bijzonder overnachten in amersfoort Queens

Bijzonder overnachten in Amersfoort | Queens

Achter De Hof, het bekendste plein van Amersfoort, vind je het Queens Hotel. Met als leus “Vorstelijk Genieten” belooft Queens een aangenaam en vooral luxe verblijf. Als we aankomen zijn we toch verrast: we komen namelijk binnen in de lunchroom die voelt als een woonkamer. Met overal verschillende stoelen en een muur vol schattige schilderijtjes voelt dit verblijf als thuiskomen. Ben je benieuwd naar de B&B? Lees dan snel verder en ontdek een weekendje Amersfoort bij Queens!

Bijzonder overnachten in Amersfoort

Bijzonder overnachten amersfoort queens

Het voelt als thuiskomen

Waar hotels en B&B’s vaak een 24-uurs receptie hebben met drukke gangen waar je mensen tegenkomt, voelt het bij Queens alsof je na een lange dag lekker op je eigen bed kan ploffen. Boven de lunchroom, die om 6 uur ’s avonds dicht gaat, bevinden zich vier hotelkamers die allemaal anders zijn ingedeeld. De hotelkamers kan je makkelijk bereiken via een aparte deur aan de zijkant van Queens, waar je uiteraard een sleutel voor krijgt. Hierdoor voelt het alsof je je eigen appartementje inkruipt, met niemand die je in de gaten houdt. ’s Avonds nog even op het dakterras zitten is ook geen probleem. Bovendien ligt de B&B zo centraal in Amersfoort dat een drankje doen op De Hof ook een idee is als avondbesteding.

Romantisch logeren

De hotelkamers bezitten allemaal een tweepersoonsbed op een slaapvide onder de oude balken van het dak. Dit maakt de kamer bijzonder: je krijgt eigenlijk twee verdiepingen. Onder de slaapvide vind je je badkamer, die mooi wit en schoon is en uitzicht biedt op de binnenstad van Amersfoort. Een tip: Vergeet niet de gordijnen te sluiten als je wil douchen, anders kijken meer mensen mee dan je waarschijnlijk zal willen!

Dakterras middenin de stad

Queens bezit dus vier hotelkamers en een groter appartement. Midden tussen de kamers op de gang vind je een gedeelde keuken waar een snelle maaltijd geen probleem is. Zo kan je je weekendje Amersfoort zo duur maken als je zelf wil, door bijvoorbeeld op de maaltijd te besparen. Maar ook koffie en thee staan klaar voor je in deze keuken. Ook bezit Queens een dakterras, waar je niet uitzicht hebt op de stad, maar er juist even uit wordt gehaald. Heerlijk om even een koffietje te drinken of een boek te lezen.

En dan… ontbijten!

In de ochtend opent Queens om 9 uur, voor de gasten maar ook voor mensen die snel een ontbijtje willen in de stad. Het ontbijt verraste ons echt, het was zo veel en zo lekker! Zo kregen we onder andere drie verschillende broodjes, een gekookt eitje, divers beleg, salades, koffie en jus d’orange. Lekker veel, helemaal toen we ook nog een yoghurtje kregen om mee af te sluiten! Een heerlijk en overdadig ontbijt dus, wat eigenlijk ook meteen je brunch kan zijn.

Ook een nachtje slapen bij Queens?

Doordat Queens tussen De Hof en de Groenmarkt te vinden is, kan het in de weekenden luidruchtig zijn. Vooral nu de zomerperiode nog doorloopt en er in het weekend vaak festivals zijn. Vind je gedempte muziek vervelend? Ga dan niet in het weekend. Doordeweeks heb je er geen last van. Queens vind je op Groenmarkt 13, vlak achter de Sint Joriskerk. Een kamer heb je al vanaf €49 euro per nacht. Er is een uitgebreide ontbijt- en brunchkaart. Al vanaf € 3,95 heb je een heerlijke biologische yoghurt met vers fruit. Kosten en beschikbaarheid van het appartement zijn op aanvraag. Bezoek de zoete website van Queens voor meer info. Een andere optie is om bij de site bestehotelstad.nl te kijken, daar staan onder meer aanbiedingen voor Queens op maar ook andere leuke en voordelige arrangementen. Oh en ook nog leuk om te weten: Amersfoort is benoemd tot de Beste Hotelstad van Nederland door Trivago! Je kan het Queens hotel ook boeken via Booking.com

Meer lezen over Amersfoort?

De 10 leukste tips voor Amersfoort en wat te doen in deze stad tijdens een weekendje weg, vind je in het blog: Wat te doen in Amersfoort!