Minicruise Kristiansand

Echt een keer doen: op minicruise naar Kristiansand in Noorwegen!

Tegenwoordig is het mogelijk om met de ferry vanaf Emden net over de grens met Duitsland met de Holland-Norway line helemaal naar Kristiansand in Noorwegen te varen. De boot vertrekt drie keer per week aan het einde van de middag en komt de volgende ochtend in Kristiansand aan. Een ideale verbinding voor diegenen die op reis willen naar Noorwegen, maar ook heel leuk voor een weekendje weg naar Kristiansand! Benieuwd naar de leuke plekken in Kristiansand en de belevingen op de boot? Wij testten de overtocht uit door middel van een minicruise naar Kristiansand. Hieronder de tips!

→ Hotel tips voor Kristiansand: Citybox Lite & Comfort Hotel Kristiansand
→ Handig: Huur een auto in Noorwegen via Sunny Cars

Weekend op minicruise naar Kristiansand in Noorwegen

Kristiansand is de grootste stad van de provincie Agder in het zuiden van Noorwegen. Het is een relatief kleine stad, alles is op loopafstand goed te bereiken. Kenmerkend aan Kristiansand is het schaakbordpatroon, de opvallend rechte wegen in het straatpatroon. In het midden van het centrum staat de kerk en ten oosten en westen van de stad liggen twee natuurparken waaronder het schiereiland Odderøya. In de haven vertrekken ferry’s naar Denemarken en tegenover de haven ligt het busstation vanwaar met het openbaar vervoer verder gereisd kan worden naar andere plekken in Noorwegen. In het westen van de stad bevindt zich het oudere deel van de stad met houten, witte huisjes. Vanaf hier kun je een wandelpad omhooglopen naar mooie uitzichtpunten over de stad. Eveneens is hier een meertje en zijn er wandelroutes.

Boek hier je ferry naar Noorwegen

Kerk Kristiansand Kristiansand Noorwegen Straat Kristiansand

Shoppen & restaurantjes in het centrum van Kristiansand

Het centrum ligt tussen twee hoger gelegen delen in met in het midden de kerk. In het centrum bevinden zich verschillende toffe winkels. Op het plein tegenover de kerk kun je gezellig op het terras zitten of eten in een van de restaurantjes. Een aanrader om te lunchen is café Panda Panda met lekkere en gezonde gerechten, ruime keuzes aan diverse koffies én de bar is genomineerd tot beste wijnbar van Noorwegen.

Minicruise KristiansandEten in Kristiansand

De natuur in rondom Kristiansand

Aan de zuid- en oostkant van de stad bevindt zich de strandpromenade. Dit gebied kenmerkt zich door nieuwe appartementencomplexen, de haven en een prachtig aangelegde stranden met een ruim opgezet wandelpad. Ook bevindt zich hier een oud fort, gebouwd in 1672. Dit fort is te bezoeken en vanaf de achterkant heb je mooi zich over het water.

Naar schiereiland Odderøya

Ten zuidoosten van de stad ligt het schiereiland Odderøya. Een mooie groene omgeving om doorheen te wandelen en te genieten van het uitzicht op de stad. Een steile klim omhoog brengt je bij een hotel. Vanaf de parkeerplaats van dit hotel kun je door een houten deur om vervolgens via trappen af te dalen richting de rotsblokken bij de zee. Op het eiland kun je het marine museum bezoeken en er worden regelmatig festiviteiten op het eiland georganiseerd.

Kristiansand View over KristiansandNoorwegen KristiansandHaven Restaurant

Ferry van Emden, net over de grens met Duitsland, naar Kristiansand

De Ferry van Emden in Duitsland naar Kristiansand vaart drie keer per week en biedt naast overtochten voor je roadtrip door Noorwegen ook minicruises aan. Je kunt ervoor kiezen om een paar dagen in Kristiansand te blijven of dezelfde dag weer terug te varen en te genieten van alles wat er aan boord te beleven is. Wij boekten de laatste optie.

Avondje aan boord

Vanaf vertrek genoten wij van de zon op het zonnedek. Met een heerlijk koud drankje en livemuziek was dit helemaal top! Wij aten in het buffetrestaurant en in de avonden was er livemuziek in de pub met een pubquiz en een gezellige sfeer waar we ons prima konden vermaken. We ontbeten bij de koffiebar en bij aankomst hadden we een mooi uitzicht op de omgeving en op de haven! Helaas was het bij ons op zee bewolkt, maar wellicht heb je geluk en kun je ’s avonds aan boord ook nog genieten van een prachtige zonsondergang op zee!

Doen tijdens je minicruise naar Noorwegen

Op de boot is nog veel meer te bleven. Zo is er een groot theater en een pub met in de avond livemuziek. Een supermarkt, een steakhouse, een buffet- restaurant, een fast line voor een snelle hap (burger, broodjes), een koffiebar, een casino, een spelletjeshal en zijn er plekken binnen en buiten om te zitten en meer. Er zijn verschillende hutten te boeken voor een minicruise of overtocht, luxehutten en eenvoudige 2-4 hutten. Al met al, genoeg te doen om je te vermaken!

Hier kun je je overtocht boeken naar Kristiansand

Holland-Norway line minicruise Uitzicht vanaf de boot

Logeren in Kristiansand tijdens je minicruise naar Noorwegen

Wil je toch een nachtje blijven in Kristiansand tijdens je minicruise naar Noorwegen? Dit zijn twee aanraders qua hotels:

Lijkt het jou leuk om eens zo’n minicruise naar Kristiansand te maken? En heb je misschien nog andere to do’s voor Kristiansand? Laat het hieronder weten in de comments!→ Bekijk hier alle artikelen over Noorwegen