cadeaus taart

5 persoonlijke cadeaus die perfect zijn om te geven aan een reiziger!

Herkenbaar: Je vriend(in), best friend of een familielid is jarig en je weet gewoon niet wat je moet geven… Een geurtje heb je al vaker cadeau gedaan, net als een cadeaubon van zijn of haar lievelingswinkel en zoiets praktisch als sokken of boxers liggen ook al genoeg in de kast. Reisspullen heeft de jarige in kwestie al in overvloed en om nou alweer een Lonely Planet te geven die gaat over de aankomende bestemming is ook zo afgezaagd… Als je even weinig inspiratie hebt, is het waarschijnlijk moeilijk om nog wat anders te verzinnen, maar gelukkig hebben wij in samenwerking met een drietal webshops 5 persoonlijke cadeaus bedacht die onwijs leuk zijn om te geven aan een reiziger!

1. Koop een “Wie is het” spel in reisformaat en vervang de plaatjes voor foto’s

Ken je het spel “Wie is het” nog? Een spel waarbij je een bord hebt met allerlei gezichten en waarbij je moet raden welk gezicht de ander heeft uitgekozen. Als je een persoonlijk cadeau aan een reiziger wilt geven, is het leuk om het spel in reisformaat te kopen. Wanneer je het spel thuis hebt, haal je alle plaatjes die er standaard in zitten eruit (Dag Bill! Dag Maria met de groene barret!) en vervolgens print je allerlei foto’s uit van de reiziger zelf, goede vrienden en familie. Die foto’s zet je vervolgens in setjes weer in het spel en voila…! Je hebt een heel tof persoonlijk reisspel!

2. Maak een gepersonaliseerd reisdagboek

Natuurlijk zijn er een overdosis aan reisdagboeken te koop online of in winkels, maar eigenlijk is het tien keer leuker om zelf een reisdagboek te ontwerpen dat kan bijvoorbeeld bij Webprint. Er zijn verschillende stijlen voorbedacht waarin je gemakkelijk je eigen foto’s kunt slepen, maar je kan ook voor een geheel eigen ontworpen exemplaar gaan. Als je vervolgens jouw boekje bestelt, kun je er thuis nog zelf dingen in schrijven of plakken. Denk bijvoorbeeld aan opdrachten (“plak hier een gedroogde bloem die je vond op reis” of “teken het mooiste landschap na wat je deze week hebt gezien” of “schrijf hier woorden of zinnen op die constant hebt gehoord tijdens je reis”) of plak er nog een aantal foto’s in van jullie samen.

3. Geef briefpapier en enveloppen cadeau

Dit cadeau is perfect om te geven als je een thuisblijver bent, die het nogal moeilijk vindt dat de persoon in kwestie op reis gaat: Geef een set briefpapier en enveloppen cadeau! Schrijf vervoglens op een briefje jouw adres erbij en de kans is groot dat de hint wel overkomt: “Stuur vanaf mooie nieuwe plekken die je bezoekt een kaartje naar mij!” Vind je het saai om standaard briefpapier en enveloppen uit de winkel te kopen? Dan kun je op Kaartwereld.nl zelf kaarten bestellen, bijvoorbeeld met je eigen foto’s erop maar je kan ook kiezen voor toffe quotes of een tekening van “boter, kaas & eieren” of het spel kamertje-verhuren. Heeft de persoon die weg gaat ook nog iets aan de kaarten!

Bucketlist poster winactie

4. Maak een poster van de bucketlist van degene die jarig is!

Vraag de jarige zelf onopvallend wat zijn of haar bucketlist is, doe vervolgens navraag bij vrienden of familie en zoek ook wat toffe challenges op. Als je vervolgens alle informatie hebt, kun je aan de slag op Posters.nl om een gepersonaliseerde bucketlist poster te maken zodat de reiziger daarop kan afstrepen wat hij/zij al heeft gedaan. Met een beetje creativiteit, kan het zomaar gaan lijken op wat je hierboven op de foto ziet alleen staan er dan geen witte lijnen maar al dingen ingevuld!

Backpack Bestemmingen Boek cadeau reiziger

5. Koop een mooi reisboek en schrijf voorin iets liefs & leuks

Bijna elke reiziger maak je wel blij met een mooi reisboek vol foto’s, routes en toffe tips. Zoek je iets voor iemand die een beetje avontuurlijk is? Dan scoor je sowieso goed met het boek Backpack Bestemmingen. Dit boek kun je bestellen op Bol.com en zo ben je al voor 20,- euro incl. verzendkosten klaar. Maak het boek wat persoonlijker door voorin wat leuks te schrijven en bijvoorbeeld te noemen welke plekjes uit het boek jij echt aanraad of samen zou willen zien!

Meer fototips of cadeautips lezen?

Lees ook: