hotspots restaurants amersfoort

Gespot: 5 toffe hotspots in Amersfoort

Wil je een weekendje of dagje weg in Nederland met vrienden of je lief, dan is Amersfoort een perfecte plek om naartoe te gaan! Je vindt er leuke hotels zoals het Queens hotel, een sprookjesachtig historisch centrum én Amersfoort kent heel wat toffe hotspots waar je genoeg lekkers kunt eten en drinken. Wat dacht je van Unicorn pancakes of juist een goede kop koffie, verse jus of gigantische Amerikaanse Milkshakes? Hoog tijd om jullie kennis te laten maken met 5 toffe hotspots in Amersfoort waarbij je dit en meer kunt krijgen:

5 toffe hotspots in Amersfoort

1. The Blueberry

The Blueberry vind je in Amersfoort op de Hof, het grootste plein van de binnenstad. Het is een knus cafeetje, ingericht in Amerikaanse stijl, en je kan hier goddelijke smoothies drinken maar je nog beter te goed doen aan taarten of pannenkoeken! Zo verkopen ze Rainbow Cake en Unicorn pancakes, die je stoutste kinderdromen doen overtreffen. Maar ook cheesecakes en andere taarten worden met liefde gemaakt en volop verkocht. Als je weg gaat, moet je trouwens ook zeker een zakje chocolade meenemen met daarin stukjes karamel en marshmallows. Goddelijk lekker!

Adres: Hof 21, Amersfoort

2. Jillicious

Eigenaresse Jill begon ooit een blog over koken en haar gezin toen ze nog gewoon een baan had in de zorg. Op haar blog plaatste ze steeds vaker recepten en foto’s van de mooiste taarten en toen ze meer lezers kreeg, begonnen ook meer mensen te vragen of zij zo’n goddelijk taart voor hun kon bakken. Na een eerste betaalde opdracht volgde al gauw een tweede en inmiddels staat ze vol trots in haar eigen winkel Jillicious waar ze de lekkerste homemade baksels verkoopt uit de Engelse en Amerikaanse keuken. De ene taart ziet er nog lekkerder uit dan de ander en ze probeert vaak nieuwe recepten uit die ze haar gasten graag even laat proeven. In de zomer kun je hier trouwens ook gigantische milkshakes scoren!

Adres: Slijkpoortsteeg 5, Amersfoort

3. SEM

SEM staat normaal gesproken voor Sla En Meer, maar ‘s winters passen ze dat graag aan naar Stampot En Meer. Hier kun je gezonde, biologische salades eten of een hartverwarmend portie Hollandse stampot. Ook staan er sapjes, soepen, smoothies en snacks op het menu en dat alles natuurlijk allemaal heerlijk gezond, want SEM laat graag zien dat gezond ook héél lekker kan zijn!

Adres: Kortegracht 6, Amersfoort

4. Sweet Sisters

Zo gezond als je bij SEM kan eten, zoveel chocolade kun je bij de hotspot Sweet Sisters proeven. In dit schattige winkeltje in een van de leukste straten van Amersfoort vind je echt allerlei soorten bon bon’s, repen en ander chocoladegoed. Wij proefden er witte chocolade met salmiak, maar ook melkchocolade met gigantische hazelnoten en keken verlekkerd naar alle mooie repen in de winkel.

Adres: Krommestraat 3, Amersfoort

5. Restaurant Spui

Wil je uitgebreid uit eten en vooral genieten van biologische producten en goede wijnen, dan moet je in Amersfoort naar Spui gaan op de Westsingel. In de zomer eet je hier op het mooie terras en ook binnen zijn er veel fijne zitplekken te vinden. Het leuke is dat alle gerechten bij Spui het formaat hebben van een tussengerecht, waardoor je gemakkelijk meerdere gerechten kan proeven.

Adres: Westsingel 48-49, Amersfoort

Meer lezen over hotspots & restaurants in Amersfoort?

Lees ook: