leerhotel het klooster, overnachten amersfoort

5 x heerlijk overnachten bij de fijnste hotels en B&B’s in Amersfoort

Zin in een weekendje in Nederland, maar weet je niet waar te beginnen? Check dan even Amersfoort! Een mooi centrum, leuke hotspots, genoeg te doen en natuurlijk enkele mooie overnachtingsplekjes. We zetten daarom enkele toffe plekken om te overnachten in Amersfoort op een rijtje.

Dit zijn de 5 fijnste hotels en B&B’s in Amersfoort

1. B&B Vita Nova

De eerste aanrader om te overnachten in Amersfoort is meteen een heel speciale! Je verblijft bij B&B Vita Nova namelijk in bootcabines in een voormalig vrachtschip vlak aan het centrum van Amersfoort. Heel cool! De boot is helemaal omgetoverd naar een gezellige B&B met enkele industriële touches. Op loopafstand vind je heel wat restaurants, bars, winkels en een theater. In het ruim van het schip wordt het ontbijt geserveerd, maar je kan er ook gewoon lekker chillen. Wil je graag een echt bijzondere beleving op het schip? Dan kan je een overnachting boeken in het originele vooronder. Het vooronder heeft een eigen ingang op het voordek en is geschikt voor 2-3 volwassenen.

→ Een nachtje logeren in deze B&B? Boeken kan hier. Prijs per nacht: vanaf €97,-

b&b vita novab&b vita nova, overnachten amersfoort overnachten amersfoort b&b vita nova

2. Hotel de Gaaper

Vlakbij het marktplein en de vele terrasjes vind je in dit mooie gebouw hotel de Gaaper. Het hotel geeft uitzicht op de Langestraat, zowat de belangrijkste winkelstraat, of op het Hof, een schilderachtig plekje van de stad. Naast een hotel is er ook een restaurant/bar in het gebouw, waar je voor een meerprijsje kan ontbijten. Het hotel biedt ook enkele leuke arrangementen aan zoals een wandel-en winkelarrangement of een fietsarrangement. Voor ieder wat wils!

→ Een nachtje in hotel de Gaaper? Dat boek je hier! Prijs per nacht: vanaf €70,-

overnachten amersfoort hotel de gaaper

3. Van der Valk hotel

Op zo’n 10 minuten rijden van het centrum van Amersfoort vlak bij de snelweg A1 vind je het Van der Valk hotel terug. Het hotel ligt even van het centrum, maar er zijn heel wat faciliteiten dat dit goed maken. Denk maar aan gratis parking, een gym en een in-house restaurant. Daarnaast is er in de deluxe kamers is ook een bubbelbad! Ook is het hotel makkelijk bereikbaar en hoef je dus niet de stad in, is het lekker rustig en de ideale uitvalbasis als je naast Amersfoort nog andere plekken wilt bezoeken.

→ Een nachtje in het Van der Valk? Dat reserveer je hier. Prijs per nacht: vanaf €110,-

overnachten amersfoort, van der valk hotel van der valk hotel, overnachten amersfoort

4. Leerhotel Het Klooster

Leerhotel Het Klooster wordt uitgebaat door jonge studenten die aan de MBO Hotelschool in Amersfoort studeren, hoe leuk is dat! De kamers zijn onderverdeeld in de Kruisheren- en de Gastenkamers. De Gastenkamers hebben een iets luxeuzere touch dan de Kruisherenkamers, maar beide zijn ze enorm mooi ingericht in hun eigen stijl. In het restaurant van het hotel koken de studenten samen met de chef een heerlijke maaltijd met enkel de beste lokale producten. Je kan hier niet enkel overnachten, maar ook vergaderen of een evenement organiseren.

→ Verblijven in het leerhotel? Boeken maar. Prijs per nacht: vanaf €109,- (inclusief ontbijt)

overnachten amersfoort, leerhotel het kloosterleerhotel het kloosterleerhotel het klooster, overnachten amersfoort

5. Hotel de Tabaksplant

In dit monumentaal gebouw in het hartje van Amersfoort vind je Hotel de Tabaksplant. Dé locatie om de stad te verkennen, maar toch rustig zodat je een goede nachtrust krijgt. Het hotel heeft moderne en mooie kamers, waarvan enkele met sauna, bubbelbad of stoom douche. Perfect om na een dagje stad verkennen, te ontspannen. Het hotel is ook geschikt voor workations, of langere verblijven waarbij je dan een appartement huurt. Hotel de Tabaksplant heeft genoeg optie’s!

→ Hier een nachtje blijven? Dat boek je hier! Prijs per nacht: vanaf €81,-

overnachten amersfoort, hotel de tabaksplanthotel de tabaksplant, overnachten amersfoort hotel de tabaksplant

Bij welk hotel of B&B zou jij wel eens willen overnachten in Amersfoort?


→ Bekijk hier alle artikelen over Nederland