezegd rollend naar huis! Maar hoe laat het die avond ook is, de volgende ochtend staat een bezoek aan het Titanic museum op de planning en daarvoor moeten we juist weer vroeg ons bed uit. Gelukkig beginnen we de dag super goed, want het ontbijt bij Malmaison is ontzettend lekker. Je krijgt er goede koffie, vers fruit ligt er in overvloed, combineer dat vervolgens met goede Ierse porridge of kies juist voor een warme wafel en nouja, het liefst zou je alles willen proeven maar die Ierse porties zijn groot dus de kans is groot dat dat gewoon niet gaat lukken.

Ook een nachtje in Malmaison slapen?

Een nachtje in het Malmaison Hotel is mogelijk vanaf ongeveer 127 euro per nacht. Er hangt dus een prijskaartje aan, maar daarvoor slaap je wel in het hart van Belfast. Je loopt vanuit het Malmaison namelijk zo overal naartoe en dat is iets dat ook fijn is als je ‘s avonds naar de pub gaat. Verder krijg je ‘s ochtends een onwijs groot ontbijt dat ook nog eens super lekker is en het kingsize bed in je kamer… Dat zou je het liefst mee naar huis willen nemen. Het kan overigens wel voorkomen dat de prijs iets lager is, maar daarvoor zul je de aanbiedingen en promotiecodes van Malmaison hotels in de gaten moeten houden. Ben je benieuwd waar je nog meer bijzonder kan overnachten? Dan moet je hier eens kijken naar alle bijzonder overnachten artikelen! En wat je allemaal moet zien in Noord-Ierland? Dat lees je in 11 foto’s die laten zien waarom Noord-Ierland op je bucketlist moet.
→ Bekijk hier al onze Ierland artikelen