Beste reistijd Thailand

Allereerst moet gezegd worden dat Thailand een tropisch klimaat kent, waardoor het er altijd redelijk vochtig is net als in veel andere Aziatische landen. Verder kent Thailand in feite drie type seizoenen. Het regenseizoen dat duurt van juli tot en met oktober waarbij Thailand te maken krijgt met korte hevige buien. Het droge seizoen dat duurt van november tot en met februari met aangename temperaturen en het warme seizoen van maart tot en met juni waarbij het soms echt té heet is.

Beste reistijd Thailand verschilt per reiziger

Kijkend naar de seizoenen valt op dat je het warme seizoen in de maanden maart tot en met juni in ieder geval het beste kunt mijden, het is in Thailand dan echt heel heet. Wat de beste reistijd voor Thailand dan wel is, hangt verder af van wat voor type reiziger je bent. Als je gaat backpacken in Thailand en graag zo goedkoop mogelijk reist, dan is het regenseizoen een aanrader. Dit komt omdat de hotelprijzen dan laag liggen evenals de prijzen voor excursies omdat het minder druk is in Thailand. Het regenseizoen duurt van juli tot en met oktober en hoewel het regenseizoen wordt genoemd regent het echt niet de hele tijd. Het regenseizoen wordt vooral gekenmerkt door korte buien. Ga je echter voor het lekkere weer naar Thailand, dan zijn de maanden november tot en met februari voor jou de beste reistijd. In deze maanden is het droge seizoen in Thailand en is er een aangename temperatuur in Thailand zonder regen. Bovendien kun je dan ook naar Loi Krathong festival.

Beste reistijd Thailand per gebied

Verder ligt de beste reistijd ook aan het gebied waar je naartoe wilt. Bekijk hieronder wat de beste reistijd is voor elk deel van Thailand.

Beste reistijd centraal Thailand

Centraal Thailand bestaat uit Bangkok, Ayutthaya en de rest van midden Thailand. In dit gedeelte van Thailand is de temperatuur vrijwel altijd hetzelfde. Ongeveer 30 graden met in het regenseizoen meer regen dan in de droge maanden november tot en met februari. Dit maakt deze maanden tot de beste reistijd, hoewel de regen in het regenseizoen veelal bestaat uit een bui. Waardoor het ook in het regenseizoen dus niet de hele dag regent en het nog steeds een prima tijd is om Thailand te bezoeken.

Beste reistijd noord Thailand

Het noorden van Thailand kent minder regen dan het zuiden. Hier zul je dus ook minder van het regenseizoen merken, dan in het zuiden van Thailand. Ook is het hier koeler op sommige plekken, omdat een aantal plekken hoger liggen. De beste reistijd voor dit gebied is eigenlijk het hele jaar door, hoewel je augustus tot en met oktober misschien beter kunt mijden aangezien er dan de meeste regen valt ten opzichte van de andere maanden.

Beste reistijd zuid Thailand

In het zuiden vind je de mooiste eilanden van Thailand. Het is dus aan te raden om hier buiten het regenseizoen naartoe te gaan, want dan kun je het meeste van de zon, het strand en de zee genieten. Dit is in de maanden november tot en met februari. Hoewel ook hier geldt, dat in het regenseizoen de buien slechts kort duren.

Meer lezen over Thailand?

Wil je meer lezen over Thailand, bijvoorbeeld leuke reistips of meer handige reinsinformatie over dit Aziatische land. Lees dan een van deze artikelen:

Over de auteur

Roëll de Ram
Owner & Digital Nomad

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis inmiddels vooral als digital nomad de wereld rond. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie, deel jouw reistips!