VIDEO: 8 tips voor Nusa Lembongan, Nusa Ceningan & Nusa Penida onder Bali

De Nusa Eilanden bestaan uit Nusa Lembongan, Nusa Ceningan en Nusa Penida. Deze drie eilanden liggen iets onder Bali, op een half uurtje varen, en worden ondanks de mooie hotspots nog te vaak overgeslagen door reizigers. Onwijs zonde, want in tegenstelling tot Bali is massatoerisme hier (nog) niet aanwezig en kun je de mooiste plekjes nog voor jezelf hebben. De beste manier om Nusa Lembongan, Nusa Ceningan en Nusa Penida te ontdekken per scooter! Hieronder vind je een video en 8 tips zodat je precies weet waar je even moet stoppen.

De beste tips voor Nusa Lembongan, Nusa Ceningan en Nusa Penida

Meer mooie travel videos zien? Abonneer je dan op het account van Bikini & Coconuts!

8 tips voor als je naar Nusa Lembongan, Nusa Ceningan en Nusa Penida gaat

Overtuigd door het filmpje dat jij ook ooit naar de Nusa Eilanden moet? Hieronder vind je nog 8 tips zodat je jouw bezoek gemakkelijk kunt plannen.

1. Buddha Point: Unieke snorkelspot

Buddha Point is toch wel een van de meest unieke snorkel spots op aarde. Naast het helder blauwe water en gekleurde tropische vissen, vind je hier bijzonder indrukwekkende Boeddha beelden onder water. Wat het nog specialer maakt is dat de kans groot is dat je hier niemand zult tegen komen. Deze plek is onder reizigers, maar ook onder de locals op Nusa nog vrij onontdekt! Een boot inclusief snorkel gear kun je huren via de winkeltjes bij Yellow Bridge.

Buddha Point

Tips Nusa Lembongan Buddha Point

Tips Nusa Lembongan Buddha point Bali

2. Yellow Bridge: De verbinding tussen Nusa Lembongan en Nusa Ceningan

De Yellow Bridge verbind Nusa Lembongan met haar kleine zusje Nusa Ceningan en maakt het daarmee heel gemakkelijk om beide eilanden lekker zelf op je gehuurde scooter of fiets te verkennen. En alsof de Yellow Bridge op zich nog geen bijzondere bezienswaardigheid is (al is het wel een leuke plek om je nieuwe profiel foto te schieten, check de foto hieronder) wil je hier toch tijdens zonsondergang even naartoe rijden. De brug wordt na zonsondergang namelijk in de mooiste kleuren verlicht!

Yellow Bridge

Yellow Bridge tips brug tussen Nusa Lembongan en Nusa Ceningan

3. Blue Lagoon: Dé tip voor het meest spectaculaire uitzicht

Ben jij opzoek naar nog meer avontuur? Bij Blue Lagoon vind je naast een spectaculair uitzicht en het meest helder blauwe water dat je ooit hebt gezien een cliff jump punt (niet zonder gevaren en geheel op eigen risico) en met een beetje geluk kun je net als wij, vanaf deze prachtige kustlijn dolfijnen spotten!

Blue Lagoon

Tips Blue Lagoon Blue Lagoon Tips Nusa Ceningan Bali

4. Mangrove Point & Crystal Bay: Voor een magische onderwaterwereld

Ga je naar de Nusa Eilanden dan moet je ook zeker naar Mangrove Point & Crystal Bay. De onderwater wereld rondom de Nusa eilanden is magisch en dit is zo’n extra speciale plek. Gezond koraal in de mooiste kleuren en honderden gekleurde tropische vissen die zich totaal niet aan ons lijken te storen. Bij uitzondering zijn hier zelfs dolfijnen en walvishaaien gespot.

Mangrove Point

Tips Nusa eilanden bali Mangrove Point

5. Kelingking Beach: Deze tip mag je écht niet overslaan

Kelingking Beach, een paradijselijk strand helemaal voor jou alleen, wie wil dat nu niet? Je moet er wel iets voor over hebben, want de klim naar beneden is niet niks maar je wordt rijkelijk beloond! Het uitzicht vanaf boven is trouwens een van de meest bekende viewpoints van de Nusa Eilanden, vergeet daar dus niet van te genieten. Lees hier meer over Kelingking Beach en Nusa Penida

Kelingking

kelingking beach nusa penida tips bali Nusa Penida Bali Kelingking Beach

6. Devil’s Tear: Giga golven

Aanschouw de kracht van moeder natuur bij Devil’s Tear, hier ontmoeten de ruige zee en kust elkaar. Afhankelijk van de weersomstandigheden slaan de golven bij Devil’s Tear soms wel 10 tot 15 meter de lucht in. Een mega natuurspektakel!

Devil’s Tear

Devil's Tear nusa eilanden tips

7. Broken Beach & Angel’s Billabon: Alleen hiervoor moet je al naar Nusa Penida gaan

Broken Beach & Angel’s Billabong zijn alleen al zijn reden genoeg voor een bezoek aan Nusa Penida. De natuur, het water en de uitzichten hier zijn adembenemend. Let op, de reis hier naartoe per scooter is wel een echte uitdaging en dat is nog maar ligt uitgedrukt. Heb je minder ervaring of ben je niet helemaal zeker van jezelf op de scooter, wees niet getreurd. Je kunt ook gewoon een chauffeur huren of een tour boeken om deze prachtige pekken te bezoeken. Lees meer over Nusa Penida

Broken Beach

Angel's Billabong Nusa Penida bali Broken Beach Nusa Penida bali tips

8. Manta Point: Deze tip wil je niet missen als je Manta Roggen wilt zien

Omdat er op deze plek volop plankton te vinden is, heb je op Manta Point vroeg in de ochtend een grote kans om te snorkelen met Manta roggen. Deze grote vriendelijke reuzen zwemmen vaak tot op enkele centimeters naast je of onder je door. Wat een bijzondere ervaring om deze gracieuze dieren van zo dichtbij te kunnen aanschouwen in hun natuurlijke leefomgeving! De beste tijd om Manta’s te spotten is in de maanden Juli, Augustus en September.

Manta Point

Manta Point Nusa Eilanden in Bali tips

Alles te weten komen over de mooiste reizen voor backpackers? Check dit boek:

Boek Backpack Bestemmingen bestellenBekijk & bestel dit boek op Bol.com

→ Bekijk hier al onze Indonesië artikelen