holi festival grootste festivals ter wereld

19x Grootste festivals ter wereld

Lowlands, ADE, Sensation White, Awakenings, Koningsdag, Carnaval – valt er iets te vieren of is het lekker weer dan houden wij Nederlanders wel van een feestje. Dat Hollandse feestgedrag is iets wat de rest van de wereld ook is opgevallen, maar… buiten ons eigen Hollanda zijn er ook genoeg feesten te vinden voor echte party animals. Vandaag zijn we even jouw PA want we hebben een party planner gemaakt waar je u tegen zegt. Pak je agenda of bucketlist er maar bij, want deze grootste festivals wil je ooit bezocht hebben:

– Grootste festivals ter wereld –

grootste festivals ter wereld burning man

1. Burning Man Festival – USA

In de woestijn van Nevada wordt het Burning Man Festival gevierd. De woestijn veranderd van zandvlakte in festivalparadijs waar je allerlei kunstige uitingen tegenkomt en allerlei bizar geklede mensen. Alles kan en mag op Burning Man (oke behalve het meenemen van wapens, huisdieren en maken van vuren) en bovendien kost niks geld, want je kan alleen aan dingen komen door met elkaar te ruilen op Burning Man. Het festival duurt een week en je dient zelf een slaapplek te regelen (lees: tent of camper) maar je moet ook denken aan ruilhandel. Neem bijvoorbeeld een type drinken mee, eten of leuke reisgadgets en ruil het tegen andere dingen. Voorbereiden is dus wel een beetje een must als je hier heen gaat, maar een gegarandeerd feest heb je dan wel zeker!

Vind vliegticket deals naar Burning Man
Boek een huurauto voor in Amerika

grootste festivals wereld glastonbury

2. Glastonbury Music Festival – Engeland

Dit gigantische muziekfestival vind je in Engeland. Meerdere dagen treden hier de gaafste artiesten op op verschillende podia. Neem wel je party poncho en regenlaarzen mee als je naar Glastonbury gaat, want het festival wordt meer dan eens geteisterd door hevige regenbuien.

Vind vliegtickets naar Engeland

3. Songkran Festival – Thailand

De Full Moon Party kennen we inmiddels wel. Dit jaar moet je dan ook niet naar Koh Phangan afreizen, maar naar Bangkok. In de Thaise hoofdstad kun je namelijk het beste Songkran vieren. Tijdens Songkran wordt het Thaise nieuwjaar ingeluid met waterpistolen en waterballonnen waardoor alle straten veranderen in een watergevecht.

→ Boek een festivalreis naar Thailand met Shoestring

 

4. Rock Werchter – België

Ook buurland België houdt van een feestje. In de zomer kun je hier naar Rock Werchter. Het festival gaat al lange tijd mee (anno 1974) en heeft ook meerdere malen de award voor beste festival naar het festivalterrein terug weten te slepen. Op Rock Werchter treden bekende bands en artiesten op en slapen doe je er op het gezellige kampeerterrein.

Treintickets naar België

sziget 2018

5. Sziget – Hongarije

Tijdens Sziget kun je maar liefst een week partyen op het Obuda-eiland in Hongarije. Je vindt er eindeloos veel podia, allerlei soorten muziek, duizenden festivalgangers en hiermee is Sziget het belangrijkste festival van Zuid Europa te noemen. Lees hier meer over Sziget en ontdek hier wat je zeker moet meenemen naar Sziget

holi festival grootste festivals ter wereld

6. Holi Festival – India

Met de Color Run en het Holi Festival of Colours in Amsterdam of Utrecht kun je voor dit festival onderhand in Nederland blijven. Toch zal je voor de full experience naar India moeten afreizen, want daar wordt het echte Holi Festival gevierd. Het Holi Festival wordt daar ook wel Holi-Phagwa of Phagwa genoemd en is een Hindoeïstisch feest waarbij de lente wordt gevierd en de overwinning van het goede. Tijdens het Holi spektakel wordt overal met gekleurd poeder gegooid waardoor iedereen maar ook alle straten versierd lijken te zijn.

→ Boek een festivalreis naar India met Shoestring

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Henri Romeo (@heroruns)

7. Bay to Breakers – USA

Enerzijds is het een feest, anderzijds is het een renwedstrijd. Dit feest wordt in San Francisco gevierd en eigenlijk wordt er van de ene baai naar de andere gerend. Heel wat renners gaan verkleed in bizarre outfits en dat maakt dit een gave run om een keer bij te zijn.

Vind vliegticketdeals naar San Francisco
Boek een huurauto voor in Amerika

festival brazilie

8. Carnival – Brazilie

Het carnaval van Brazilie kan uiteraard niet in dit lijstje ontbreken. Reis af naar Rio de Janeiro en kijk bij de Sambadrome naar alle praalwagens en Braziliaanse dansers.

→ Boek een festivalreis naar Brazilië met Shoestring

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Coachella (@coachella)

9. Coachella – USA

De hippies en bohemians van nu gaan voor een goed feest naar Coachella in USA. Het Coachella festival wordt in California gevierd in de Coloradowoestijn. Hierdoor is het een hot en steamy feestje waar muziek en kunst elkaar ontmoeten.

→ Check vliegticketdeals naar Californië

 

grootste festival ter wereld oktoberfest

10. Oktoberfest – Duitsland

Echte bierdrinkers moeten een keer naar Oktoberfest zijn geweest. Doe je lederhosen aan, zet je tanden in een bratwurst en waan je naar de Biergarten om oneindig veel bier te drinken. Dit volksfeest wordt in Munchen gevierd.

Treintickets naar Duitsland

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AfrikaBurn (@afrikaburn)

11. AfricaBurn – Zuid Afrika

We hadden het net al even over het Burning Man Festival, maar een soortgelijk festival is tegenwoordig ook in Zuid Afrika te vinden. Iedereen kleed zich zoals ze willen en kunstwerken zijn er ook volop te vinden. Een bijzonder festival dat je niet gaat vinden in ons eigen kleine kikkerlandje.

→ Check vliegticketdeals naar Zuid-Afrika

12. Tomatina – Spanje

Altijd al eens keihard met tomaten willen gooien? Dan is Tomatina het festival waar jij geweest wilt zijn. Dit feest wordt in het dorpje Bunol in Spanje gevierd dichtbij Valencia. Als je hierbij wilt zijn moet je de laatste woensdag van Augustus vrij houden en pak verder kleren in die vies mogen worden plus een duikbril.

Vind vliegticket deals naar Spanje

13. Boryeong Mud Festival – Korea

Heb je niet zo veel met tomaten maar gooi je des te liever met wat grijze modder? Dan is Korea de plek waar je naartoe af moet reizen. Tijdens het Boryeong Mud Festival verandert Korea in een moddergevecht. Het festival wordt in de zomer gevierd en je wordt niet alleen vies van deze modder, het schijnt ook nog eens goed voor je huid te zijn volgens verschillende cosmetica.

14. Boom festival – Portugal

Houd je van verschillende muziekgenres? Ben je niet alleen op zoek naar muziek, maar ook naar allerlei kunstige uitingen op een festival? En kun je helemaal los gaan op Psytrance? Dan is het Boom festival in Portugal het feestje waar jij bij wilt zijn. Een week lang kun je hier tijdens volle partyen als nooit te voren.

Vind vliegticket deals naar Portugal

grootste festivals ter wereld china harbin

15. Harbin Ice Festival – China

Al die warme feestjes zijn natuurlijk leuk, maar in China vind je ook een ijs en ijs koud festival, het Harbin Ice Festival. Waarbij je niet in een woestijn op gaat, maar juist in een wereld vol ijssculpturen. Bovendien zijn alle ijskoude bouwwerken niet alleen ‘s middags te bewonderen maar ook ‘s avonds als alles in bijzondere kleuren verlicht is.

grootste festival in de wereld dia de los muertos

16. Dia de los muertos – Mexico

Van het ene ijskoude festival vallen we in het andere ijskoude festival, alleen is dia de los muertos niet letterlijk koud maar figuurlijk koud. Op deze feestdag in Mexico wordt namelijk de dood gevierd. Mensen verkleden zich als skelet of andere enge outfits en vieren de dood.

→ Check vliegticketdeals naar Mexico

 

Albuquerque grootste festival ter wereld

17. Albuquerque Balloon Festival – USA

Bij dit festival dans je niet zozeer de nacht weg, maar geniet je juist vanaf grootte hoogte vanuit een Ballon van de wereld. Tijdens dit festival stijgen honderden ballonnen tegelijk de lucht op. Mooi om te zien vanuit een ballon, maar waarschijnlijk net zo bijzonder vanaf de grond.

Vind vliegtickets naar Amerika
Boek een huurauto voor in Amerika

Saint patricks day festival grootste festivals ter wereld

18. St. Patricks Day – Ierland

De nationale feestdag van Ierland is St. Patricks Day. Waar wij tijdens koningsdag volledig in oranje gehuld zijn, gaan zijn totaal in het groen de straat op. Het festival is officieel bedoeld om de beschermheilige van het land (inderdaad, die heet Saint Patrick) te herdenken. Lees hier meer artikelen over Ierland

Waarom naar mysteryland 2020

19. Mysteryland

Last but not least moet een van de grootste festivals van Nederland niet missen in dit lijstje: Mysteryland! Check hier meer grote festivals in Nederland

Welk grootste festival ter wereld staat op jouw bucketlist?

En, na het zien van dit lijstje… welk grootste festival staat nu bovenaan jouw bucketlist? Laat het weten in een comment!