Montafon Oostenrijk silvretta

Deze 10 foto’s overtuigen je om ook te gaan skiën in Silvretta Montafon!

Eerlijk zeggen, je denkt nu het voorjaar in zicht is niet gelijk meer aan sneeuw. Toch is deze periode heel fijn om op wintersport te gaan. De skigebieden zijn niet meer heel druk, de prijzen zijn veel lager en er ligt nog genoeg sneeuw. Deze tien foto’s bewijzen het!

Silvretta Montafon in 10 foto’s!

silvretta Montafon skilift silvretta Montafon in oostenrijk Montafon Oostenrijk silvretta silvretta Montafon iris silvretta Montafon skieën silvretta Montafon oostenrijk bergen silvretta Montafon oostenrijk tips silvretta Montafon skipiste

Zo plan je je wintersport reisje naar Silvretta Montafon

Gallenkirch: Voor zes dagen winterport reisde ik af naar het Silvretta Montafon, een van de grootste skigebieden in Oostenrijk. Het is negen uur rijden met pauzes en ik verbleef bij de Familie Salzmann in het dorpje St. Gallenkirch. Het ouder echtpaar verhuren samen met hun zoon twee grote appartementen met een balkon. Ze zijn erg gastvrij en je kan ze alles vragen. Daarnaast ligt het huis vlakbij de skilift die je brengt naar het Silvretta Montafon skigebied. Met de auto is het nog geen vijf minuten naar de lift en als je geen auto hebt, is er bushalte naast het huis. Ideaal dus!

Betaalbaar: Voordeel aan het verblijven in St. Gallenkirch is dat het algemene prijsniveau lager ligt dan in het skigebieden van vergelijkbare grootte. Het dorp maakt onderdeel uit van het skigebied Silvretta Montafon, waarvan de pistes aan weerszijden van het dorp liggen.

Apres-ski: Voor mensen die echt van après-ski houden is het dorp niet geschikt, maar boven op de berg heb je genoeg mogelijkheden.

Pistes: Het skigebied Silvretta Montafon beschikt over 140 kilometer aan pistes en biedt voor ieder type skiër genoeg mogelijkheden. Zo heb je brede blauwe afdalingen, uitdagende rode afdalingen en hele avontuurlijke zwarte pistes. Ik heb bijna alle pistes geprobeerd, behalve de zwarte piste die niet voor niets de schorpioen wordt genoemd. Je gaat dan echt recht naar beneden, dat vond ik iets te heftig. Een echte aanrader zijn de blauwe en rode pistes door de bossen. Hier vind je ook diverse mogelijkheden om mooie foto’s te schieten!

Off-piste: Er is nog een tip die ik wil meegeven. In het skigebied zijn ook mogelijkheden om off-piste te gaan. Er zijn zelfs speciale off-piste stroken gemaakt en duidelijk aangeven. Doe dit alleen wanneer je echt een hoog niveau hebt en ga nooit alleen!

→ Bekijk hier al onze Oostenrijk artikelen