Kopenhagen is jammer genoeg geen goedkope bestemming als je het vergelijkt met andere Europese stedentrip-steden als bijvoorbeeld Barcelona, Berlijn of Parijs. Toch hebben wij een manier ontdekt om je reisje naar deze Deense stad iets betaalbaarder te maken en vooral ook leuker! Hoe, vraag je je af? Nou door een nachtje in Copenhagen Downtown te slapen. Met een nachtje in dit hostel, spaar je heel wat euro’s uit (een bed vind je hier al vanaf 155 kronen) terwijl je gewoon verblijft op een van de leukste plekken in de stad. Copenhagen Downtown ligt om de hoek van het Tivoli, dicht bij de welbekende winkelstraat Strøget dat loopt vanaf het City Hall plein tot aan Kongens Nytorv en het hostel zelf is ook nog eens ontzettend gezellig. Je maakt hier al gauw een praatje met de mensen die er werken, ook andere reizigers zijn heel open en wil je echt vrienden maken, kun je zelfs aanschuiven bij een gratis etentje. Voor backpackers toch redelijk fijn! Fietsen huren kan ook met gemak bij Copenhagen Downtown en ‘s ochtends schep je er relaxed je bordje vol tijdens het ontbijtbuffet terwijl je rustig wakker wordt van de dag (of avond) ervoor.

Bijzonder overnachten in Copenhagen Downtown

Where to find?

Het Copenhagen Downtown hostel is gemakkelijk te vinden als je uit stapt bij de metro halte  Nytorv. Vanaf daar loop je zig zaggend zo naar het hostel toe. Meer lezen over Kopenhagen? Dan moet je vooral eens deze tips voor Kopenhagen lezen, dat is een uitgebreid artikel met leuke shops, restaurantjes en andere must do’s die je niet mag overslaan.

Een nachtje in Copenhagen Downtown

Voor een nachtje in het Copenhagen Downtown hostel kun je verschillende prijzen betalen. Zo vind je in het hostel al een bed voor een prijs vanaf 155 kronen, maar dan slaap je wel in een dorm met 10 mensen en de prijs wordt iets duurder naarmate het weekend nadert. Kleinere dorms zijn er ook, zo slaap je met z’n vieren vanaf 185 kronen en wil je gewoon met z’n 2 hier overnachten? Dan kan dat vanaf 550 kronen, maar ook hier geldt net als bij de andere kamers dat het dichterbij het weekend wat duurder wordt. Verder kun je nog variëren met shared of private bathrooms en zo je prijs beïnvloeden. Wat betreft het omrekenen, 155 kronen is ongeveer 21 euro.

→ Bekijk hier al onze tips voor Kopenhagen
Bijzonder overnachten in Kopenhagen | Copenhagen Downtown (Denemarken)
Een van de gezelligste, best gelegen en betaalbare plekken om te overnachten in Kopenhagen. Van een backpackers-vibe moet je alleen wel een beetje houden als je hierheen gaat!
Sfeer8
Kamer6
Locatie8
Ontbijt7
Prijs8
Things we liked
  • Top locatie, middenin het centrum
  • Een leuke en spontane hostelcrew
  • De lounge beneden is heel chill
What could be better
  • Het bed was niet geweldig, kan beter qua breedte
  • Gemeenschappelijke douches
7.4Totale score

Over de auteur

Roëll de Ram
Founder & travelblogger

Hi, mijn naam is Roëll en ik ben de oprichtster van We Are Travellers! Een aantal jaar terug maakte ik mijn eerste backpackreis naar Brazilië, al snel volgde een wereldreis van 6 maanden en inmiddels kan ik niet meer zonder avontuur. Ik woon in Utrecht, maar reis nog meer dan eens de wereld over. Op We Are Travellers deel ik mijn tips voor de wereld met je.