zomer berlijn

Zomer in Berlijn: Dit mag je niet missen!

Zo grauw, koud en duister als Berlijn in de winter kan zijn. Leeft de stad juist extreem veel op wanneer het zonnetje zich even laat zien en de temperaturen wat hoger worden in de zomermaanden. Terrasjes zijn goed gevuld, op straat lijkt het leven soms net een groot festival en bruist Berlijn dus volop van energie. Onze top 9 niet-te-missen-ervaringen voor een zomer in Berlijn vind je hieronder!

1. Ga voor een zomerse bite naar de foodtrucks in Friedrichshain

Een goede zomer in Berlijn, begint met goed eten. En het lekkerste eten? Dat vind je tegenwoordig bij foodtrucks. Op verschillende markten zijn deze foodwalhalla’s te vinden. Benieuwd welke foodtrucks wij allemaal hebben uitgeprobeerd? Lees dit artikel over foodtrucks in Berlijn, zo gingen wij onder andere naar Bite Club aan het water van de Spree!

Foodtrucks Berlijn streetfood friedrichshain

2. Neem een frisse duik bij Badeschiff

Zoals je een Badeschiff hebt in Wenen, heb je ook een Badeschiff in Berlijn. Het is een zwembad dat is gebouwd in een rivier. Je vindt het in de Spree in de wijk Kreuzberg dichtbij het leuke Treptower park. Je kan hier niet alleen relaxen of een plons in het water nemen, ‘s avonds kun je hier ook goed uit en je vindt bij Badeschiff een waanzinnig uitzicht. Bij de ingang is trouwens ook een leuk fotohokje te vinden en op de weg er naartoe kom je de gaafste streetart tegen. Echte aanrader dus!

3. Foto’s maken in een van de vele fotohokjes

Make memories… And some pictures! In Berlijn maak je de leukste foto’s in fotohokjes die her en der over de stad verspreid staan. Je vindt ze in Kreuzberg, Neukoln, Friedrichshain enzovoort. Lekker oldschool in zwartwit en het zijn er vaak vier onder elkaar.

4. Chillen in het park

Wist je dat Berlijn een van de groenste steden van Europa is en ontelbaar veel parken heeft? Chillen in het park kan hier daardoor meer dan goed. Ga naar een botanische tuin of kies iets uit aan het water. Leuke parken zijn bijvoorbeeld: Treptower Park in Neukoln, Weinbersweg in Mitte of het Volkspark. Neem je picknickkleed mee, koop wat lekkers en chillen maar!

5.  Naar de openlucht bioscoop in de buurt van Neue Heimat

Zomers is de omgeving van Neue Heimat sowieso leuk. Overal is ‘s avonds buiten muziek te horen, waardoor je hier perfect uit kan. In het weekend zijn hier rommelmarktjes te vinden en kun je een vorkje weg prikken bij een foodtruck. Maar soms worden er ook openlucht bioscopen georganiseerd! Af en toe wel in het Duits, dus kies een goede avond uit, nestel je vervolgens op een zitstoel en bestel er wat lekkers te drinken bij.

6. Drink een biertje in een Biergarten

Een van de leukste plekken om een biertje te drinken is bij een Biergarten. De oudste Biergarten in Berlijn heet Prater en vind je in Prenzlauer Berg bij de Kastanienallee 7 – 9. Deze biertuin is geopend van april tot en met september, dus echt iets voor de zomermaanden in Berlijn!

Berlin biergarten prater

7. Liever zin in een drankje aan het water? Zoek een leuke woonboot op

Om de hoek van Badeschiff vind je allerlei woonboten in een afsplitsing van de rivier Spree. Op deze woonboten zijn verschillende cafeetjes te vinden, waar je dus super goed een drankje kunt doen of zelfs ‘s avonds uit. Vooral leuk in de zomer, want ‘s winters is het hier al gauw te koud voor. Zo ook te zien op onderstaande foto, waar het weer nog niet al te best was. Liever echt uit gaan naar een gave club? Dan zijn deze tips misschien nog leuk voor uitgaan in Berlijn.

Berlijn woonboten cafeetjes

8. Huur een fiets en ontdek zo Berlijn

Als het lekker weer is, is het zonde om naar binnen te gaan. Pak dus niet de metro, maar huur een fiets en ga zo op ontdekkingstocht in Berlijn! Rij via de east side gallery langs allerlei andere hotspots of plekken waar streetart is te vinden. Of stop juist bij bovenstaande must do’s!

9. Geen bikini bij je, maar wel zin in verkoeling? Neem een ijsje!

Overal in Berlijn zijn ijswinkels te vinden. Perfect ding om te doen als je toe bent aan verkoeling is dan ook een lekker ijsje nemen. Goede ijs-tip is Die Eismacher. Je vindt deze ijswinkel bij de KorteStrabe 10. Een andere aanrader is Aldemir bij Falckensteinstraße 7.

Wat is jouw ultieme zomertip voor Berlijn?

Laat jouw zomer tip weten in een reactie hieronder of laat wat horen op social media! Oh en ben je juist op zoek naar een leuke plek om bijzonder in Berlijn te overnachten? Dan is Michel Berger een aanrader! Een ander tof hotel is The Student Hotel in Berlijn. Zoek je juist goedkope aanbiedingen, check dan deze hotels in Berlijn eens.

→ Bekijk hier al onze Berlijn artikelen