Wie zei ook alweer dat je voor een yoga retreat naar de andere kant van de wereld moet reizen? Wij in ieder geval niet! Vergeet heel even de yoga scholen in Bali of de yoga workshops in Frankrijk en focus je deze zomer op Amsterdam. Daar vind namelijk op 18 en 19 juni YogaFest plaats! Een onwijs bijzonder en tof festival waarbij twee dagen volledig gevuld zijn met yogalessen, meditatie sessies, bijzondere muziek en inspirerende sprekers.

yogafest in amsterdam

Van yoga op een SUP-board tot yoga rave’s en Boxing yoga

Bijna elke soort yoga zul je tegen komen op YogaFest. Gedurende de hele dag zijn op verschillende plekken sessies en lessen te volgen. Met je entreeticket kun je aan al deze lessen mee doen, het enige waarvoor je moet zorgen is dat je op tijd bent. Een paar gave lessen die wij hebben gespot vind je hieronder:

SUP Yoga – Yoga docent Bellatrix van Wingerden geeft op 19 juni de hele dag yoga op een SUP-board. De perfecte les voor diegene die van water én yoga houdt. Op een Stand Up Paddle board zul je tijdens de work-out yogahoudingen doen, terwijl het water onder je doorkabbelt. Van 12:00 tot 18:00 uur, 19 juni.

Boxing Yoga – De docenten Kajza Ekberg & Matt Garcia zullen je vermaken met een sessie Boxing Yoga. Matt Garcia is al langere tijd boxer en boxing coach, maar vond nooit de juist manier om zijn boxers op een effectieve manier te stretchen én tegelijk sterker te maken… Totdat hij dus Boxing Yoga bedacht. Van 10:30 – 12:00, 19 juni & van 10:00 – 11:30, 18 juni.

Yoga Rave’s – Tijdens het festival zul je ook deel kunnen nemen aan een yoga rave. Yep, dat lees je goed! De docent Gloria Latham organiseert al langere tijd yoga rave’s over heel de wereld en nu ook op YogaFest. Denk aan een combinatie van uitgaan en yoga doen. Van 14:00 – 15:30, 18 juni.

Zoals je ziet komt echt vanalles voorbij, maar check voor alle type yoga lessen ook de line-up op 18 juni en de line-up op 19 juni. Er is bijvoorbeeld ook YogaDance, Ashtanga en Kundalini of doe een lesje mee met de Boys of Yoga te vinden op het festival.

Neem een massage en laat je daarna inspireren tijdens een talk of film

Natuurlijk is er meer te doen dan alleen het volgen van yogalessen. Zo zul je ook van een massage kunnen genieten op YogaFest of naar een inspirerende spreker of film kunnen. Er zijn docenten en sprekers vanuit heel de wereld op YogaFest te vinden. Denk aan Lama Jigme uit Tibet of ga naar de film Slow is Fast. Bekijk hier alle sprekers en films.

Benieuwd hoe zo’n yoga festival is?

Vorig jaar vond YogaFest ook al plaats in Amsterdam. Van dat jaar hebben ze een onwijs toffe aftermovie gemaakt, benieuwd geworden? Check de beelden hieronder:

Bestel online je ticket voor YogaFest

Op www.yogafestinternational.com kun je tickets voor YogaFest bestellen. Je kan een weekendticket bestellen of alleen voor 18 of 19 juni. Ook is het mogelijk voor één specifieke les een kaartje te kopen of alleen voor het optreden van Kim Churchill. Oh en leuk voor de mannen: Daarvoor is een speciale prijs gemaakt!

Locatie van YogaFest

Zoals gezegd wordt YogaFest in Amsterdam gevierd, het festival is te vinden bij de Westergasfabriek. De precieze plekken voor de verschillende sessies zijn:

Yoga: Machinegebouw & Westergastheater
Wisdom: Ketelhuis
Meditation: Present Plus Gallery
Massage: Machinegebouw
Shop/food lane: Pazzanistraat
Reception: Westergastheater

Ga naar www.yogafestinternational.com voor alle informatie!

Over de auteur

Roëll de Ram
Founder & travelblogger

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis nog meer dan eens de wereld over. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.