Lake Bled Glamping

Bijzonder overnachten in Slovenië | Glamping bij Lake Bled

Onze roadtrip door Slovenië is volop begonnen. Nadat we in Venetië zijn geland, zijn we met ons schattige Fiat 500 huurautootje (die qua aandrijving niet volledig geschikt bleek voor de Sloveense bergen) direct naar Bovec gereden en niet veel later zijn we in Lake Bled. Eenmaal daar rijden we na een stop bij het kasteel (en goddelijke, betaalbare cappuccino) van Lake Bled al gauw door naar ons hutje voor de nacht.

Glamping in Lake Bled mét hot tub

Het liefst was ik er meteen heen gegaan, want wat was ik benieuwd naar onze glamping! Eén keer eerder heb ik in een yurt geslapen, maar zoiets als de schattige huisjes op de camping van Lake Bled heb ik nog niet eerder uitgeprobeerd. Daar kwam nog eens bij dat ik wist dat er een (voorverwarmde) hot tub naast onze hut zou staan, dus toen we eenmaal ingecheckt waren reden we met een kleine kriebel in de onderbuik (oké, eerlijk is eerlijk, vooral ik was zenuwachtig en bij vriendlief viel het allemaal wel mee) naar ons hutje toe. De sleutel van nummer 1012 stevig in mijn hand. Wat heb ik hier zin in!

Chillen in een hot tub onder een waanzinnige sterrenhemel

De schemering is aangebroken als we onze koffers en spullen naar onze hut tillen. Tillend over het grasveld. Lopend over losse tegels. Langs onze eigen ligstoelen. En eenmaal binnen vinden we twee giga grote witte badjassen. De eigenaar had ons bij de receptie verteld dat de hot tub warm zou zijn en dat we er alleen misschien even in moesten roeren met de houten peddel om het warme water goed te verdelen. Binnen no time stonden we dus met onze badjassen aan buiten. Stoom vloog al boven de hot tub uit, richting de sterrenhemel, toen we het paadje naast onze hut afliepen. Na een paar keer roeren voelde het water heerlijk en omdat zo te houden besloten we een extra blok hout in de verwarmer te gooien. Gezellige vuurvlonkjes vlogen al gauw uit de schoorsteen en naast ons hoorde we het vuur knetteren. Hoe romantisch is dit?! Denk er een waanzinnige sterrenhemel bij en je begrijpt des te beter waarom we die avond zo laat uit eten gingen.

Slapen in zo’n glamping-hut, hoe is dat?

Het hutje is niet groot. Maar omdat wij dat zelf ook niet zijn en ook niet veel ruimte nodig hebben, maakt dat helemaal niks uit. Bovendien zijn de avonden en dagen nog lekker in Slovenië in september, dus zitten we alleen binnen als we slapen. Ons bed is prima en het hutje is verassend warm, waardoor we alleen een dunne deken nodig hebben. Achter ons bed vinden we bij het hoofdeinde een gigantisch raam, dat we kunnen dichtmaken met een wit doek. Douchen en naar de wc gaan doen we in een ander blok, waar je binnen 2 minuten naartoe loopt. We verwachten standaard douchecabines en gedeelde wc’s (hé het is een camping toch?!), maar niets blijkt minder waar. In het aparte blok vinden we achter een houten deur met daarin in een hartje gezaagd, een super stijlvolle badkamer met een gewone én waterval douche. Prima plekje (wat zeggen we… Wij willen dit thuis!) om je dus op te frissen ‘s ochtends.

Wakker worden in een glamping hut & ontbijten uit een picknickmand

De nacht is voorbij en langzaamaan hoor ik de motor van een klein autootje steeds dichterbij komen. Niet veel later voel en hoor ik een zachte plof bij ons hutje en heb het idee dat er iemand weg loopt van ons glamping paradijsje. Ik open mijn ogen en zie een paar stralen zonlicht voorbij het gigantische raam vandaan komen achter ons bed. Tijd om op te staan, tijd om Lake Bled écht te gaan ontdekken. Totdat ik me plots herinner dat ons gister bij de receptie werd verteld dat we in de ochtend een mand zouden ontvangen gevuld met ontbijt. Zou dat die plof zijn geweest die ik zonet hoorde? Eenmaal uit bed loop ik naar het deurtje van onze hut en maak daar het houten slot open. Op onze veranda pronkt inderdaad een gigantische rieten mand. Benieuwd als ik ben maak ik het meteen open en jawel, hij is helemaal gevuld. Vers fruit, nog warme croissantjes, twee thermoskannen gevuld met thee en koffie, yoghurt, broodjes, ik kijk me ogen uit en verbaas me hoeveel er wel niet in past. We besluiten alles uit te stallen voor ons hutje en genieten in het vroege zonlicht van onze mini croissants. Zo mag elke ochtend wel zijn!

Handige sites die wij vaak gebruiken voor het boeken van reizen: Skyscanner voor vliegtickets, Booking.com voor hotels en huurauto’s boeken we altijd bij Sunny Cars omdat je daar altijd een all-in huurprijs krijgt. Glampings kun je vaak vinden op Glampings.com

Ook een nachtje glamperen in Lake Bled?

Lijkt zo’n nachtje in zo’n romantische hut je wel wat of verlang je vooral naar die warme hot tub in de buitenlucht? Dan is het zeker mogelijk om een nachtje te komen logeren! De glamping hutten in Lake Bled zijn onderdeel van de Sloveense keten Sava Hotels. Een hutje kun je boeken vanaf ongeveer 50,- euro per nacht en wil je er een hot tub bij dan betaal je ietsje meer. Oh en wil je écht relaxen? Dan kun je er ook nog een massage en saunabezoek bij boeken! Lees hier meer over Glamping in Lake Bled.

Go big or go home?

Slaap je liever net even wat groter én luxer in Lake Bled? Of ben je al eens in de glamping hutjes geweest en is er sprake van gezinsuitbreiding? Het verhaal gaat namelijk dat een nacht in een glamping hutje ervoor zorg dat je een jaar later weer naar Lake Bled gaat, maar meer ruimte nodig hebt. Dan zijn deze grotere villas die tegen de rand van de rotsen zijn gebouwd ook erg gaaf om een keer in te verblijven!

→ Bekijk hier al onze Slovenië artikelen