live music Portland doug fir lounge

De leukste plekken voor live music in Portland

Portland, niet alleen een stad die bekend staat om haar vele micro bierbrouwerijen of goede restaurants en gezond eten. Maar ook een stad die bekend staat om muziek. Heel veel muziek. In Portland zijn namelijk tal van locaties te vinden waar live music is. Wij keken naar lokale bandjes in Doug Fir Lounge. Maar er zijn nog allerlei andere venues waar je naar live music kunt luisteren.

Pink Martini’s uit Portland

Pink martinis live music portland in tivoli utrecht

De leukste plekken om naar live music te luisteren in Portland

Ontdek hieronder een lijstje met de leukste plekken om naar live music te luisteren in Portland. Wij hebben zelf Doug Fir Lounge uitgeprobeerd, de andere kregen we als tip:

1. Doug Fir Lounge

De Doug Fir Lounge is een van de meest bekende plekken in Portland om naar live music te luisteren. Je vindt hier optredens van lokale, nationale en internationale bands. Ook komen er soms DJ”s voorbij die Doug Fir Lounge omtoveren tot club.

Adres: 830 E. Burnside, Portland, Ore. 97214 / www.dougfirlounge.com

Doug Fir Lounge
live music Portland doug fir lounge

2. Aladdin Theater

Net als de nummer één in dit lijstje een grote plek waar concerten worden gegeven. Je vindt er veel concerten waarbij je kunt zitten en naast concerten wordt vanuit hier ook een radio show georganiseerd en comedy shows. Je vindt Aladdin Theater in het oosten van Portland en grappig om te weten, vroeger was dit een bioscoop.

Adres: 3017 SE Milwaukie Ave, Portland, OR 97202 / www.aladdin-theater.com

Aladdin Theater
live music portland aladdin

3. Crystal Ballroom

Voorheen was dit een ballroom en de geruchten gaan dat het geluid niet perfect is, maar de houten vloeren meebewegen met de dansende mensen. Hier is zoveel gebeurd, deze plek kent een rijke historie en hier luisteren naar mooie nummers of gewoon de nacht weg dansen tijdens een goed feest is meer dan bijzonder. Hun slogan is ook niet voor niets “Where on any night, Anything can happen!!”.

Adres: 1332 W Burnside St, Portland, OR 97209 / www.mcmenamins.com/CrystalBallroom

Crystal Ballroom
Crystal Ballroom live music portland

Deze live music kun je verwachten in Portland

Toen wij in Portland waren, hebben we verschillende bandjes zien optreden in de Doug Fir Lounge. Denk aan Tango Alpha Tango, Old Wave en aan Us Lights. Niet per se allemaal uit Portland, want in Doug Fir Lounge zie je ook internationale bands of DJ’s die deze plek omtoveren tot club. Verder zijn we eenmaal thuis in het Utrechtse Tivoli Vredenburg naar de Pink Martini’s geweest, een band uit Portland maar doordrenkt met internationale invloeden (yep, ze zingen ook in het Japans en Duits). Allemaal heel verschillend dus, maar als je naar Portland gaat is het zeker aan te raden om een keer naar live music te gaan luisteren want dit is wel iets dat typisch bij deze stad hoort. Eerst een voorproefje horen? Check dan de filmpjes hieronder.

Tango Alpha Tango

Old Wave

Pink Martinis

Meer lezen over Portland en Oregon?

We hebben meer over Portland en Oregon geschreven. Lees ook: