Cabaned Henriette, vakantiehuis Ardennen met hond

Bijzonder overnachten in een boomhut in het hart van de Belgische Ardennen (mét je hond!)

In het hart van de prachtige Belgische Ardennen, genesteld tussen weelderige bossen en rivieren, ligt deze boomhut Les Cabanes de Rensiwez. Dit schilderachtige vakantieverblijf is een betoverend toevluchtsoord voor natuurliefhebbers en avonturiers die op zoek zijn naar een unieke en rustige ervaring. Met zijn charmante boomhutten, die langs de rivier de Ourthe of hogerop in de heuvels of bergkam liggen, biedt Les Cabanes de Rensiwez een onvergetelijke vakantie-ervaring voor jong en oud. Het leukste, je hond mag gewoon mee. Perfect dus voor wie op zoek is naar een vakantiehuis in de Ardennen met hond!

→ Lees ook: 11 keer slapen in een boomhut boven Hollandse bodem!
→ Handige site om een boomhut te boeken: Heerlijke Huisjes of Interhome

Logeren in een boomhut in de Belgisch Ardennen

De boomhutten op het domein van les Cabanes de Rensiwez zijn echt iets bijzonders. Elk van deze accommodaties is met zorg en aandacht gebouwd en biedt een combinatie van comfort en avontuur. Je kiest simpelweg de boomhut van je dromen, aan de rivier, de heuvels of de bergkam. Elke cabana heeft iets speciaals: een bed in de vorm van een vogelnest, een leuke bank bij de houtkachel, een Noors bad tussen de boomstammen. Romantischer dan dit wordt het niet.

Het domein ligt tussen La-Roche-en-Ardennen en Houffalize, en heeft een prachtig uitzicht, bestaande uit een zeer diepe vallei en prachtige vergezichten. Al de huisjes op het domein zijn uitgerust met een houtkachel, een kitchenette, comfortabele zithoek en enkelen beschikken zelfs over een sauna of hout gestookte whirlpool.

vakantiehuis Ardennen met hond, Rensiwez Rensiwez, vakantiehuis Ardennen met hond

De boomhutten van La Cabane d’Henriette

Wij verbleven in La Cabane d’Henriette het laatste huisje in de heuvels. Op 10 minuten lopen van de parking kan je heerlijk vertoeven op 24m2. Het grote bed bevindt zich centraal in het huisje waardoor het lijkt of je in het bos slaapt. Een grote houten bank en vele kussens maken dat avonden lekker bij het vuur kunnen worden doorgebracht (aanmaakhout en houtblokken worden voorzien). Maar de eyecatcher van het huisje is de reusachtige houten badkuip. Hij is genesteld in een boograam met uitzicht op het panorama en de omringende bossen.

→ Fijne site om een boomhut te boeken: Heerlijke Huisjes of Interhome

vakantiehuis Ardennen met hond, Cabaned HenrietteCabaned Henriette, vakantiehuis Ardennen met hondRensiwez ArdennenArdennen, Cabaned Henriette

Wat te doen in de omgeving van deze boomhut in de Belgische Ardennen?

Je kunt prachtige wandel- en fietsroutes volgen die je leiden door weelderige bossen, langs rivieren en naar panoramische uitzichtpunten. Maar het gebied biedt ook tal van mogelijkheden voor avontuurlijke activiteiten, zoals kajakken, klimmen en speleologie. Wij kozen voor wat meer cultuur en geschiedenis en raden volgende bezoeken aan:

1. Bastogne War Museum

Het museum is gelegen in het Belgische stadje Bastenaken (Bastogne), en is een indrukwekkend herinnering aan de Slag om de Ardennen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het biedt de bezoekers een diepgaand inzicht in de gebeurtenissen van deze intense slag en de impact ervan op de wereldgeschiedenis. Doormiddel van state-of-the-art audiovisuele presentaties, interactieve displays en authentieke artefacten wordt de slag gereconstrueerd, van de eerste voorbereidingen tot het verzet en de uiteindelijke bevrijding. Deze interactieve interpretatie zorgt ervoor dat het museum zeer geschikt is om te bezoeken met jonge kinderen.

Bastogne War Museum

2. Het Mardasson Memorial

Het Mardasson Memorial is gelegen nabij het stadje Bastenaken en is een eerbetoon aan de soldaten die vochten en hun leven gaven tijdens de Slag om de Ardennen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit monument, dat in de vorm van een ster is ontworpen, symboliseert de hoop, eenheid en vrijheid die voortkwamen uit deze intense strijd. Het bestaat uit een massieve stervormige zuil, omringd door zestien marmeren panelen waarop de namen van de Amerikaanse staten gegraveerd zijn, evenals de namen van de eenheden die deelnamen aan de Slag om de Ardennen.

Mardasson Memorial Mardasson Memorial Ardennen

3. Bois Jacques

Bois Jacques is een bos gelegen in de buurt van Bastenaken. Het bos was strategisch belangrijk omdat het zich bevond op een heuvelrug die een uitkijkpunt bood over de omliggende gebieden. Een bekend kenmerk van Bois Jacques is de ‘Fox Holes’ waarin de Amerikaanse soldaten schuilden en vochten tijdens de slag. De vossenholen zijn nog steeds te zien en via een interactieve app kan je alle herinneringen aan deze intense gevechten herbeleven.

Bois Jacques Bois Jacques, vakantiehuis Ardennen met hond

Hoe kom je bij deze boomhut in de Belgische Ardennen

Les Cabanes de Rensiwez ligt op 222km, oftewel twee uur rijden, van Tilburg of 203km van Antwerpen.

Adres:

  • Les Cabanes de Rensiwez SPRL
  • Moulin De Rensiwez 1 6663 Houffalize – Belgique
  • Boeken: www.lescabanesderensiwez.be


→ Bekijk hier alle artikelen over België