Bijzonder overnachten in Brussel | Hotel BLOOM!

Wanneer je in Brussel op een bijzondere plek wilt overnachten, is het art hotel BLOOM! zeker een aanrader. Je vindt dit hotel naast de Botanique Kruidtuin en vanuit hier kun je gemakkelijk richting het centrum lopen via de Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele. Het is een design achtig hotel, maar aan de andere kant hebben ook veel kunstenaars aan de inrichting meegewerkt en daarom verdient BLOOM! eigenlijk vooral de titel van art hotel. Elke kamer in het BLOOM! Hotel is voorzien van een bijzondere schildering. BLOOM! nodigde 287 jonge Europese kunstenaars uit om elke kamer van het hotel van een bijzondere schildering te voorzien en er iets unieks van te maken voor gasten, waarbij bij de schilderingen het woord ‘bloom’ centraal staat. Welke kamer jij dus krijgt, is elke keer een verassing. Verder vonden wij het leuk dat er bij de bar een secret game room te vinden was, waar alles met black light verlicht is en je air hockey kon spelen. Best grappig om even een uurtje naartoe te gaan onder het genot van een Belgisch biertje.

Bijzonder overnachten in Hotel BLOOM!, Brussel

Where to find?

Je vindt het hotel BLOOM! op een stukje lopen (10 minuten) van het centrum. Om de hoek vind je daarentegen wel gelijk de Botanique Kruidtuin en haltes voor het openbaar vervoer zijn ook dichtbij (metro halte Kruidtuin op 200 meter of het treinstation Noordstation op 500 meter). Vanuit hier kun je dus gemakkelijk heel Brussel ontdekken, kijk hier eens voor allerlei Brussel tips (van Manneke Pis tot de gave streetart van Brussel). Kom je met de auto? Je kan hier heel gemakkelijk je auto parkeren, dus dat is ook een pluspunt.

Een nachtje in het BLOOM! hotel in Brussel

Voor een nachtje in het BLOOM! hotel betaal je al gauw meer dan 115,- euro. Soms zijn er wel leuke promoties te vinden, bijvoorbeeld tijdens Valentijn, andere feestdagen of wanneer er een festival in Brussel is. Bij elke kamer krijg je niet standaard een ontbijt, maar is wel optioneel bij te bestellen voor 19,- euro extra. Wij hebben dat zelf niet gedaan en zijn voor een ontbijtje Brussel in gedoken. Ook al hoorde we bij de receptie dat het ontbijt uit verse croissantjes, wafels, yoghurt, vers fruit en nog veel meer lekkers bestond. In de ontbijtruimte vind je ook een grappige vintage volkswagenbusje waar je de wafels kunt laten maken. Oh en wil je graag een specifieke schilderingen in je kamer hebben tijdens je overnachting? Dan kun je je voorkeur voor een fresco opgeven. Bekijk hier de meest actuele prijzen voor hotel BLOOM!

Wil je naar Brussel?

Handige links:

Treintickets naar Brussel Hotels in Brussel Hotel-tip: Hotel Bloom

→ Bekijk hier al onze België artikelen