Vietnam hoogtepunten halong bay

Droom je van een reis naar Vietnam maar wil je niet alleen? Dan moet je hier eens aan denken!

We horen het vaak genoeg om ons heen: Vrienden die dromen van een grote reis, bijvoorbeeld naar Vietnam, maar het uiteindelijk niet doen omdat ze het niet chill vinden om alleen te gaan. De een is bang voor het reizen daar en de ander vindt het gewoon niet gezellig om alleen te reizen. Wat de reden ook is, wij zijn eigenlijk van mening dat je zo’n reisdroom gewoon moet waar maken.

Je wilt écht niet alleen naar Vietnam… maar hoe kun je dan toch gaan?

Maar hoe doe je dat dan als je écht niet alleen wilt? We gaan je niet pushen om toch alleen het vliegtuig te pakken, maar we hebben wel een andere simpele oplossing voor je: kijk eens naar de verschillende groepsreizen die er zijn naar Vietnam! Er worden namelijk genoeg toffe reizen georganiseerd en daar is onder backpackers soms te weinig oog voor.

Je bent echt niet de enige die niet alleen naar Vietnam wilt reizen

Laten we een ding duidelijk maken: Je bent sowieso niet de enige die niet alleen naar Vietnam durft te reizen. Er zijn veel meer reizigers die het een stuk chiller of gezelliger vinden om met een reismaatje rond te trekken of met een groep te reizen.

alleen naar vietnam

Oke, als je niet alleen naar Vietnam durft, waar kun je dan toffe groepsreizen vinden?

Via de verre reizen van ANWB, kun je veel toffe groepsreizen vinden. Dan moet je niet meteen bang zijn voor reizen waarbij je met alleen maar ouderen zit opgescheept of tussen de families en stelletjes beland. Er zijn namelijk ook speciale reizen waarbij iedereen alleen mee gaat. Die heten single groepsreizen en dit zijn eigenlijk soloreizen waarbij iedereen (zonder vriend, vriendin of familie) meegaat op de trip. Verwar het trouwens niet met datingreizen, want het idee van deze reizen is niet dat je een nieuwe liefde vindt maar dat je met like-minded-reizigers op pad gaat. Je hoeft dus ook echt niet vrijgezel te zijn of iets dergelijks. Je gaat op reis met mensen die precies net zoals jij ook dromen van een reis naar Vietnam!

alleen naar vietnam halong bay

Wat zie je dan tijdens zo’n reis naar Vietnam?

Als je veel van Vietnam wilt zien, doe je er goed aan om sowieso twee weken te gaan. Dan kun je namelijk al gauw van noord naar zuid reizen en super veel van het land zien. Bij ANWB kun je bijvoorbeeld een single groepsreis naar Vietnam boeken van 16 dagen. Zo’n route ziet er dan ongeveer als volgt uit, waarbij je zelf nog ruimte hebt om optionele excursies toe te voegen of juist zelf wat te ondernemen op een plek:

 • Dag 1: Amsterdam – Hanoi
 • Dag 2: Hanoi
 • Dag 3: Hanoi – Mai Chau
 • Dag 4: Mai Chau
 • Dag 5: Mai Chau – Hanoi
 • Dag 6: Hanoi
 • Dag 7: Hanoi – Halong Bay
 • Dag 8: Halong Bay – Hué
 • Dag 9: Hué – Hoi An
 • Dag 10 en 11: Hoi An
 • Dag 12: Hoi An – Ho Chi Minh City (Saigon)
 • Dag 13: Ho Chi Minh City – Mekong Delta
 • Dag 14: Mekong Delta – Ho Chi Minh City
 • Dag 15: Ho Chi Minh City – Amsterdam
 • Dag 16: Aankomst Amsterdam

Voorbeeld route van zo’n single groepsreis naar Vietnam waarbij je alleen mee kan

Alleen naar Vietnam route single groepsreizen

Hoe weet je wie er nog meer mee gaan tijdens zo’n groepreis naar Vietnam?

Op de website van ANWB kun je heel gemakkelijk inzien wat voor type reizigers op welke reis mee gaan. Je klikt daarvoor op de groepsinfo per reis en vervolgens wordt een soort grafiekje gedownload waarin staat of je potentiële medereizigers man of vrouw zijn en ook kun je inzien in welke leeftijdscategorie ze vallen. Zo kun je dus heel goed inschatten of je een beetje past in zo’n groep, al zegt leeftijd of geslacht ook niet alles want op reizen leer je al gauw dat dat soort basic dingen heel snel onbelangrijk worden. Grote kans dat je het ineens met veel meer soorten mensen het goed kan vinden dan thuis wellicht het geval is. Dat komt aan de ene kant omdat reizen je blik simpelweg verruimt, maar ook omdat je zoveel bijzondere dingen met elkaar meemaakt. Bekijk hier per reis wie meegaat naar Vietnam

→ Bekijk hier al onze Vietnam artikelen

 

Voor dit artikel hebben wij samengewerkt met ANWB Verre Reizen