De Schorre in Boom: Deze reuzen trollen moet je zien!

De Schorre in Boom, is bij velen vooral bekend van het dancefestival Tomorrowland. Ieder jaar wordt het domein in juli en augustus omgetoverd tot het grootste dancefestival van Europa. Maar, het recreatiedomein heeft meer te bieden dan dat. In samenwerking met de Deense kunstenaar Thomas Dambo toverde het recreatiedomein een thuis voor zeven reusachtige trollen. Una, Jeuris, Mikil, Kamiel, Arvid, Hannes en Nora zijn tussen de vier en achttien meter hoog en werden gemaakt van onder andere gerecycleerd hout, takken en bladeren. Ben jij benieuwd hoe deze trollen eruit zien? Scroll dan snel verder.

De Schorre in Boom

Met de trein naar België
Compleet verzorgd weekendje weg naar Antwerpen

De Schorre in Boom: Ontdek 7 reuzen middenin de natuur

De schorre is een klein natuurgebied gelegen in Boom, tussen Antwerpen en Brussel. Vroeger werd hier klei gedolven en dat heeft voor een golvend landschap gezorgd. De vroegere activiteiten hebben waterpoelen en oude industriële bouwsels achtergelaten die het domein op de dag van vandaag een mysterieuze vibe geven. Oftewel, het ideale landschap voor een stelletje reusachtige houten trollen!

Una & Jeuris

De eerste trollen kan je snel vinden wanneer je het recreatiedomein bezoekt. Beste vrienden Una & Jeuris liggen in de Deltaweide, de mainstage van Tomorrowland, naar de wolken te staren. Zouden ze hartjes, vogels of misschien een ander figuurtje herkennen in de wolken? Of zijn ze gewoon aan het praten over het leven, de liefde en vriendschap?

De Schorre Boom trollende schoor boom reuzen De Schoor boom reuzen

Hannes

Deze baardige trol zit op een vervallen muurtje en is grote kralen aan een ketting aan het rijgen. Zijn werkskill is het vervaardigen van kralen uit klei. Het liefst wil hij deze aan iedereen tonen.  

De schoor boom hannes

Mikil

Wanneer je over de houtenwandelpaden wandelt spot je in de verte bij het meer de derde trol, Mikil. Hij is met een emmertje water uit het meer aan het scheppen.  

de schoor boom mikil trollen

trollen kunstwerk De schoor boom

Arvid

Deze trol zit rustig een grote houten speer te maken terwijl ze even uitrust op het wandelpad. Trol Arvid is een ijverige trol. Ze gaat graag op zoek naar oude, dode bomen om er dan mooie nieuwe dingen van te maken. Zie je de ring in haar neus? Hier is ze heel trots op, deze is van haar over-over-over-over-overgrootmoeder, al generaties lang wordt deze in haar familie doorgegeven.

de schoor boom arvid

trollen in schoor boom belgie

Kamiel

Kamiel bewaakt de uitkijktoren, hij is wijs en aardig. Vanop deze toren kan je in de verte de skyline van Brussel zien, inclusief het Atomium! Kamiel draagt graag een masker, wanneer hij dit opzet kan hij de taal van de dieren spreken. Zowel in deze wereld als ver daarbuiten.

de schorre in boom klimtoren

Kleine Nora

Kleine Nora is de jongste van de zeven trollen. Ze is nog maar 87,762 lentes jong. Nora verzamelt magische stenen voor goed geluk!

De Schoor Boom trollen kleine nora

Wil je het hele verhaal lezen over de trollen in De Schorre in Boom?

Er waren eens zeven goeie vrienden, soms samen en soms apart. Ze hielden van hun huis aan de rivier in het bos met heel hun hart.

De zeven reuzetrollen waren wel zo groot als dennenbomen. En de zon hadden ze ontelbare keren zien ondergaan en opkomen.

Una en Jeuris, vrienden voor het leven, mijmerden in het gras. Turend naar de wolken, praten over hoe vroeger alles was.

Mikil was zo sterk als een draak en altijd op de been. Kamiel droeg een masker, voor elke dag één.

Arvid kerfde zijn verlangs in oude bomen.

Hannes maakte parels van klei om aan iedereen te tonen.

Kleine Nora ziet elke dag de zon opkomen, met haar jonge haren in een staart, heeft ze nog alle tijd om te dromen.

Ze konden ver voorbij het bos zien, helemaal tot waar de toekomst begon. Ze zagen beschavingen vergaan en nieuwe verrijzen. Ze zagen de bergen groeien, in ijs veranderen, weer smelten en opbranden.

Vissen veranderden in vogels en de continenten verschoven. En nu zagen ze die kleine mensen met hun daden zo machtig, een gevaar voor al het werk van de eeuwigheid indachtig. De trollen kregen schrik, want het leven was veel te zeldzaam om morgen te stoppen en niet meer te bestaan.

En zo kwamen de zeven trollen samen op de bergtoppen, om het nieuwe te creeëren en het oude te stoppen. Kamiel riep uit: “ Laten we hen helpen zich beter te maken, preciezer en vlugger. De kleintjes bedoelen het goed, maar ze zijn nog niet snugger”.  “We bouwen voor hen een toren, zo groot als een trol en tonen hen dat alle wezens vanbinnen hetzelfde zijn en liefdevol.” Ze werkten de hele winter door en tegen de zomer waren ze klaar. Ze lieten de kleine mensen binnen met een begroetend gebaar.

Die kleine mensen klommen naar de top en opende daar hun ogen. Tot ver voorbij het bos, de bergen en de hemel keken ze opgetogen. Ze tuurden de toekomst in, met hier en daar een traan. En niemand weet wat ze zagen, maar in de ogen blijft de waarheid bestaan…

Kan ik nog meer trollen ontdekken?

Wil je na deze zeven trollen op zoek naar nog meer trollen? Niet enkel in België duiken de reuzegrote wezens op. Je kan ondermeer in Florida, Puerto Rico, Kopenhagen en in Zuid-Korea op zoek gaan naar deze gigantische trollen. De kunstenaar heeft ze ook gemaakt in:

  • Pinecrest Gardens – Miami
  • Morke – Denemarken
  • Breckenridge – Colorado

Hoe kom je bij de trollen in de Schoor in Boom?

Hieronder een paar opties van hoe je bij de Schoor in Boom komt:

Met de trein naar de Schoor: Boom ligt op de lijn Antwerpen – Puurs. Het station van Boom ligt op 1,7km wandelen van De Schorre. Vanaf het station van Boom kan je bus 182 richting Antwerpen nemen tot aan de halte ‘De Schorre’ of bus 295 richting Antwerpen tot aan de halte ‘Schorre’.

Auto naar Boom: De Schoor ligt centraal tussen Antwerpen en Mechelen en is goed bereikbaar via de E19 en de A12. Via de E19 vanuit Antwerpen – Neem afrit 7 Kontich en volg de pijlen richting Boom en De Schorre. Of via de E19 vanuit Brussel – Neem afrit 8 Rumst en volg de pijlen richting Boom en De Schorre.

Zo kom je via GPS bij de Schoor in Boom: Geef de ‘Schommelei’ in Boom in je GPS en je komt direct aan de hoofdingang met ruime parkeermogelijkheden.

Meer toffe plekken ontdekken in België zoals de Schoor in Boom:

Lees ook:

→ Bekijk hier al onze België artikelen