wat-te-doen-in-kirchberg-7-tips

7x Wat te doen in Kirchberg: van Wintersporten tot Bourgondische BBQ’s

Eerder hebben we jullie kennis laten maken met het Oostenrijkse Kirchberg. Deze keer hebben we een aantal redenen op een rijtje gezet waarom Kirchberg nou zo de moeite is! Of je nou houdt van bourgondisch genieten of graag afdaling na afdaling de zwarte piste opzoekt: er is voor ieder wat wils. Ook is Kirchberg een van de eerste wintersportgebieden van Oostenrijk waar je elk seizoen terecht kunt, of er nou sneeuw is gevallen of niet! Uitleg over de bijzondere techniek die dit mogelijk maakt, volgt zo. Eerst is het tijd voor mooie landschappen en activiteiten vol adrenaline!

Wat te doen in Kirchberg? 7 tips!

1. Nachtrodelen

Een van de gaafste activiteiten die je op wintersport kunt doen – misschien zelfs leuker dan het skiën zelf? – is nachtrodelen. Op de Gaisberg in Kirchberg kan je de nachtlift naar boven nemen, om vervolgens met een noodvaart van de 3,5 km lange racebaan naar beneden te razen. Uit de bocht vliegen, elkaar inhalen terwijl je een sneeuwdouche in je nek krijgt en haarspeldbochten in mooie bossige stukken: het behoort allemaal tot het rodelen! Halverwege de baan vindt je ook nog eens een heerlijk restaurantje, om tussen de afdalingen door even op adem te komen.

kirchberg-nachtrodelen kirchberg-racen-nachtrodelen

2. Bourgondische BBQ

Als je in Kirchberg bent en lokale specialiteiten op je planning hebt staan, is er geen ontkomen aan het Kupferstube restaurant. In dit restaurant worden uitsluitend gerechten geserveerd en gemaakt van regionale producten. We mochten een kijkje in de keuken nemen en de geur van BBQ in combinatie met alle verse ingrediënten, zorgde ervoor dat we nog meer konden genieten van het heerlijke stuk(je) vlees en een goed glas wijn.

kirchberg-bbq-restaurant kirchberg-restaurant-bbq

3. Hiken/snowshoeing door de prachtige omgeving

Niet alleen rodelen en skiën zijn de moeite waard in Kirchberg: er worden ook prachtige hikes georganiseerd door de nabije omgeving en een lokale gids zal je wijzen op alle leuke weetjes van de omgeving. Maar je kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid de prachtige natuur verkennen! Wanneer er veel sneeuw is gevallen, kan je de tocht afleggen met ‘snowshoes’ en halverwege moet er natuurlijk nog even een sneeuwengeltje gemaakt worden.

kirchberg-snowshoeing-tour kirchberg-wandelenuitzicht-kirchberg-bergen wat-te-doen-in-kirchberg-wandelen

4. Kaisergebergte

Vanaf de pistes van Kirchberg heb je uitzicht op het prachtige Kaisergebergte. Dit gebergte is de oorsprong van vele mystieke saga’s vanwege de karakteristieke rotsformaties en al voor de Eerste Wereldoorlog werden de rotswanden gebruikt voor het ontwikkelen van nieuwe klimtechnieken. Het blijft een prachtig uitzicht met veel paden voor wandelaars en mogelijkheden voor bergbeklimmers!

wat-te-doen-in-kirchberg-uitzicht

5. Snowfarming

Een speciale techniek die Kirchberg bijzonder maakt, is ‘snowfarming’: dit gebruik zorgt ervoor dat je al vanaf oktober de eerste pistes van Kirchberg kunt verkennen; veel eerder dan in andere wintersportgebieden! Door deze techniek wordt sneeuw van het vorige seizoen als het ware opgeslagen onder grote zeilen en in het nieuwe seizoen weer verspreid over de pistes. Met maar 20% sneeuwverlies is dit toch een prachtige uitvinding om zo snel mogelijk de piste weer op te kunnen!

doen-in-kirchberg-skien doen in kirchberg skien

6. Oostenrijkse tradities

In Kirchberg is echt dat Oostenrijkse gevoel aanwezig: wel eens knödels geprobeerd met een goed stuk schweingebrat? Niets beter dan je energie aanvullen na een paar uur skiën, met een goed bord Oostenrijks eten. Ook is er na het skiën geen gebrek aan mogelijkheden om nog eens goed na te borrelen!

eten in kirchberg

7. Skiën en snowboarden, natuurlijk!

Met 430 km aan pistes in het gebied Kitzbühel-Kirchberg kun je je hier dagen blijven vermaken. Wanneer de sneeuwcondities het toelaten zijn er ook prachtige backcountry mogelijkheden en natuurlijk kan het niet ontbreken aan een goede techniekles op z’n tijd, door een ervaren Oostenrijkse (of Nederlandse) instructeur!

wat-te-doen-in-kirchberg-skilesskiles doen in kirchbergwat-te-doen-in-kirchberg-7-tips

→ Bekijk hier al onze Oostenrijk artikelen