9x de meest mooie, gekke en bijzondere tenten

Dankzij de glamping trend is kamperen niet meer hetzelfde als vroeger. Dit zie je niet alleen aan alle handige reis gadgets die je tijdens het kamperen mee kan nemen, maar ook aan het assortiment tenten. Waar we vroeger onze ogen uitkeken als we een De Waard Tent zagen, zijn er tegenwoordig pop-up tenten, tenten met gekke vormen en tenten met bizar leuke tentdoeken. Wij hebben een selectie gemaakt van deze meest mooie, gekken en bijzondere tenten. In welke tent zou jij wel een nachtje door willen brengen?

Bijzondere tenten

Altijd al een roadtrip willen maken met een volkswagen busje? Met de “VW Camper Van Tent” is het niet meer nodig om zo’n oldtimer volkswagen busje te kopen, want met deze tent lijk je elke nacht in zo’n auto door te brengen. Ook de “Get a Room Tent” van Fieldcandy is een tent waar je even bij stil blijft staan. Zitten daar serieus nou twee mensen te zoenen? Met deze “Get a Room Tent” van Fieldcandy ben je gegarandeerd de ‘talk of the camping’. Tot slot konden we jullie deze “What a Melon Tent” niet onthouden, met dit bizarre printje weet je jouw tent zeker weten te vinden op een camping of festivalterrein.

Mooie tenten

In deze “Lotus Belle Tent” wil iedereen denk ik wel een nachtje doorbrengen. De tent is meer dan 4,5 meter hoog en super ruim. Als je jezelf een écht glamper noemt, dan staat zoiets vast op je wishlist. Toch zijn er ook outdoor tenten die meer dan mooi zijn. Bijvoorbeeld deze gele “Dome Tent” van The North Face. Er passen 8 mensen in en de tent is perfect te gebruiken in bizarre weersomstandigheden zoals je die vindt in Antarctica of de Himalayas. Tot slot vonden we deze transparante tent wel goed in dit rijtje passen. Weinig privacy heb je wel, maar ‘s avonds kun je volop genieten van de sterrenhemel.

Gekke tenten

Je moet een gevoel voor humor hebben wil je in deze tent van FieldCandy slapen, want er zal gegarandeerd om worden gelachen en bovendien moet je niet raar opkijken als mensen jouw tent voor een foto gebruiken. Ook deze tree house tent is vrij apart, je zet deze tent niet op de grond op maar hangt je tent tussen een aantal bomen. Deze tent van Tentsile is er een voor echte outdoorliefhebbers. Tot slot kon dit gigantische tentencomplex dat we vonden op Fancy.com niet ontbreken in dit rijtje. Alle tenten die je op deze laatste foto ziet zijn namelijk aan elkaar geritst waardoor je met de hele camping een soort tenten-dorp vormt.

In welke bijzondere, mooie of gekke tent zou jij een nachtje willen doorbrengen?

De meeste tenten die je hierboven ziet hebben we gevonden op Fancy.com en zijn van merken als The North Face, Field Candy en Tentsile. Aan de meeste hangt een aardig prijskaartje, maar dromen kan altijd dus… in welke tent zou jij het liefst een nachtje willen doorbrengen? Laat het hieronder weten in de comments!