Kawaguchiko kanoen

Kawaguchiko: de beste plek om de Mount Fuji te ontdekken

Mount Fuji, of in het Japans bekend als Fuji-san, is met zijn indrukwekkende hoogte van 3776 meter de hoogste en meest iconische berg van Japan. Deze majestueuze vulkaan is een cultureel symbool en behoort tot de meest herkenbare bezienswaardigheden van het land. Mount Fuji heeft een speciale betekenis in het Shintoïsme en wordt beschouwd als een heilige berg. Dit zie je terug in de talrijke tempels en heiligdommen die in de buurt van de berg zijn gebouwd. Voor een ultieme Mount Fuji ervaring, is een bezoek aan Kawaguchiko onmisbaar. Dit kleine dorpje, gelegen aan de voet van de berg en het gelijknamige Kawaguchikomeer, is de perfecte uitvalsbasis om te genieten van deze iconische vulkaan. Hier zijn 5 tips om het meeste uit je verblijf in dit gebied te halen.

Doen in Kawaguchiko

→ Handig: Stel je reis naar Japan samen met Riksja
→ Lees ook: Dit is de ideale reisroute voor Japan (van 2 weken)

Kawaguchiko, reisroute Japan Kawaguchiko Japan Kawaguchikomeer Japan

1. Peddel over het meer

Stap in een kano en peddel over het Kawaguchikomeer, met een adembenemend uitzicht op Mount Fuji. Als je geluk hebt, zie je de prachtige reflectie van de majestueuze berg in het kalme water. Het meer straalt een serene rust uit, waardoor je in absolute stilte kunt genieten van de omringende natuur en de heilige berg. In het midden van het meer ligt een klein eilandje waar we onze kano kort hebben aangelegd en meteen onder een torii, een heilige Japanse poort, zijn gelopen. Dit betekent dat je bij een Shinto-heiligdom aankomt als je verder gaat, en inderdaad zagen we deze bovenop het kleine bergje. We kanoën in totaal twee uur, een heerlijk begin van de ochtend

Kanoën in KawaguchikoKawaguchiko kanoen Kawaguchikomeer

2. Neem de kabelbaan voor een prachtig uitzicht

Vlakbij de oostelijke oever van het Kawaguchikomeer begint de kabelbaan naar een panoramische observatieplatform van Mount Fuji. Dit platform biedt niet alleen een adembenemend uitzicht op de majestueuze Mount Fuji, maar ook op het Kawaguchikomeer en de huisjes hieromheen. Vanaf het observatieplatform kun je een wandeling van 300 meter naar boven maken, waar je een kleine tempel zult tegenkomen. Je hebt ook de keuze om vanaf het platform naar beneden te wandelen in plaats van de kabelbaan te nemen, waardoor je meer van de natuur in deze prachtige omgeving kunt ontdekken.

Zoals gebruikelijk bij de Japanners, hebben ze ook hier, op het observatieplatform, een kleine attractie toegevoegd. Bij goed weer kun je vanaf een reusachtige schommel van het uitzicht genieten! Helaas voor was deze schommel gesloten tijdens ons bezoek.

Kawaguchiko kabelbaan

3. Gillend plezier in Fuji Q highland pretpark

Heb je zin in meer spanning en sensatie? Breng dan zeker een bezoek aan een van de meest opmerkelijke pretparken van Japan: Fuji-Q Highland! Dit pretpark staat bekend om zijn vele achtbanen, waaronder de Takabisha (de steilste achtbaan ter wereld) en Fujiyama (ooit de hoogste achtbaan ter wereld). Bovendien kun je in het park genieten van een prachtig uitzicht op Mount Fuji terwijl je ontspant in traditionele Japanse warmwaterbaden in het waterpark genaamd “Fujiyama Onsen”.

4. Verken Kawaguchiko op twee wielen

We hebben een elektrische fiets gehuurd om de omgeving beter te kunnen verkennen. Onze route voert ons rondom het Kawaguchikomeer, waar we om de paar minuten stoppen om van het uitzicht te genieten en foto’s te maken. Bovendien biedt de elektrische fiets ons de kans om het stadje Fujiyoshida te bezoeken en de populaire en Instagramwaardige Shimoyoshida Honcho Street. Onderweg trappen we door smalle straatjes met karakteristieke Japanse huizen en tuintjes. Eenmaal aangekomen in het dorp maken we een tussenstop voor de lunch en koffie bij FabCafe Fuji.

Fietsen in Kawaguchiko Fietsen in Kawaguchiko, Japan

5. Bezoek de Chureito Pagoda met een magische achtergrond

In de buurt van het stadje bevindt zich de Chureito Pagode, een iconisch Japans bouwwerk. De pagode is halverwege de berg Arakura gelegen en biedt een adembenemend uitzicht op de stad Fujiyoshida, het Vijf-Meren gebied en Mount Fuji. De Chureito Pagode begint met een imposante rode torii, gevolgd door 400 traptreden die je leiden naar het Shinto-heiligdom en het schitterende panorama. Helaas was Mount Fuji verstopt in de wolken op het moment dat wij bij de pagode aankwamen. Het blijft een mooie plek, maar ik had toch wel graag het bekende plaatje gezien.

Kawaguchiko Chureito pagode Kawaguchiko pagode

Nog een paar laatste tips

Zoals je wellicht hebt gemerkt, hadden wij niet altijd evenveel geluk met het uitzicht op Mount Fuji. Men noemt het dan ook niet voor niets een ‘verlegen berg’. Daarom is het advies om het gebied zo vroeg mogelijk op de dag te verkennen, aangezien er later op de dag meer kans is op bewolking. Bovendien is Mount Fuji over het algemeen het meest zichtbaar in de wintermaanden december, januari en februari. Op dat moment ben je er ook zeker van dat je het kenmerkende beeld van Mount Fuji met een laag sneeuw op de top zult aanschouwen.

Tip: Ontvang 4 leuke Japan reisroutes in je mailbox van Riksja Travel!

* dit is een verplicht veld

Plan je reis naar Kawaguchiko

Wil je zelf een reis maken door Japan en ook Kawaguchiko bezoeken? Het is absoluut een aanrader! Wij planden onze reis door Japan met Riksja Travel en JNTO. Hier kun je kiezen voor een aantal bouwstenen, zodat je zelf je reis aanpast aan jouw wensen. Ideaal!

straat in Kawaguchiko

→ Bekijk hier al onze Japan artikelen