Fansipan top sa pa vietnam

Dit is waarom je in Sa Pa met de cable car naar de top van Fansipan wilt

Wanneer je in Sa Pa bent mag een cable car tour naar de top van Fansipan echt niet ontbreken. Fansipan is de hoogste berg in Indochina (Hiertoe behoren Cambodja, Laos en Vietnam) en op een zonnige dag kun je vanaf de 3143 meter hoge top zelfs China zien.

Kosten en route naar Fansipan

Je kan bij de cable car makkelijk met de motor komen vanuit Sa Pa of je huurt een scootertje om er naartoe te rijden. Het is ongeveer 10 minuten rijden vanaf het centrum om er te komen. De kosten van een kaartje voor de cable car zijn 600.000 dong (dat is omgerekend ongeveer 24 euro) als je de 600 treden naar boven loopt of je kaartje kost 700.000 dong (omgerekend ongeveer 28 euro) als je het laatste stukje ook met een soort cable car wilt doen.

Fansipan top sa pa vietnam

cable car fansipan sa pa vietnam

Fansipan dichtbij sa pa top

Uitzicht vanaf de top Fansipan Sa Pa

Naar de top van Fansipan, de hoogste berg in Indochina

De cable car is de langste ter wereld, met in totaal 6.3km in lengte. Een ritje in het karretje naar boven duurt ongeveer 20 minuten en het uitzicht is werkelijk fantastisch. Een diep groen berglandschap schiet aan je voorbij, totdat je het punt vanwaar je vertrokken bent niet eens meer kunt zien. Op sommige dagen neemt de kabelbaan je zelfs tot boven de wolken mee. Is het goed weer? Dan kun je dus zelfs een poging doen om China te zien vanaf de verlaten bergtop. Het beste seizoen is na het regenseizoen als het minder bewolkt is. De karretjes zijn van glas en je kan hierdoor helemaal om je heen kijken. Je gaat in totaal met het karretje 1.4km de hoogte in. Op de top zijn op diverse plekken eten en drinken te krijgen, echter is dit wel wat duurder als je gewend bent in Vietnam. Neem dus zelf wat drinken en snacks mee als je een beetje budgetproof aan het reizen bent. 

Naar de top klimmen?

Fansipan beklimmen? Ook dat is mogelijk! Voordat de kabelbaan er was, was dit zelfs de enige manier om de top te bereiken maar ook nu is zo’n trekking ook nog steeds mogelijk. Er worden wandeltochten georganiseerd die je via een meerdaagse trekking naar de top meenemen, al is het ook mogelijk om het in één dag te doen maar dit is meer voor de ervaren klimmer. Tijdens deze meerdaagse trekking, die vrij pittig kan zijn hebben wij gehoord, slaap je ook op de berg. Belong als je gaat klimmen: De magische zonsopgang!

Wil je naar Vietnam?

Gespot voor jou:

Vliegtickets naar Vietnam vergelijken Hotels in Vietnam

→ Bekijk hier al onze Vietnam artikelen