golden bridge

Golden Bridge in Vietnam: Waarom jij ooit naar de Brug der Handen in Da Nang wilt!

Een brug die wordt gedragen door reusachtige handen, met een giga groen landschap op de achtergrond waar je vanaf de brug geweldig goed uitzicht op hebt. Je hebt ze vast en zeker al eens zien langs komen op Instagram, de Brug der Handen dichtbij Da Nang. Super surrealistisch en magisch mooi op de foto. Je begrijpt: Toen wij voor het eerst van de brug hoorden en de foto’s zagen, besloten we dat we hier no matter what heen moesten tijdens onze Vietnam rondreis van 3 weken. Een prachtige voetgangersbrug in het midden van de bergen? Yes please!

Golden Bridge in Vietnam

golden bridge vietnam

Vietnam Golden Bridge Brug der Handen

De Golden Bridge net buiten Da Nang, in centraal Vietnam

De brug met haar reuzen handen lijkt eeuwenoud, maar niets is minder waar. Pas in 2018 opende dit indrukwekkende bouwwerk in de Da Nang, onder meer met als doel meer toeristen naar Da Nang te trekken. De brug en de ogenschijnlijk stenen handen werd ook met opzet een beetje oud en geleefd gemaakt. En of het lukte om meer toeristen te trekken? Jazeker! Dagelijks stromen een hoop bezoekers de brug op en trekken mensen naar dit voorheen minder populaire stadje wat tussen toeristisch highlights als Hue en Hoi An ligt. En tja dat je de brug niet helemaal voor jezelf hebt… Eerlijk gezegd vonden wij dat niet eens zo erg, want het maakt de brug niet minder “wauw”!

Zo kom je bij de Golden Bridge

Benieuwd hoe je bij de Golden Bridge kunt komen? Om de Brug der Handen te bezoeken hoef je niet te klimmen of een lange hike te maken. Je gaat gewoon naar Ba Na Hills (of je kunt vooraf een excursie boeken). Daar aangekomen koop je een kaartje voor 650 000 VND, wat omgerekend zo’n 28 euro is, waarna je een kabeltram neemt van zo’n 20 minuutjes richting de bergen. In je ticketprijs zit dus entree, maar ook het ritje met de kabelbaan. Maak je geen zorgen, alles staat perfect aangeduid waardoor je snel weet welke lijn je moet nemen om daadwerkelijk bij de Golden Bridge uit te komen.

golden bridge

Een brug voor op je bucketlist

Aangekomen in de heuvels van Ba Na zie je boven meteen de 150 meter lange brug. En wauw, onze mond viel gelijk open van verbazing… We liepen er zeker een uurtje op en af, starend naar het uitzicht en aan een stuk door foto’s maken. De reusachte grijze stenen handen die de goudkleurige brug kalm lijken vast te houden, zijn simpelweg magisch om te zien. En ja, het is er zeer druk, wat wij op zich niet mega erg vonden maar wil je de drukte een beetje voor zijn dan is het aangeraden om heel vroeg in de ochtend ofwel rond sluitingstijd te komen. Na even rond te lopen, merkten we op dat je nog verder naar boven kan wandelen. Op naar meer avontuur! En aangekomen op het hoogste punt merkten we dat Ba Na Hills een heus amusementspark is (het Sun World Amusement Park). Naast een rodelbaan, een grote hal met arcadegames en een 4D cinema vind je er verschillende restaurantjes en een hotel. Als je dus zin en energie over hebt, kun je daar ook nog even rondbanjeren!

Burg der Handen Vietnam Golden Bridge Da Nang

Zo plan je je bezoek aan de Brug der Handen

Wil je graag een leuke namiddag op 1400 meter boven de zeespiegel beleven en een uniek bouwwerk bewonderen? Zet dan zeker de Golden Bridge op je Vietnam to do-lijstje! Op verschillende sites staan diverse openingstijden, maar je kunt er vanuit gaan dat de brug sowieso tussen 8 uur ‘s ochtends en 19:30 uur geopend is. Je kunt heel makkelijk bij de brug komen als je eenmaal in Da Nang bent (wat je dus goed kunt bezoeken nadat je in Hue bent geweest, als je vanuit het noorden komt, of nadat je vanuit Hoi An bent geweest, als je vanuit het zuiden komt. Da Nang ligt namelijk precies tussen Hue een Hoi An in). Vanuit het centrum in Da Nang moet je namelijk naar het Sun World Amusement Park & Ba Na Hills aanhouden, dit is best makkelijk te doen en qua dagen hoef je nergens rekening mee te houden want je kunt 7 dagen per week naar de brug (een ticket kun je ter plekke kopen). Er zijn eigenlijk verschillende opties qua vervoer om naar de brug te gaan:

Vervoer van Ba Nang naar Ba Na Hills en de Golden Bridge

  • Ga met je eigen taxi van Da Nang naar de brug, vaak blijft de taxi gewoon op je wachten en betaal je voor een return trip. Je betaald voor deze taxi rit rond de 30 euro, dus het is slim om te delen met andere reizigers als die er ook heen willen. Wil je een goedkopere taxi, dan kun je eens in de app Grab kijken!
  • Ga mee met een excursie, die kun je bijvoorbeeld hier boeken bij Van Verre.
  • Heb je een scooter gehuurd (of je eigen motor) in Da Nang? Dan kun je natuurlijk ook zelf naar de brug rijden, dit is de goedkoopste optie, want je betaald dan ongeveer 15 euro voor een dag huren en je kunt er met z’n tweeën op. Google Maps werkt trouwens het best als je “Ba Na Cable Car Service Parking Lot” in typt, dus niet alleen “Ba Na Hills”.

Ticketprijs en openingstijden

Nog even voor de duidelijkheid, je kunt tickets van ongeveer 28 euro ter plekke kopen, bij Sun World Amusement Park & Ba Na Hills. Het is 7 dagen per week geopend en voor zover wij konden vinden is het sowieso open tussen 08:00u en 19:30u, maar wellicht is dit ook wel verlengd want we lazen ergens ook berichten dat het tot 22:00u geopend is. Besef je in ieder geval wel dat de brug het mooist is wanneer het rustig is en wanneer het licht is, ga dus heel vroeg of rond zonsondergang.

→ Bekijk hier al onze Vietnam artikelen