Kyoto

Wat te doen in Kyoto in Japan?

Kyoto staat bomvol highlights. Je vindt er eindeloos veel tempels, mooie tuinen en leuke wijkjes. Daar kun je de beste sushi eten en kom je meer dan eens een geisha tegen. Kyoto is een plek waar je het echte Japan kunt ervaren. Zorg dat je een aantal dagen in Kyoto verblijft, want dankzij de vele bezienswaardigheden heb je eigenlijk altijd tijd te kort in deze bijzondere stad. Benieuwd naar wat je écht moet zien als je in Kyoto bent? Lees onze tips hieronder:

Wat te doen in Kyoto?

Kyoto bezienswaardigheden:

Fushimi Inari tempel

Een van de mooiste tempels in Kyoto is de Fushimi Inari tempel. Deze tempel bestaat uit tientallen oranje bogen met daarop Japanse schriften waar je onder door kunt lopen. Deze tempel is een van de bekendste heiligdommen van Japan en de Fushimi Inari tempel trekt dan ook veel bezoekers. Je vindt de tempel in de wijk Fushimi-ku.

Uitzicht vanaf Kiyomizu-dera

Vanaf de Kiyomizu-dera tempel heb je het mooiste uitzicht over Kyoto. Deze tempel staat bekend om het ‘heldere water’ dat je er vindt. Tijdens de wandeltocht naar boven kom je langs leuke winkeltjes waar je allerlei Japans snoepgoed kunt proeven dat vaak gemaakt is van groene thee.

Gouden Kinkaku-ji tempel

Een boeddhistische tempel die je niet wilt missen als je in Kyoto bent is de Gouden Tempel genaamd Kinkaku-Ji. De tempel wordt omringd door een park en op een mooie dag weerspiegelt deze goudgekleurde shrine in de vijver. Kinkaku-Ji wordt ook wel het Gouden Paviljoen genoemd en vind je in de wijk Kinkakuji-chō. Combineer een bezoek aan Kinkaku-ji met de Ryoan-ji tempel waar je een boeddhistische zen-tuin vind. Dit is een rustgevende Japanse steentuin.

Geisha district Gion

De plek om geisha’s tegen te komen is in de wijk Gion. Je vindt hier vele theehuizen en een van de levendigste straten is de Shijō Street. Daar vind je winkels en uitgaansgelegenheden.

Kyoto in foto’s

Ook leuk om te doen in Kyoto:

Sushi en Green Tea

Wanneer je in Japan bent kun je niet weg gaan voordat je sushi hebt gegeten. In Kyoto vind je sushi train restaurants waar de sushi voorbij komt via een lopende band, maar ook meer traditionele restaurants waar de sushi op authentieke wijze wordt gemaakt. Sluit je avondeten af met een green tea ijsje of green tea cake.

Bamboo Forest

Je moet even met de trein, wil je naar het bamboe bos vlakbij Kyoto, maar dan heb je ook wat. Bij het Arashiyama bamboo forest kun je mooie wandelingen maken en de vele bamboe bomen zorgen voor het bijzondere uitzicht.

Nishiki markt

Benieuwd naar wat voor raars allemaal wordt verkocht in Japan? Ga dan naar de Nishiki markt. Je kijkt er gegarandeerd je ogen uit en de echte fijnproever probeert ook een en ander uit.

Praktische tips voor als je naar Kyoto gaat:

Slapen in Cube hotels in Kyoto

Slapen kun je in Kyoto in een hostel zoals het gezellige Khaosan Tokyo Guesthouse of in een zogenoemd Cube Hotel. Je slaapt dan in je persoonlijke cabine die te vinden is een lange gang met andere capsules. Wil je dit een keer uitproberen? Kies dan voor het 9h Capsule hotel in het centrum van Kyoto. Dit cube hotel heeft een moderne uitstraling en is een oase van rust in de soms hectische stad Kyoto. Ben je op zoek naar zo’n Cube hotel of andere hotels in Kyoto kijk dan eens hier.

Het weer in Kyoto

Het weer in Kyoto is eigenlijk wel enigszins vergelijkbaar met dat wat wij hebben in Nederland. In onze zomermaanden is het daar ook warm en kan de temperatuur oplopen tot 30 graden, maar in de winter kan het erg koud zijn en is de temperatuur onder de 10 graden. In tegenstelling tot bij ons vriest het er echter wel minder, regenen doet het er wel redelijk vaak.

→ Bekijk hier al onze Japan artikelen