Taghazout, Marokko

Taghazout: Dit wil je doen in dit ultieme surfdorpje aan de Atlantische kust

Taghazout, het surfwalhalla op ongeveer 30 minuten rijden van de grote stad Agadir. Taghazout is een klein en schattig surfdorpje met fel gekleurde huisjes en blauwe vissersbootjes op het strand. Voornamelijk in de wintermaanden, wanneer de golven het beste zijn, trekt het dorpje vele lokale surfers aan en toeristen wagen zich met surfscholen ook aan de beroemde golven.

→Tip: vind de beste vliegtickets naar Marokko
→ Handig: Boek via Surfblend je surfvakantie naar Marokko
Slaap in de mooiste hotels in Taghazout

Taghazout, een ultiem (surf)dorpje in Marokko

Dat het dorp populair is, is ook duidelijk te zien aan de ontwikkelingen die het gebied doorgaat. Overal worden appartementencomplexen gebouwd en er wordt hard gewerkt aan ‘Taghazout Bay’. Het is geen wonder dat Marokko wil meegenieten van het succes van deze hotspot, maar ik vrees wel een klein beetje voor de drukte die het dorpje gaat overspoelen en op deze manier de relaxte sfeer gaat veranderen. Hoe dan ook, voor het zover is, Taghazout is een heerlijke plek voor een week surfen of misschien een dagtrip. In deze blog geef ik je mijn tips voor Taghazout aan de Atlantische kust.

Dit wil je (naast surfen) doen in Taghazout in Marokko

1. Taghazout Surf & Yoga

Mijn eerste tip voor Taghazout: surfen. De golven in Taghazout zijn het hele jaar door goed om te surfen. In de wintermaanden zijn er een paar uitblinkers. Met een wetsuit zijn ook deze maanden goed te doen en is het lekker rustig op het strand. Voor toeristen worden er tientallen surfkampen aangeboden en deze kunnen vaak gecombineerd worden met yoga sessies. Neem een plank mee onder je arm en ga samen met een ervaren instructeur de golven tegemoet. Er is voor ieder niveau een goede plek te vinden: de beginners starten vaak op Taghazout Beach en de meest ervaren rijden de golven bij Anchor Point of Devils Rock. Mocht je nou niet zo’n zin hebben in lessen, dan kan je ook bij een van de vele surfshops een plank en wetsuit huren voor een paar uur. Omgerekend kost dit vaak maar een paar euro.

→ Tip: Via Surfblend kun je heel makkelijk een surfvakantie naar Marokko boeken

Taghazou surf

2. Lekker lunchen met uitzicht op zee

Wat ik zo heerlijk vind aan Taghazout in vergelijking met Agadir is het feit dat je de mogelijkheid hebt om aan het water lekker wat te drinken of te eten. Na een intensieve surfochtend in het water gaat er niets boven in het zonnetje opdrogen met een verse smoothie van World of Waves. Vanaf het terrasje heb je een prachtig uitzicht over de zee en het strand van Taghazout en valt er altijd wel wat te zien. Het eten hier is iets meer Westers want ze hebben verschillende broodjes en pizza’s maar ook voor een tajine ben je hier op het juiste adres.

Taghazout, Marokko

3. Maak een wandeling van Tamraght naar Taghazout

Dat Taghazout booming is brengt ook voordelen met zich mee. Naast alle bouwwerken die uit de grond worden gestampt, is er ook een mooi wandelpad langs de zee aangelegd. Dit wandelpad loopt helemaal van Tamraght naar Taghazout, een flinke wandeling dus. Tijdens deze wandeling kan je heerlijk genieten van het mooie uitzicht over het water en werken aan je 10.000 stappen!

Wandelen in Taghazou

4. Drink cocktails bij Sol House Taghazout

Tijdens die mooie wandeling naar Taghazout kom je ook langs een van mijn favoriete plekken om een cocktailtje te drinken bij de ondergaande zon, namelijk: Sol House Taghazout. Voor mensen met een wat groter budget ook een heerlijke plek om te verblijven in een van de huisjes met hangmat(!!), maar voor anderen ook gewoon een leuke plek om een drankje te drinken met lounge muziek of wat de DJ die avond dan ook draait. Omdat in Taghazout de alcohol ver te zoeken is, is dit een leuke plek als je toch een beetje verlangt naar een lekkere cocktail.

5. Kijk je ogen uit in Taghazout

Mijn laatste tip die ik je wil meegeven is om ook gewoon lekker te genieten van alles wat dit dorpje te bieden heeft. Overal waar je kijkt zijn vrolijke muurschilderingen in de mooiste kleuren. Honden lopen je vrolijk tegemoet en de katjes liggen heerlijk in het zonnetje te slapen. In de tijd dat ik in Marokko woonde was dit mijn favoriete bezigheid in het weekend.

Taal tip: In het Arabisch spreek je de ‘gh’ uit als een Franse ‘r’. Het is dus geen ‘TaGazout’, maar ‘TaRazout’.

Kat in de zon van Taghazou

Zin gekregen om te surfen in Taghazout?

Staat Taghazou ook op jou bucketlist? En gelijk zin gekregen om een surftripje te boeken naar Marokko? Check het aanbod van Surfblend eens, zij hebben hele leuke surftripjes naar Marokko!


→ Vind meer inspiratie voor je reis door Marokko