Tour da lat vietnam_-2

Deze canyon tour in Da Lat wil je ooit doen: Abseilen, watersliding & cliff jumping

Je wordt ‘s morgens om 9 uur opgehaald bij je ho(s)tel en rijd vervolgens zo’n 20 minuten met een mini-van naar de locatie waar je tour gaat beginnen. In de mini-van heb je al meteen 4 enthousiaste instructeurs die zich voorstellen en een voorstel rondje in je groep doen. Zo leer je elkaar al meteen een beetje kennen en zit de sfeer er al aardig in. Wanneer je aankomt bij het kantoor krijg je direct je uitrusting voor de gehele canyon tour. Nadat al je uitrusting goed is toegelicht krijg je een heldere uitleg over het abseilen. Daarna volgt een training parcours waar je gaat oefenen, geen paniek, want dit doen ze net zo vaak tot je het echt onder de knie hebt. En dan… Dan kan de tofste tour van Da Lat echt gaan beginnen!

Abseilen

Tour da lat vietnam_ Canyon Tour da lat vietnam_

Het echte begin van je tour: Abseilen van een waterval van 18 meter hoog

Wanneer iedereen het abseilen onder de knie heeft, begint de eerste trekking: Je wandelt door de jungle via zelfgemaakt paadjes en uiteindelijk kom je bij de eerste waterval van de tour aan. Dit is een waterval van 18 meter hoog en hiernaast zit een stijle muur waar je van gaat abseilen, een prachtig beeld en echt een unieke ervaring.

Hike door de jungle naar de tweede waterval

Nadat je groepje is gaan abseilen vervolg je je hike door de jungle. Sommige stukken wandel je door de rivier en sommige stukken ben je gezekerd uit veiligheid. Na een leuke hike kom je aan bij de tweede waterval, welke 16 meter hoog is. Ook ga je langs deze waterval abseilen, als iedereen beneden is volgt er een uitgebreide lunch.

Tijd voor lunch!

De lunch bestaat bij onze tour uit broodjes, veel vers fruit (mango, watermeloen, bananen, ananas, noem een exotische vrucht en het is er), divers broodbeleg (zoals kaas, kip, komkommer en tomaat) en er zijn Oreo koekjes als toetje. Voor honger hoef je niet bang te zijn, want er is meer dan genoeg voor je hele groep. Welke doorgaans bestaat uit 10 personen.

Waterslide

Canyon Tour da lat vietnam_-4

Canyon Tour da lat vietnam_-3

Watersliden van een natuurlijke glijbaan

Na de lunch start de hike naar de waterslide. Het is natuurlijk geen gemaakte waterglijbaan waar je vanaf gaat, maar een die op een natuurlijke plek in de rotsen is ontstaan. Je komt dus uit bij een rotsformatie waarbij het water via een gleuf naar beneden loopt. Deze gleuf is zo breed als je lichaam en daar dien je in te gaan liggen, als je geen idee hebt van hoe dat eruit ziet, check dan even nog eens de foto hierboven. De instructeurs zullen je uitleggen welke houding je het beste kunt aannemen en vervolgens laat je je gewoon glijden. Wanneer je beneden bent word je gevraagd om nog eens naar boven te komen, om eventueel een iets wildere waterslide te doen. Dit is natuurlijk geen verplichting, maar wel een dikke aanrader!

Cliffjump

Tour da lat vietnam_-2

Cliffjumpen van 3 verschillende hoogtes

Na een stukje lopen kom je aan bij de cliffjump, voor degene met hoogtevrees; Don’t worry, het is uiteraard ook hier geen verplichting. Je hebt 3 verschillende hoogtes waar je kun cliffjumpen, zo kun je van 7, 9 en 11 meter hoog het water in springen. Wanneer je van de 11 wilt gaan, ben je verplicht eerst de 7 of 9 te doen zodat de instructeur ziet dat je weet wat je doet. Je mag vervolgens zo vaak gaan als je wilt van de kliffen springen en als je durft is een salto zelfs niet verboden.

Washingmachine

Canyon Tour da lat vietnam_-2

Last but not least, abseilen bij de ‘washingmachine’

Vervolgens gaat de tour verder naar wat ze noemen de ‘washingmachine’. Je gaat hier abseilen in de derde waterval, welke 14 meter hoog is. Je begint op een stukje rots, en komt vervolgens in de waterval terecht, dit is volkomen safe en de instructeurs weten wat ze doen. Een hele vette ervaring!

Het einde van je tour in Da Lat komt in zicht

Nadat iedereen is geweest van de derde waterval begin je met zijn alle aan de wandeling terug, deze duurt ongeveer 40 minuten en in die hike zitten wat hoogte verschillen. Klinkt als een saaie klim, maar dat is het niet. De natuur die je overal om je heen ziet is prachtig.

Aan het eind van je trip word je terug gebracht naar je hostel en zullen dezelfde dag nog alle foto’s op Facebook verschijnen. Tijdens je tour worden diverse Gopros meegenomen en er zijn 2 fotografen met een spiegelreflex camera mee die alles vast leggen.

Al met al is dit een erg leuke tour die zijn geld zeker waard is. Veel hostels en hotels bieden zo’n canyon tour aan, echter is Highland Sport Travel het beste aangeschreven. Vandaar dat ik deze dus ook heb gedaan in Da Lat.

Wil jij ook zo’n canyon tour in Da Lat doen?

Hieronder vind je wat praktische tips voor als je ook een canyon tour in Da Lat wilt doen:

 • Goede organisatie om een tour bij te boeken in Da Lat: Highland Sport Travel
 • Website: www.highlandsporttravel.com, je kan online boeken of ter plekke in Da Lat
 • Prijs voor de tour: 50 dollar per persoon
 • Duur van de tour: Ongeveer 6 uur
 • Meenemen: Goede schoenen (die nat mogen worden!)
 • Wat krijg je daar: Harnas, life jacket, handschoenen, een helm en een wetsuit
 • Conditie: Je hebt voor deze tour een redelijk tot goede conditie nodig
 • Ervaring: Je hebt geen ervaring nodig met abseilen.

Zo ziet de dagindeling van een canyon tour er uit in Da Lat

Benieuwd hoe zo’n dag van ongeveer 6 uur eruit ziet? Hieronder hebben we nog eens op een rij gezet wat voor dagplanning je kan verwachten. Dit is op basis van de tour met Highland Sport Travel:

 • Om 9 uur word je opgehaald bij je ho(s)tel in Da Lat
 • Je krijgt je uitrusting en je krijgt een uitgebreide uitleg over hoe je dit moet gebruiken
 • Je krijgt een les abseilen
 • Wandeling naar de eerste waterval
 • Eerste waterval (hier ga je 18 meter abseilen)
 • Hike door de jungle naar de tweede waterval
 • Tweede waterval (hier ga je 16 meter abseilen)
 • Lunch
 • Watersliding
 • Cliff jumping (Dit is optioneel, je kan kiezen tussen verschillende hoogtes: 11, 9 of 7 meter)
 • Wandeling naar de laatste waterval
 • Derde waterval (hier ga je 14 meter abseilen)
 • Aan het einde van de dag word je teruggebracht naar je ho(s)tel in Da Lat

→ Bekijk hier al onze Vietnam artikelen