Tokyo filmpje kyoto

Door dit filmpje wil je NU naar Japan!

Japan is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij Azië. Dat gold ook zo voor Lenneke en Roel. Tot ze afgelopen jaar werden getipt over een heel goedkoop ticket naar Tokyo en ze besloten spontaan een vlucht te boeken. Dat dat de beste beslissing van 2016 is geweest, wisten ze toen nog niet, maar eenmaal in Japan bleek dat al gauw het geval…

Door dit filmpje wil je meteen naar Japan

3,5 week op reis in Japan

Zo gezegd, zo gedaan: Lenneke en Roel vlogen afgelopen november in zo’n 13 uur richting Japan. Met twee JR-treintickets (die je dus ook voor die hele snelle Shinkansen treinen kunt gebruiken) en een Japanse vertaal app op zak, gingen zij in 3,5 week een groot deel van het land door. Dit heeft ze de gelegenheid gegeven om in korte tijd een hele goede indruk te krijgen van het hele land. Van het dynamische, ‘niks-is-te-gek’ Tokyo tot aan de sneeuwaapjes in de Japanse Alpen en van de traditionele Geisha stad Kyoto tot aan een sumoworsteltoernooi in Fukuoka.

Ze sliepen vaak in een ryokan. Dit zijn traditionele Japanse gastverblijven. Heel sober ingericht en vaak al eeuwen gerund door dezelfde familie. Waar je ook komt, de mensen zijn er altijd gastvrij. Maar vergeet niet je schoenen uit te doen als je ergens binnenkomt!

En minstens zo belangrijk: de Japanse keuken. Alleen daarom zou je al naar Japan kunnen reizen! Een groot deel van de reis hebben ze dus besteed aan eten (he, wat vervelend zeg). Iedere streek heeft zijn eigen specialiteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van Okonomiyaki (witte kool pannenkoek) in Osaka en Hida Beef in Takayama?

Tokyo filmpje kyoto

kyoto tempel japan tips

Meer zien van Lenneke en Roel?

Het lijkt haast een onmogelijke opgave om een land als Japan, met al zijn eigenaardigheden en eeuwenoude cultuur, vast te leggen in een video van 5 minuten… maar Lenneke en Roel is het toch aardig gelukt! Oh en wil je meer van deze twee Nederlandse reizigers weten? Volg ze dan op Instagram via @chaptertwo.xyz of check hun website. Liever nog een video van deze twee zien? Bekijk dan: Na dit filmpje wil je meteen gaan backpacken in Italië

→ Bekijk hier al onze Japan artikelen