hotspots restaurants amersfoort

Gespot: 3 toffe hotspots in Amersfoort

Wil je een weekendje of dagje weg in Nederland met vrienden of je lief, dan is Amersfoort een perfecte plek om naartoe te gaan! Je vindt er leuke hotels zoals het Queens hotel, een sprookjesachtig historisch centrum én Amersfoort kent heel wat toffe hotspots waar je genoeg lekkers kunt eten en drinken. Wat dacht je van Unicorn pancakes of juist een goede kop koffie, verse jus of gigantische Amerikaanse Milkshakes? Hoog tijd om jullie kennis te laten maken met 3 toffe hotspots in Amersfoort waarbij je dit en meer kunt krijgen:

3 toffe hotspots in Amersfoort

1. The Blueberry

The Blueberry vind je in Amersfoort op de Hof, het grootste plein van de binnenstad. Het is een knus cafeetje, ingericht in Amerikaanse stijl, en je kan hier goddelijke smoothies drinken maar je nog beter te goed doen aan taarten of pannenkoeken! Zo verkopen ze Rainbow Cake en Unicorn pancakes, die je stoutste kinderdromen doen overtreffen. Maar ook cheesecakes en andere taarten worden met liefde gemaakt en volop verkocht. Als je weg gaat, moet je trouwens ook zeker een zakje chocolade meenemen met daarin stukjes karamel en marshmallows. Goddelijk lekker!

Adres: Hof 21, Amersfoort

2. SEM: Sla En Meer

SEM staat normaal gesproken voor Sla En Meer, maar ‘s winters passen ze dat graag aan naar Stampot En Meer. Hier kun je gezonde, biologische salades eten of een hartverwarmend portie Hollandse stampot. Ook staan er sapjes, soepen, smoothies en snacks op het menu en dat alles natuurlijk allemaal heerlijk gezond, want SEM laat graag zien dat gezond ook héél lekker kan zijn!

Adres: Kortegracht 6, Amersfoort

3. Gula Delicatessen

Zo gezond als je bij SEM kan eten, zoveel chocolade kun je bij de hotspot Gula Delicatessen proeven. In dit schattige winkeltje in een van de leukste straten van Amersfoort vind je echt allerlei soorten bon bon’s, repen en ander chocoladegoed. Wij proefden er witte chocolade met salmiak, maar ook melkchocolade met gigantische hazelnoten en keken verlekkerd naar alle mooie repen in de winkel.

Adres: Krommestraat 3, Amersfoort

Meer lezen over hotspots & restaurants in Amersfoort?

Lees ook: