Camper Eurotrip Jan en Stijn
Jan & Stijn

Jan en Stijn doen waar jij & ik van dromen: Alles opzeggen én fulltime op reis!

Het besef komt langzaam dat wij (Stijn van Dijk, 26 jaar en Jan Kruijsen, 28 jaar) ons leventje in Nederland begin april vaarwel gaan zeggen om vervolgens in onze 41 jaar oude camper te gaan wonen en reizen. We zijn in een levensfase waarin veel mensen om ons heen zich gaan settelen en op zoek zijn naar zekerheid, maar voor ons ligt dat anders. De weken schieten voorbij zonder dat er heel spectaculaire dingen gebeuren en wij vonden het tijd om dit te veranderen! Een halfjaar geleden hebben we besloten om het gewoon te doen.

Alles opofferen om je droom achterna te gaan

Ons vaste contract en appartement in Nijmegen zijn opgezegd om Europa te gaan verkennen met onze beste vriend, de camper. Het was geen gemakkelijke keuze maar soms moet je zaken opofferen om je droom achterna te gaan.

Camper Eurotrip Jan en Stijn

Het gevolg van backpacken in Australië

We hebben elkaar leren kennen tijdens het backpacken in Australië. Daar hebben we een aantal roadtrips samen gemaakt en beiden hebben wij ook los van elkaar veel gereisd. Toch vervulde dat nooit echt de reiskriebels, want het idee om rond te reizen voor onbepaalde tijd in een camper bleef voor ons allebei een echte jongensdroom.

Op reis met onze eigen ultieme backpackers-camper

Vijf jaar geleden hebben wij deze camper gekocht met vier vrienden om een roadtrip te maken naar Portugal. Inmiddels is de Renault Saviem middelpunt geweest van vele festivals, feestjes en vakanties. We hebben hem zelf omgebouwd van gezinscamper naar een “jongeren” camper met een BBQ, zonnescherm, geluidsinstallatie en zelfs discolichten. Momenteel maakt hij zich klaar voor de reis van zijn leven.

globale route camper euro trip

April 2017 is het begin van deze droomreis

We starten in april de wagen en zullen richting Scandinavië afreizen. Het mooiste aan een roadtrip is natuurlijk dat je niet weet wat je tegenkomt, niet weet waar je de volgende nacht zult staan en niet weet wie je allemaal tegen zult komen. Daarom hebben we nog niet veel vastgelegd.

Rare en moeilijke situaties

Behalve reizen, feesten, fietsen, kanoën, vissen en van het goede leven genieten, gaan we ook zeker werken om tussendoor wat te verdienen maar ook om het lokale leven mee te krijgen. Onszelf kennende gaan we net zoals bij vorige reizen vaak in rare en moeilijke situaties komen, maar dat maakt zo’n reis juist extra tof.

Camper Euro Trip jan stijn

Jan en Stijn volgen tijdens dit avontuur?

We hebben grootse plannen en zijn in vergevorderde gesprekken met een aantal bedrijven voor een samenwerking op marketinggebied. Zo komen we in april in het grootste tijdschrift van Nederland met een artikel. Kan je niet wachten op die uitgave en wil je dit avontuur nu al volgen? Volg ons avontuur hier op We Are Travellers, maar ook via Instagram (@Campereurotrip)!

Volg Jan & Stijn op hun Camper Eurotrip