Pub crawl Belfast

Inspiratie voor je pub crawl in Belfast

Wie aan Belfast denkt, denkt al gauw aan pubs. En aan bier. Heel veel bier. Want de Ieren lusten wel een Guinness. Wanneer je naar Belfast gaat kun je een pub crawl dan ook eigenlijk niet overslaan. Hoog tijd om je te inspireren met wat gave plekken! Je vindt de volgende allemaal lekker dichtbij elkaar in Cathedral Quarter.

De leukste pubs in Cathedral Quarter in Belfast

The spaniard pub belfast

The Spaniard

In de pub The Spaniard dagen ze je maar wat graag uit om een keer een ander type biertje of cocktail met rum te drinken. De pub doet klein aan als je net binnen komt, maar al gauw zul je ontdekken dat je ook naar boven kan en daar vind je veel meer plekken om te staan of zitten. Een van onze favorieten, samen met de nummer twee van dit lijstje: The Dirty Onion.

The dirty Onion belfast

The Dirty Onion

De pub lijkt meer buiten dan binnen te zijn, maar op zich past dat goed bij de rest van Belfast want Ieren deinzen zeker niet terug voor een beetje kou. Of het nu zomer of winter is, ze chillen maar wat graag buiten. Ook mooi om te horen, dit was het doel van The Dirty Onion en dat lijkt aardig goed gelukt: “We aimed to open a bar embracing Irish music, local beers and whiskies, Irish art and culture.” Bij The Dirty Onion drink je bier in wat lijkt op een van de oudste gebouwen van Belfast aan grote lange tafels of staand tijdens een optreden, ook hier is namelijk vrijwel elke avond live muziek en als je een hapje wilt eten? Dan haal je een kippetje bij Yardbird, dat boven in The Dirty Onion gevestigd is.

pub belfast Berts Bar

Berts Bar

Iets meer classy dan andere bars in dit rijtje. Bij Berts Bar moet je namelijk denken aan perfecte cocktails in een rokerige bar waar Jazz uit de boxen komt. Je kan hier niet alleen een drankje doen tijdens een Jazz optreden, maar ook uit eten. Elke avond is er live jazz, dus bij Berts Bar kun je eigenlijk altijd terecht.

pubs belfast National Grand

The National

Je drinkt hier speciaal biertjes zoals Fulcrum Beer, McGrath’s Premium Irish Ales of van Hilden Brewery. Aan de bakstenen muur hangt allerlei hippe kunst dat doet denken aan streetart en omdat The National een grand cafe is kun je hier ook prima terecht voor een hapje eten.

Duke of york pub belfast

Duke of York

The Duke of York lijkt op een pub die al jaren bestaat. Binnen vind je eindeloos veel posters of metalen frames die doen denken aan een tijd jaren terug. Maar ook de geur van bier, heel veel bier, komt je al gauw tegemoet als je hier naar binnen stapt. Je kan bij de Duke of York niet alleen binnen biertjes doen, ook de straat waarin deze pub gevestigd is lijkt op een verlengde van deze kroeg. ‘s Avonds staat het er namelijk helemaal vol. Als je een drankje wilt doen in een typisch bruine Ierse kroeg, moet je hier echt even heen.

pub belfast harp

The Harp

Waar the Duke of York aandoet aan een bruine kroeg waar sommige Ieren al jaren komen, lijkt The Harp op het meer stijlvolle zusje. Laat je echter niet afleiden door de rode fluwelen stoelen. Ook hier kun je prima langs tijdens je pub crawl!

Hudson pub belfast

The Hudson

Voor goede feestjes, speciaal bier en whiskey ga je naar The Hudson. Een hippe pub die sinds 2011 bestaat en in de loop der jaren flink is uitgegroeid. Perfecte afsluiter als je in het weekend op stap gaat.

Meer (pub) tips voor Belfast?

Staat jouw lievelings pub in Belfast er niet tussen? Laat hieronder een berichtje achter met jouw gouden tip! Meer tips voor Belfast lezen? Ontdek hier wat te doen in Belfast tijdens een weekendje weg en lees hier waarom je NU naar Noord-Ierland moet, want naast Belfast is er eigenlijk nog veel meer te doen.

→ Bekijk hier al onze Ierland artikelen