oslovinterpark1

Skiën én stedentrippen: het is mogelijk in Oslo

Wie dacht dat de winterse vakantie altijd een keuze moet zijn tussen stad of ski vindt in de Noorse hoofdstad de ideale combi: op slechts 20 minuten van Oslo centrum vind je namelijk het Oslo Vinterpark, waar genoeg winterpret te beleven is.

Dat Oslo een mooie stedentripbestemming is hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen: op locatie pal naast de indrukwekkende Noorse natuur en met een verrassende diversiteit aan hotspots en cultuur heeft deze stad the best of both worlds – daarover nu meer!

Pistes op een steenworp

Het Oslo Vinterpark is een prachtig winterparadijs dat je met een korte metrorit al kunt bereiken. Kijk dan ook zeker niet vreemd op als er rond 17.00 uur talloze locals met een hele sneeuwoutfit de metro in stappen. Skiën is hier in de winter een after work activity.

Eenmaal aangekomen op locatie heb je toegang tot maar liefst 18 prachtige pistes die geschikt zijn voor wintersporters van de meest uiteenlopende niveaus. Een gehele uitrusting kan je ter plekke huren voor zo’n €45. Je staat binnen de kortste keren op je ski’s of snowboard. Werp een blik op de stad voordat je op hoge snelheid van de berg af racet – een ervaring die je nooit zult vergeten!

oslovinterpark3 oslovinterpark6

Slee, langlaufen en wandelen

Hoewel de pistes velen blij zullen maken, is er nog genoeg anders te beleven in het Vinterpark. Wat dacht je van een ouderwets ritje op de slee? Denk maar niet dat dit een standaard ritje van de heuvel is, het Oslo Vinterpark beschikt over een twee kilometer lange avontuurlijke rodelbaan voor de slee. Vergeet tijdens je rit vol adrenaline vooral niet hier en daar van het adembenemende uitzicht te genieten.

Mochten die kilometers op de slee je niet zo trekken, dan kan je langlaufen of een lange wandeling ook nog proberen om op een wat rustiger tempo te genieten van de prachtige natuur binnen de stadsgrenzen.

oslovinterpark5 oslovinterpark8

Stedelijke après-ski

De pistes zijn geopend van tien uur s’ ochtends tot tien uur ’s avonds – genoeg tijd dus om een hele dag te vullen. Na je ski break sta je snel weer in de stad – een betere locatie voor een luxe après-ski kunnen wij ons niet voorstellen. Doe je te goed aan een heerlijk vullende maaltijd in een van de hippe restaurants die Oslo in overvloed heeft. Bezoek bijvoorbeeld de sfeervolle voormalige scheepswerf Aker Brygge waar je met uitzicht op het water de verste vis kunt proeven. Maak een romantische ronde over de kade en wandel gerust de hippe wijk Grünerløkka in om een bar in te stappen waar je gezellig skiavonturen kunt uitwisselen.

oslovinterpark7 oslovinterpark9

Afwisseling ten top

Het mooiste moment komt de volgende ochtend, wanneer je óf met je vermoeide benen kiest voor een dagje rustig aan in een museum óf ga je gewoon voor nog een rondje sneeuwpret. Zelf invullen hoe jij je dagen wilt afwisselen is natuurlijk een luxe voor iedereen. Ideaal voor de beginnende wintersporters die rustig willen beginnen of voor reisgezelschappen die zowel stad als natuur willen bekijken.

Zou jij graag deze ideale combi van Oslo en sneeuw willen beleven? Met KLM sta je binnen no time vanaf Schiphol in Oslo. En dat al vanaf €99 voor een retourtje! (Excl. €10 boekingskosten) Alleen nog even je accommodatie regelen, maar daar heeft TUI gelukkig genoeg mogelijkheden voor! Ben jij al klaar voor je city and ski adventure?

Wil je naar Noorwegen?

Handige links:

Vliegtickets naar Noorwegen Hotels in Noorwegen

→ Bekijk hier al onze Noorwegen artikelen