wat te doen in Zanzibar natuur

Ontdek Big Island, het grootste eiland van Hawaii, waar je lava in de zee kunt zien stromen

Big Island wordt niet voor niets het ‘grote eiland’ genoemd, want zoals de naam doet vermoeden is dit het grootste eiland dat bij Hawaii hoort. Big Island is een bijzonder eiland en dat is niet alleen omdat dit het grootste eiland van de archipel is. Je vindt op Big Island namelijk meerdere vulkanen en op sommige plekken kun je het lava zelfs de zee in zien stromen. De vulkanen in het Volcanoes National Park zijn zeker nog niet tot rust gekomen op Big Island en uitbarstingen komen er dan ook nog regelmatig voor. Dit heeft als gevolgd dat het eiland in oppervlakte nog steeds toeneemt. Je vindt Big Island op de kaart van Hawaii rechts onder.

Kaart Hawaii

Kaart van Hawaii vakantie

Reistips Big Island

Weten wat je écht moet doen als je op Big Island bent? Lees onze reistips:

Pu’uhonua O Honaunau

Wie het échte Hawaii wilt zien gaat op Big Island zeker naar Pu’uhonua O Honaunau National Historic Park. Hier kom je de traditionele Hawaiaanse cultuur tegen. Zo kun je er tempels bezoeken en vind je er Tiki’s, oftewel de kenmerkende Hawaiaanse beelden die de bevolking er zelf maakt.

Vulkanen en lava

Big Island wordt ook wel vulkaaneiland genoemd. Je vindt er onder andere de bekende actieve vulkaan Kilauea. Maar daarnaast zijn er ook bijzondere lavawoestijnen te vinden en de hoogste berg van Hawaii, de Mauna Kea. Wil je niets liever dan gloeiend lava de zee in zien stromen? Ga dan naar Hawaï Volcanoes National Park. Je kunt dit zien vanaf een uitzichtboot of boek een van de boottochten ernaar toe.

Watervallen op Big Island

Op Big Island kom je vele watervallen tegen. Met name bij Lava Tree State Park vind je er veel. Mooie watervallen die je gezien wilt hebben zijn: Peepee Falls, Rainbow Falls en onze favoriet de Akaka Falls. Bij deze laatste waterval valt het water eindeloos diep naar beneden, zo’n 129 meter ver.

Black Sand Beach

Een van de meest bijzondere stranden in Hawaii vind je op Big Island. Dit strand wordt Black Sand Beach genoemd en zoals ook hier de naam al doet vermoeden is al het zand hier zwart. Een bijzonder verschijnlijk om te zien in combinatie met de kleurige zee en palmbomen. Andere stranden op Big Island zijn veelal rustig en op verschillende plekken is de kans groot dat je er een zeeschildpad tegen komt.

→ Bekijk hier al onze artikelen over Hawaii