Ban Gioc Waterfall vietnam

Ban Gioc Waterfall: Waanzinnige waterval op de grens van Vietnam & China

Ben je in het noorden van Vietnam aan het rond rijden op je motor en wil je nog wat gave watervallen meepikken? Rij dan even naar de grens tussen Vietnam en China. Hier vind je namelijk de waanzinnige Ban Gioc Waterfall!

Ban Gioc Waterfall

Ban Gioc Waterfall in vietnamnoord vietnam Ban Gioc Waterfall Ban Gioc Waterfall bij vietnam china grens paard Ban Gioc Waterfall

Hoe kom je bij de Ban Gioc Waterfall in Vietnam?

De makkelijkste manier om er te komen is via het plaatsje Cao Bang. Ik verbleef hier een nacht en ben de volgende dag 85 kilometer enkel naar het noorden gereden om deze watervallen te bezoeken. De rit duurt ongeveer ander half uur met de motor en de wegen zijn verrassend goed, in vergelijking met wat ik gewend ben in Vietnam. Lees hier meer over rijden met de motor in Vietnam

Vanaf de weg heb je al een wijds uitzicht over de Ban Gioc Waterfall

Wanneer je bij de watervallen aankomt, (voor de exacte locatie kun je gewoon Ban Gioc Waterfall intypen op Google Maps voor een route beschrijving) zie je ze op een gegeven moment links van je liggen. Het is een mooi uitzicht omdat de weg die er naar toe gaat hoger ligt dan de watervallen. Je betreed vervolgens het terrein en betaald 40.000 Dong om binnen te mogen. Dit is omgerekend nog geen 2 euro. Het terrein bevat aan 2 kanten watervallen en beide zijn indrukwekkend om te zien. De rechtse watervallen, welke het grootst zijn liggen officieel op Chinees grondgebied, en je bent dan dus ook even in China geweest.

Stop onderweg voor snacks & drinken

Je kan op diverse plekken wat eten en drinken kopen bij de watervallen, echter is dit wel iets duurder dan normale prijzen in Vietnam. Je kan dus beter bij een restaurantje eten dat je onderweg tegenkomt. Een restaurantje dat ik persoonlijk een aanrader vond is Nha Hang Phuong Cuu. Dit zit in het eerste dorpje dat je voorbij komt als je richting Cao Bang rijd, het is een klein restaurantje aan de linkerkant van de weg waar je lekker en goedkoop kunt eten.

Ban Gioc Waterfall vietnam

Ban Gioc Waterfall vietnam tips

Nog handig om te weten als je naar de Ban Gioc Waterfall wilt

De watervallen hebben een hoogte van 60 meter en de grootste val is zo’n 30 meter. Wil je het watergeweld van dichtbij bekijken? Je hebt de mogelijkheid om tegen betaling op een vlot te gaan en dan dichterbij de watervallen te komen. Oh en als je niet met de motor door Vietnam reist, dichtbij de watervallen is ook een busstation te vinden. Voor een trip naar de watervallen heb je in totaal ongeveer een halve dag nodig als je met de motor bent, misschien dat dit iets langer is als je met de bus gaat. Hier kun je hotels in Cao Bang checken.

→ Bekijk hier al onze Vietnam artikelen