Hai Van Pass Vietnam uitzicht

Hai Van Pass, rij over mooiste weg van Vietnam

De Hai Van Pass is onder andere bekend van een van de afleveringen van Top Gear. Wanneer zij het in hun uitzending hebben over Hai Van Pass zeggen ze het volgende: “What you don’t expect to find is a deserted ribbon of perfection, one of the best coast roads of the world”. Een bijzonder mooie weg dus, die je niet direct verwacht in een landschap als Vietnam.

Hai Van Pass

Hai Van Pass Vietnam uitzicht

vergezicht hai van pass vietnam hai van pass uitzicht op zee hai van pass viewpoint motor hai van pass bezoeken

Kilometers lang genieten op de Hai Van Pass in Vietnam

De Hai Van Pass is een stuk van tussen de 20 en 35 kilometer lang, dwars door de bergen vanwaar je soms de mooiste uitzichten hebt op de kust. Een prachtige route om te rijden met de motor. De Hai Van Pass bevind zich tussen Hué en Hoi An, dus mocht je deze route af leggen tijdens je reis door Vietnam zorg dan echt dat je via deze bergketen rijdt.

Neem de route dwars door de bergen

De Hai Van Pass kan gereden worden door de tunnel te nemen, de korte route te kiezen of de weg door de bergen te nemen. Ik kan je het laatste zeker aanraden. Je komt er door de QL1A aan te houden en op een gegeven moment de juiste afslag te nemen. De wegen zijn hier erg goed in vergelijking met de rest van Vietnam en halverwege is er een uitkijkpunt waar je ook lekker kan eten of eventueel wat benzine kan halen.

Met een eigen motor of via een tour de Hai Van Pass bezoeken

Ben je niet met een eigen Motor? Niet getreurd, de Hai Van Pass is ook met een Easyrider tour te bezoeken, je gaat dan achterop bij iemand op de motor of je bezoekt de route met de bus. Als je een eigen motor wil huren om de Hai Van Pass te bezoeken, is de rit vanaf Hué ongeveer 80 minuten rijden om er te komen en vanaf Hoi an ongeveer 100 minuten. Ik kan de Hai Van Pass zeker aanraden, het is tot dit moment het mooiste landschap van Vietnam dat ik tot nu toe gezien heb. Maargoed, het noorden moet nog komen…!

→ Bekijk hier al onze Vietnam artikelen