Jan & Stijn

VIDEO: Waar zijn ze nu? Deze gasten ruilden hun fulltime baan voor de vrijheid

Misschien herinner je dit artikel nog: Jan & Stijn doen waar jij en ik van dromen: Alles opzeggen en fulltime op reis. We zijn inmiddels alweer zes weken op pad en zitten momenteel tussen de Fjorden in Noorwegen. Tijd voor een kleine samenvatting van de eerste periode in Duitsland en Denemarken.

Voor we konden vertrekken: Klaarmaken van de Camper

Nadat we vanaf 1 april niet meer hoefden te werken zijn we direct aan de slag gegaan met het klaarmaken van de camper. We hebben hem nog een likje verf gegeven en motorisch nagekeken. Uiteindelijk zijn we na een mooie afscheidstour door Nijmegen vertrokken op 11 april richting Hamburg.

Eerste bestemming? Hamburg!

In elke grote stad zoeken we een gratis parkeerplaats net buiten het centrum op en gaan vervolgens verder op de fiets die we vanuit thuis hebben meegenomen. Hamburg was een verassend leuke stad en op zaterdagavond hebben we nog een mooi techno feestje meegepakt in Uebel und Gefährlich, een enorme bunker midden in Hamburg, een aanrader!

Roadtrippen in Denemarken

Na Hamburg zijn we richting Denemarken verder gereden maar voordat we Scandinavië binnen kwamen hebben we eerst de camper vol gegooid met bier en sterke drank omdat het daar niet te betalen is. Nadat we in de studentenstad Aarhus waren geweest zijn we naar het kleine dorpje Føvling gegaan omdat Stijn daar familie heeft met een melkveehouderij. We mochten daar een aantal dagen het boerenleven ervaren.

Werken als Digital Nomad en Influencer voor VisitDenmark

Via WeAreTravellers zijn we in contact gekomen met VisitDenmark die in ruil voor content van onze reis allemaal campings en outdoor activiteiten voor ons hebben geregeld, erg tof! Met name op het eiland Møn zijn we in de watten gelegd. Ze hadden een klein huisje pal aan zee met een badkuip buiten. Het hele jaar was die volgeboekt maar die avond niet! We hebben daar de hele avond als koningen rondgehuppelt. Champagne uit de koelkast getrokken en rondgelopen in een witte badjas. Na dit mooie avontuur op het eiland Møn zijn we richting Kopenhagen gereden waar we bijna een week zijn geweest.

Hoe is het om te leven in een camper? Is het voor iedereen?

Met zijn tweeën in deze camper leven gaat uitstekend. We hebben genoeg ruimte om te bewegen en kunnen goed chillen op de hoekbank achter in de camper. Maar het is waarschijnlijk niet voor iedereen weggelegd; je hebt weinig privacy en je hebt soms een langere tijd geen douche. Een van de trucjes die we gebruiken om te douchen is bij een sportschool aankloppen en zeggen dat je in die bepaalde stad gaat werken/studeren. Nadat je hebt gesport kan je lekker douchen en ze bedanken voor de faciliteiten. Aangezien je in deze streek en tijd van het jaar nog niet heel veel (jongere) reizigers tegenkomt moet je je zelf goed kunnen vermaken. Een rustgevende gedachte tijdens deze trip is dat voor het geld waarmee wij een jaar kunnen reizen je ook een keuken kan kopen.

What’s next?

We gaan nu richting het noorden van Noorwegen tot en met de Lofoten om vervolgens via Finland de Baltische staten te bezoeken. Midden juni pikken we een Amerikaanse vriend van Stijn op in Helsinki die ongeveer twee maanden met ons meegaat. We hebben nu contact met een rendierpark in Finland om een aantal weken rendier herder te worden. Ben je nieuwsgierig geworden naar wat we allemaal meemaken? Via Instagram kan je onze reizen goed volgen.

→ Bekijk hier al onze Digital Nomad tips