Antwerpen beschikt over veel restaurants en cafés, keuze zat tijdens een bezoek aan de Vlaamse stad. Zie je door de bomen het bos niet meer? We delen 5 toffe hotspots met je om je keuze wat makkelijker te maken. En, neem je zonnebril mee als de zon schijnt, want je zit op alle onderstaande spots goed!

5 hotspots in Antwerpen waar je wilt zijn geweest

Antwerpen hotspots

1. Lunch bij Local Store

Het is bijna een soort vissenkom, zoveel ramen heeft de Local Store. Rijkelijk opgevuld met planten, planten en nog eens, planten. En je kan terwijl je luncht gelijk bedenken welke je mee naar huis wilt nemen, ze zijn namelijk ook te koop. Kies een lekkernij uit aan de bar, of bestel van de kaart. Bij ons op tafel stond onder andere soep, salades en broodjes. Allemaal lekker! Ook geschikt voor vegetariërs.

hotspots antwerpen bij het MAS

2. Drankjes aan de Stroom

Aan de rivier de Stroom tref je een gezellige haven. Loop langs om bootjes en schepen te bekijken, of ga naar de tiende verdieping van het Museum aan de Stroom (MAS) voor een 360 uitzicht over Antwerpen. Aan het water liggen ook verschillende restaurants en cafés. Hier kom je door de voetgangersbrug over te steken. Als de zon schijnt, zit je hier in de namiddag het beste.

roofbar hotspots antwerpen

3. Black Smoke met rooftop bar voor cocktails

Schijnt de zonzonzon? Ga dan naar Black Smoke. Zij hebben een bar, BBQ-restaurant én rooftop bar. Alleen bij goed weer wordt geserveerd op het dakterras. Luister naar de fijne deuntjes op de achtergrond, terwijl je de cocktailshakers achter de bar ritmisch hoort mee-shaken. Behoefte aan een alcoholvrij drankje? Bestel de huisgemaakte ice tea. Bij Black Smoke kan je overigens ook terecht voor lunch of diner. Zeker de barbecue-liefhebber zit hier goed.

Hotspots antwerpen Lazy Jack

4. Lazy Jack

Neem de opkomende wijk Het Eilandje, een oude loods die leegstaat, gooi er wat stylish meubels in, et voila – je hebt Lazy Jack. Dit pand wordt waarschijnlijk in 2020 platgegooid zodat het ruimte maakt voor de komst van luxe woonflats, maar tot die tijd is Lazy Jack hier ’s zomers geopend. Doordat het terras gelegen is aan het water, kreeg ik er een op en top zomergevoel van. En dat eind september. Het eten is ook nog heel lekker!

hotspots Ampere antwerpen

5. Stappen bij Ampere

Zin in een avondje uit? Ga naar Ampere. Deze club is letterlijk ‘underground’, Ampere ligt namelijk onder het centraal station. Hier worden zowel concerten als feesten gegeven. Ampere is een van de grootste clubs van Antwerpen. Ga daarom op tijd naar de club of koop van te voren je kaartje. Zo voorkom je dat je in de rij hoeft te staan.

→ Bekijk hier al onze België artikelen

Over de auteur

Iris Timmermans
Travelblogger

Ik ben Iris, een outdoor liefhebber. Hoewel een dagje uitrusten op een zonnig strand natuurlijk ook niet verkeerd is, kom ik écht tot rust tijdens een hike in de natuur. Hoe onherbergzamer, hoe beter. Ik vermoed dat de 'verplichte' huttentochten van vroeger als kind hier iets mee te maken hebben... Inmiddels erken ik volmondig: mijn reis is niet compleet zonder bezoek aan de bergen. Als freelance communicatieadviseur en tekstschrijver deel ik mijn avonturen over ongerepte bestemmingen op We Are Travellers.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.