Konijneneiland Okunoshima Japan

Must-do: Okunoshima, het konijneneiland van Japan!

Voor de kust tussen Okayama en Hiroshima ligt het kleine eilandje Okunoshima, oftewel het konijneneiland. De naam verraad al wat je hier kan verwachten: konijnen! Okunoshima is perfect voor een dagtrip, wij gingen hier naar toe om de lange treinreis tussen Hiroshima en Osaka te onderbreken.

Wat te doen op het konijneneiland Okunoshima in Japan?

Konijneneiland Okunoshima-15 Konijneneiland Okunoshima-12 Konijneneiland Okunoshima Japan Konijneneiland Okunoshima-16 Konijneneiland Okunoshima-14 Konijneneiland Okunoshima-13

De hoofdattractie van het Okunoshima: de konijnen natuurlijk!

Konijnen komen meteen op je af gehuppeld als je van de ferry stapt, zo ongelooflijk schattig! Zoveel schattiger dan de eten-jagende herten in Nara. Op het konijneneiland leven ongeveer 700-1000 konijnen. Hoe zijn konijnen op dit eiland terecht gekomen? Helaas is de geschiedenis van het eiland iets minder vrolijk. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stond er een gifgas fabriek op dit eiland, dit gas werd door de Japanners ingezet in China. Het gerucht gaat dat konijnen werden gebruikt als proefdieren. Gelukkig is na de Tweede Wereldoorlog de fabriek gesloten en de konijnen kunnen nu gelukkig leven en verwend worden door de bezoekers. Wij konden geen genoeg krijgen van het voeren en fotograferen van de konijnen.

Fietsen op Konijneneiland Okunoshima in Japan Fietsen op Konijneneiland in Japan Okunoshima Uitzicht fietspad op het Konijneneiland Okunoshima

Met een fiets het konijneneiland rond

Een 4 km lang pad gaat het eiland rond, dit kan je wandelen of fietsen. Langs dit pad zijn vele mooie uitzichten en vanaf hier kan je ook verschillende wandelpaden op. Op Okunoshima staat een hotel (enige hotel op het eiland) waar je fietsen kan huren. Met de fiets ben je binnen 3 uur het eiland rond, inclusief stops om te wandelen en genieten van de uitzichten. Pas wel op dat je geen konijnen aanrijdt met de fiets…. Zodra ze je horen aankomen, komen ze uit de bosjes gerend voor eten.

Konijneneiland Okunoshima gifgas ruine Konijneneiland Okunoshima ruine gifgas fabriek Konijneneiland Okunoshima ruines Ruine op Konijneneiland Okunoshima in japan

Gifgas ruïnes bewonderen

Op het eiland staan nog een aantal ruïnes verspreid van de gifgas fabriek, deze kan je van buiten bezichtigen. De ruïnes zijn verspreid over het eiland, de bordjes langs de paden geven duidelijk aan waar je de ruïnes kan vinden. Ik vond deze ruïnes erg indrukwekkend om te zien, groot contrast op dit eiland vol schattige konijntjes maar met een gruwelijke geschiedenis. Als je meer wilt weten over de geschiedenis van het konijneneiland, er staat op Okunoshima ook een klein museum: poison gas museum.

Rabbit island look out Okunoshima Rabbit Island viewpoint Okunoshima Vuurtoren look out op Okunoshima

Mooie uitzichtpunten op Okunoshima

Voor mooie uitzichtpunten over het eiland en de baai zijn er een aantal “lookouts”. Eentje op het midden van de het eiland: Rabbit-Island Lookout, een korte wandeling van 20 min geeft je een 360 graden uitzicht. Bij de vuurtoren is een mooi uitzichtpunt over een strand met een helder blauw/groene zee. Hier heb je gegarandeerd een tropisch eiland gevoel.

Een paar praktische tips als je naar het konijneneiland wilt

Hoe is het konijneneiland te bereiken? Neem de Shinkansen (bullet train) vanuit Hiroshima of Osaka naar station Mihara, hier kan je ook meteen je backpack/koffer opbergen in de vele lockers die te vinden zijn op de stations of een hotel zoeken. Stap vervolgens over op de JR-trein naar station Tadanoumi, deze treinrit duurt ongeveer 25 minuten. Vanaf hier is het 5 min lopen naar de ferry die je in 15 minuten naar het konijneneiland brengt. Als je in het bezit bent van een Japan-Railway Pass hoef je alleen maar te betalen voor de ferry, goedkope dagtrip!

De konijnen op Okunoshima houden van eten! Op het konijneneiland zelf kan je niets kopen voor de konijnen, zorg dat je dus eten voor ze mee neemt. Bij het ferry loket in Tadanoumi kan je zakjes konijnenvoer kopen of je koopt in de supermarkt wat groenten. Ook handig om eten voor jezelf mee te nemen, op het eiland zit wel een koffiezaakje en 1 restaurant, helaas betaal je de hoofdprijs hier.

→ Bekijk hier al onze Japan artikelen